Interview Kerja

November 23, 2016

Assalamualaikum
22112016 aku dah pergi interview kerja sebagai kerani di salah sebuah syarikat guaman area sini. Phew! Persaingan weyy walaupun sebagai kerani. Ingatkan aku je yang datang interview tapi meleset weyy sangkaan aku!

Ada lagi sorang nie datang interview jugak. At first tu level confident aku tinggi tapi bila dengar je dia cakap dia dah ada pengalaman kerja sebagai kerani, level confident aku menjunam jatuh. Why why why? Terus aku rasa macam susah untuk aku dapat kerja tu.

Tapi yang suka bila majikan tu dia buat yang datang interview nie macam kawan je. Just tanya education background, tinggal mana, experiences and terus sembang pasal anak-anak dia, kehidupan dia and more. Hye! Aku suka macam tu laa.

Apa yang aku harapkan aku dapat kerja tu. Bukan apa, tiga tahun weyy belajar. Even nie lari bidang aku belajar tapi takpe. Aku nak cari pengalaman kerja aku sambil nak cari duit sendiri. Takkan selama-lamanya aku nak harapkan duit ayah je.
❝ Ya Allah Ya Tuhanku. Aku bermohon padaMu Ya Allah. Bukakanlaa pintu rezeki Nursyafiqa Binti Hasnan agar dapat kerja itu ataupun yang lebih baik. Aminnn... ❞

You Might Also Like

6 comments

  1. Cari kerja zaman skrg mmg susah Eyqa, mai pun brp kali interview tak dapat2 ,takpa jgn putus harapan, all the best ye awak

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'ah, sangat susah sekarang. InsyaAllah tak putus asa. Thank you awak!

      Delete
  2. Semoga dipermudah mendapat kerja ☺☺☺

    ReplyDelete
  3. Agak susah cari kerja sekarang tambah lagi dengan ekonomi negara yang tak stabil kan. Insyallah semoga dipermudahkan eyqa untuk dapat kerja. Niat yang baik pasti akan dibantu. Insyallah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu. Dah banyak submit resume tapi masih hampa :'( InsyaAllah, semoga Allah swt permudahkan segala urusan. Aminn.. Terima kasih Siqah :)

      Delete