Monday, 16 May 2016

Selamat Hari Guru

Assalamualaikum
Selamat hari guru diucapkan kepada semua yang bergelar pendidik. Walaupun yang bergelar pendidik nie dicaci, dikeji oleh ibu bapa yang tak pandai hargai jasa pendidik, aku tetap hargai! Kalau tiada pendidik, macam mana doktor boleh doktor? Siapa yang ajarnya? Kan?

 Aku nak ucapkan jutaan terima kasih kepada guru yang ajar aku dari kecil until now. Dah berpuluh kali kena rotan sebab tak siapkan homeworks, kena rotan sebab tak dapat score A+ dalam matematik, kena campak buku kat luar kelas sebab meniru and more. Kalau tiada guru, entah kemana aku sekarang. Walaupun tak cemerlang, at least dapat aku sambung diploma sekarang.

Tapi kerana perangai negatif seorang guru, aku diheret masuk ke bilik disiplin. Ponteng kelas pun aku pernah buat! Nakal dan degilnya dulu jangan cakaplaa. Teruk sangat perangai. Tapi bab ponteng kelas tu sampai sekarang family aku taktahu. Pandaikan aku sorok? Hahahahaha..

Walaupun macam baik atau buruknya seorang pendidik tu, terima kasih! Kerana pendidik itu yang ajar aku macam mana nak mengeja dan mengira. Kerana pendidik itu yang ajar aku macam mana cekalkan hati apabila semua orang menunding jari pada aku kerana fitnah! Terima kasih..

2 comments:

  1. siapa yang tak pernah ponteng kelas tu memang hebat la kan heheeh...saya pon dulu time sekolah pernah juga macm tu..tu semua kenangan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa betul tu ! Memang hebatlaa siapa yang tak pernah ponteng kelas tu .

      Delete