Gaya Hidup

Wipeout Malaysia Frenzy Waterpark Lumut

August 28, 2016

Assalamualaikum

26082016 aku and housemates ke Frenzy Waterpark Lumut, Perak. Cuba search tempat tu. Wipeout versi Malaysia okay! For me, seriously best. Bayangkan selama nie aku just tengok wipeout kat astro je. Tapi kali nie aku main benda tu semua.

Range harga pun macam package students je. Murah okay! Tapi main benda nie kena banyak hati-hati sebab kalau tak ikut arahan dan peraturan, maybe boleh cedera. Jangan menggatal nak flip ke apa kalau kau tak pandai. Patah tangan or tengkuk baru tahu!

Pergi sini tak ada gopro and tak ada casing handphone waterproof. So, gambar masa tengah main tak ada. But it's okay, everyone enjoy it! Pergi muka lawa-lawa je semua, balik semua macam terlebih masak. Hitam and berbelang!




❝ Pengalaman tak dapat dibeli tapi dapat dicipta. Jangan buang masa dengan benda tak yang mendatangkan hasil. Cipta kenangan dan pengalaman! ❞

Lagu

Janam Janam (Malay Version) - Sheryl Shazwanie

August 04, 2016

Assalamualaikum
Kasih oh kekasih
Kau selalu disisiku
Berjanji setia kita bertemu semula
Berdua jasad berbeza
Namun hati menjadi satu
Jadilah milikku selama lama
Jangan pernah tinggalkan diriku

Dan hanya kamu yang bisa mengubati rasa rindu
Tanpanya dirimu hatiku tidak menentu
Dan hanya satu permintaan yang ku ingin darimu
Jadilah milikku selama lama
Jangan pernah tinggalkan diriku

Jadilah milikku selama lama
Jangan pernah tinggalkan diriku

Kau kekasihku aku cinta kepadamu
Kaulah bintangku menerangi malamku
Sepi duniaku kan bila tiada dirimu
Jiwa ragaku tersemat di kalbumu
Kaulah selama lama
Tetap dalam jiwa
Kaulah yang bertakhta bersama selamanya

Kasih oh kekasih
Kau selalu disisiku
Berjanji setia kita bertemu semula
Berdua jasad berbeza tapi hati menjadi satu
Jadilah milikku selama lama
Jangan pernah tinggalkan diriku

Dan hanya kamu yang bisa mengubati rasa rindu
Tanpanya dirimu hatiku tidak menentu
Dan hanya satu permintaan yang ku ingin darimu
Jadilah milikku selama lama
Jangan pernah tinggalkan diriku


Pengalaman

Hantu Atau Ilusi

August 02, 2016

Assalamualaikum
Rasanya dah lama tak update blog. Biasalaa, line wifi rumah sewa nie slow sangat. Nak connect wifi pun boleh bergaduh dengan jiran sebelah. Sementara aku dah dapat connect wifi kat laptop nie, dapatlaa update blog kejap.

Hantu atau ilusi aku semata-mata. A bit worse laa bila fikir hal nie. Let's start the story okay? Aku sewa rumah Hostel Wifi di Sabak Bernam. Biasalaa dah nama pun students kan. Tak dapat kamsis, carilaa rumah sewa berdekatan dengan politeknik nie.

Semester lepas masa duduk rumah nie, okay je walaupun pernah sekali aku terserempak dengan entiti yang paling aku minta dijauhkan daripada jumpa or terserempak. Tapi semester nie paling kerap okay! Housemates dah banyak kali ternampak dalam rumah nie. Kau rasa?

Masa semester lepas, aku ternampak kat ampaian rumah jiran. Yelaaa, masa tu dah malam kot masa aku tengah sidai kain. Siang hari tak sempat nak cuci basuh. Balik kelas baru sempat cuci and sidai. Haa masa nampak tu terus masuk rumah. Sempat lagi cover sebab aku tak lari. Aku berjalan laju macam apa je cari pintu rumah. Terkejut punya pasal!

Kali nie housemates nampak benda kat dapur rumah nie. Haa sekarang aku dah jadi penakut! Nak ke dapur pun nak ada orang temankan. Kalau tak, berdebar weyy! Apatah lagi housemates cakap pernah nampak benda tu kat ruang tamu masa dia nak pergi pukul 2pagi . Lagi laa aku fikir bukan-bukan. Rasa macam lama je nak lalui hari-hari sementara nak habiskan studies nie.

Bila tanya ustazah, dia cakap rumah nie memang ada penunggu. Entahlaa, hati nie rasa berdebar-debar je. Lambatnya masa berlalu! Bila maghrib je, rasa berdebar. Kalau boleh nak siang hari je! Semoga Allah lindungi kami semua. Taknak nampak benda yang macam tu.