Belajar

Final Year Student

June 25, 2016

Assalamualaikum
Tak update blog langsung! Sekarang aku dah balik Sabak Bernam untuk habiskan diploma aku nie. Tabahlaa woyy untuk beberapa bulan nie. Takde semangat nak balik sebenarnya. Tapi nak buat macam mana kan.
Aku balik Sabak Bernam 19062016 haritu. Elok je balik, aku demam yang boleh tahan teruk. Alhamdulillah semalam baru sihat sepenuhnya tapi still kena makan ubat sampai habis. Demam, batuk dan sakit tekak. Sampai takleh berpuasa selama tiga hari!
Doakan aku supaya aku sentiasa sihat ya. Antibodi sekarang makin menurun! Asyik sakit je laa. Haa! 30062016 aku balik Dungun. Tak sabar nak balik sebab nak makan masakan ma even baru seminggu balik sini. Penat duduk sini sebab kena masak sendiri. Sahur pun kena sediakan makanan sendiri. Pity me!

Buffet Ramadhan

Salam Ramadhan 2016

June 08, 2016

Assalamualaikum


 Dah 03 Ramadhan baru reti nak ucap Salam Ramadhan kepada umat Islam di seluruh dunia. Bukan apa, a bit busy sampai tak sempat update blog. Lagipun aku baru dapat anak saudara baru. Lagi laa aku super busy!

Ingat! Bulan nie bukan bulan pembaziran. Jangan banyak sangat beli juadah bazaar ramdhan sampai tak habis makan. Rugi! Sila berjimat cermat. Lagi elok kalau banyakkan masak sendiri. Lagi jimat dan sihat! Kan?
One more thing, jangan makan banyak macam Patrick nie. Berhenti sebelum kenyang. Kang malas nak tunaikan ibadah pulak. Yelaa, perut over kenyang! So, aku dengan rendah diri ucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak!

Gaya Hidup

Respon Yuyu Zulaikha Tentang Tidur Atas Toto Selama Empat Bulan

June 03, 2016

Assalamualaikum
Kisah seorang blogger Yuyu Zulaikha yang viral baru-baru nie tentang pernah tidur atas toto selama empat bulan selepas berkahwin. Memang aku tabik pada Yuyu dan suami kerana sanggup tidur atas toto selama empat bulan. Pergghhh! Boleh sakit tulang belakang woyy! Tetapi disebabkan viral nie, ada sesetengah masyarakat nie tak faham dan tak cuba fahamkan apa yang Yuyu post. Maka jadilaa fitnah dan fikir bukan-bukan. Dibawah nie aku ada screenshot apa yang Yuyu post.

Disebabkan post atas nie, tiba-tiba ada yang cakap berkenaan Yuyu naik helikopter semasa majlis perkahwinan. So, ada yang anggap mustahil orang susah. So, Yuyu respon tentang tu!


Sudah jelas ke belum? Aku harap benda nie tidak jadi fitnah lagi. Kesian Yuyu dan suami. Dahlaa Yuyu tu kecil je orangnya. Difitnah lagi! Makin kecil aku tengok dia. Hahahaaa.. By the way, aku retweet semalam cakap-cakap orang tentang Yuyu. So, aku post laa sini sekali. Aku harap yang cakap-cakap tu baca laa entry nie dan tak fikir bukan-bukan dah.