Thursday, 21 July 2016

Langkah-Langkah Terbaik Untuk Lelaki Yang Sudah Berkahwin

Assalamualaikum
Langkah 1
Bila kau nampak perempuan cantik, dah laa cantik, seksi, bau dia wangi pulak tu dan kau rasa suka dan berkenan, kau tengok betul-betul perempuan tu. Apa yang kau suka.
Langkah 2 
Bila kau balik rumah kau pandang bini kau. Apa beza dia dengan perempuan yang kau suka tadi.

Langkah 3
3.1 Kalau bini kau rambut dia kusut masai berbanding perempuan tadi, kau bawak dia pergi saloon buat rambut
3.2 Kalau bini kau muka dia tak putih macam perempuan tadi, kau bawak dia pergi spa atau kau belikan produk-produk yang boleh putihkan kulit dia. Kan dah banyak produk kat pasaran. Kau google je.
3.3 Kalau bini kau pakai baju selekeh, kau bawak dia pergi shopping complex. Belikan baju yang cantik dan daring. Kalau malu nak bawak bini pergi shopping, kau beli online. Orang akan pos sampai rumah.
3.4 Kalau bini kau tak pandai bercakap atau bini kau berkomunikasi cara kampung, ajar dia atau bawak dia pergi kelas komunikasi. Atau kau search kat youtube kaedah-kaedah komunikasi moden. Suruh dia tengok. Cakap kat bini kau, lepas bini kau layan drama TV3 atau cerita korea, suruh dia layan video tu pulak.
3.5 Kalau bini kau tak pandai masak, kau carikan resepi-resepi kat facebook. Lepas tu, kau tagged bini kau. Kalau kau tak nak malukan bini kau dengan cara tu, kau screenshot and sent whatasap kat bini kau. Bila kau dah bagi resepi, kau jangan kedekut nak beli barang dapur pulak. Makan nak sedap, barang dapur kedekut. Bangang namanya!
3.6 Kalau kau cium bini kau busuk, kau belikan perfume. Perfume RM10 ada, perfume mahal pun ada. Kau pilih je bau apa kau nak.
3.7 Kalau kau tengok gigi bini kau kuning, bawak pergi jumpa dentist. Putihkan!
3.8 Kalau kau tengok bini kau gemok, bawak la pergi gym. Takpun subscribekan kelas zumba. Paling koman, belikan produk kurus. Jangan kau tak bagi dia makan sebab nak bagi dia kurus pulak. Kang mati kebulur bini kau tu nanti.
3.9 Kalau bini kau tak seksi, kau belikan baju-baju yang seksi macam kau selalu tengok kat facebook atau TV atau pornhub. Then suruh dia pakai.

Penutup
Kalau kau tak ada duit nak modalkan bini kau cantik, buatlaa tiga atau empat kerja cari duit. Bila bab duit nak cantikkan bini kau, duit asyik tak ada. Tapi bila bab duit nak ajak awek cantik pergi karaoke dan tengok wayang, ada pulak? Bodoh!

Kesimpulan
Bijakkan aku?
Credit : Facebook Wanlove Fasha

8 comments:

  1. wahh bagus ni kalau lelaki baca :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahahaa , patut tagged lelaki nie

      Delete
  2. Baca ni lelaki. muehehe XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahahaaaa jom pakat tagged lelaki

      Delete
  3. Hehe. Bagus sangat entri ni. Sesuai sangat dibaca oleh semua lelaki di luar sana 😁😁

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaaa, terima kasih. Boleh up kan lagi entry nie :D

      Delete