Follow Us

Saturday, 8 July 2017

Dah Ada Domain Sendiri

Assalamualaikum
Baru ada kesempatan nak update. Skop kerja disini makin bertambah, masa semakin sikit untuk aku rehatkan sementara tunggu waktu balik. Niat nak update setiap hari tu memang ada tapi faham-faham laa, mampu taip tajuk entry je lepas tu draftkan. Isinya masih kosong. Masuk office awal sikit baru dapat update.

Perasan tak sesiapa yang masuk blog aku sekarang? Perasan tak perasan tak? Eh ehh! Blog nie ada domain sendiri. Yeayyy! Dulu guna blogspot.com je. Sekarang dah tukar. Dah lama niat nak guna domain tapi dulu macam tak serius berblog. Berbulan-bulan tak update! Sekarang dah rajin sikit update walaupun jarak waktu update tu jauh.

Terima kasih kepada blogger Hafiz Rahim sebab tolong settle kan domain nie. Hahahahaa gigih aku whatsapp dia cakap nak beli domain. Semuanya dia tolong sampai laa domain nie aktif! So, aku harap aku makin rajin laa update blog 🤣🤣🤣

❝ Rasa makin cantik blog bila guna domain walaupun isi dalam blog macam 💩💩💩Hahahahahaaa overnya!!! 🤣🤣🤣 ❞

16 comments:

  1. Tahniah eyqa. migha ntah bila nak ada domain. Nak update pun tak terupdate lagi nie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Migha, hihihi.. Alaa takpe, nanti beli laa domain.

      Delete
  2. Eh, tak over lah. Hihi. Siqah dulu pun camtu masa tukar domain. Kiki.

    Rasa makin cantik blog dan rasa makin best je bila ada domain sendiri. COngrats Eyqa! =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaa, a'ah. Tetiba bersemangat nak usha blog sendiri. Hihihi terima kasih siqah!

      Delete
  3. macam best je ada domain sendiri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best! Sebab rasa macam officially blogger gituuuu

      Delete
  4. tahniah ada dominan sendiri
    keep up blogging

    ReplyDelete
  5. kalau domain kena bayar berapa ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. RM45 untuk setahun. RM5 untuk upah pasang. So, total RM50..

      Delete
  6. IQ nak beli domain juga tapi risau adseng hilang. hahahah!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaa beli laa IQ. Awat? Akan hilang ke adsense tu? Hahahahaa

      Delete