Follow Us

Saturday, 26 August 2017

Permohonan Diluluskan

Assalamualaikum
Hari nie masuk kerja selepas MC sehari dan off day sehari. Mungkin sekarang virus demam tengah berleluasa. Dalam office aku, bergilir-gilir demam. Mula-mula HR demam, selepas masuk hari keempat, Finance demam. Tak sampai hari ketiga Finance demam, IT pulak demam iaitu aku 😂 Berjangkit teruk wey!

Semalam happy gila nak masuk kerja sebab sebelum aku MC, semua design aku dah settle. Maknanya kalau aku masuk kerja hari nie, tak ada kerja aku nak buat. Dapatlah aku rehatkan otak yang baru nak pulih demam nie.. Sekali dapat whatsapp daripada boss aku. Suruh siap sedia sebab banyak kerja yang tunggu aku 😑

Tapi entah kenapa bangun pagi tadi aku dapat semangat lain macam. Tak sabar nak pergi kerja. Terfikir-fikir ada berita gembira ke tengah menunggu aku 😂 Masuk je office, terus boss panggil masuk bilik. Discuss pasal project terbaru untuk perbaharui mutu resort.

After discussion, aku memang focus design untuk project terbaru tu sampai tak sedar waktu berjalan weyy! Sedar-sedar dah nak lunch hour. Lepas lunch, focus je buat sampai nak balik. Hahahahaa.. Memang nampak sangat semangat lain macam selepas demam. Kalau tak? Asyik menguap je dan kira berapa jam lagi nak balik.

Elok je lagi setengah jam nak balik, boss yang baru nak keluar dari bilik sebut nama aku. Aku cuak jugak sebab fikir kena overtime sampai design semua siap. Hahahahahaa.. Sekali boss cakap " Mulai esok, awak dah boleh masuk pukul 8.00 pagi dan balik 5.00 petang. Off day dua hari ". Ya Allah! Happy betul aku! Terlupa aku pernah suarakan permohonan aku untuk tukar waktu kerja.

So, mulai 27082017 aku dah boleh start masuk kerja awal. Sebelum nie aku masuk kerja pukul 9.00 pagi dan balik 5.00 petang tetapi off day sehari je. Seriously tak cukup sehari tu. Otak penat, badan penat. Mata penat hadap laptop dan otak fikir design nie tak cukup rehat. Masuk awal sejam tu okay je bagi aku.

6 comments:

  1. Bestnyaaaa! Kul 5 dah balik kerja. Siqah masuk kerja kul 9 dan balik kerja tak tentu. Selagi kerja tak siap memang tak boleh balik. Paling awal 6.30 pm. Tapi masih bersyukur at least ada kerja yang disukai :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamudulillah.. Betul tu, nasib baik masih ada kerja yang kena dengan jiwa

      Delete