Dah Beli Oppo Reno 2

Assalamualaikum


Dah Beli Oppo Reno 2 | Bila handphone kerja rosak, pening fikir macam mana nak contact customer. Lepas fikir hitung kira semua, bincang dengan partner pasal handphone, terus decided nak beli handphone baru untuk kegunaan seharian aku. Dan handphone aku sekarang guna sebagai handphone kerja.

Dua tiga hari asyik google handphone yang terbaik dengan specification yang okay, aku pun dah pergi kedai usha mana yang elok. Aku dah jatuh cinta dengan Oppo Reno 2. Kenapa? Sebab aku nie memang suka brand Oppo je. So, for me Oppo Reno 2 paling okay. Apa yang lebihnya Oppo Reno 2 nie?

Keupayaan pelbagai perspektif unik Oppo Reno 2 ini membolehkan pengguna melihat sesuatu dari sudut berbeza, menangkap perspektif baharu dan segar dari sebalik lensa. Macam mana tu? Dengan tetapan kuad kamera 5x Zum Hibrid, pengguna dapat merakam gambar subjek yang jauh pada jarak lebih dekat, selain gambar malam ultra jelas walaupun dalam keadaan hampir tiada cahaya melalui pengunaan Mod Gelap Ultra, selain teknologi Video Ultra Stabil.

Tidak hanya mementingkan kualiti gambar, OPPO juga tampil dengan videografi yang mana ia menggunakan teknologi Mod Video Ultra Stabil yang dapat meningkatkan kestabilan video, membolehkan pengguna mengambil video dengan stabil semasa berlari, bermain ski, papan luncur, berbasikal dan banyak lagi.



Untuk bahagian kamera, aku sangat berpuas hati. Seriously, ambil gambar memang cun dengan wide angle lens. Kalau zoom punya, gambar tak pecah. Aku nie pencinta brand Oppo dan Oppo Reno 2 adalah handphone ketiga aku untuk jenama tu. Sebelum nie Oppo R7 Lite, Oppo F7 dan kali nie Oppo Reno 2 *Oppo dah boleh ambil aku jadi duta kot.

Haaa! Dengan 8GB RAM dan device storage 256GB sangat besar tau. So, tidak perlukan external storage dah. Macam mana? Bagi aku dengan harga yang aku beli, dah cukup berbaloi. Dengan kerja aku yang sememangnya perlukan kamera untuk ambil gambar yang cantik.


Oppo Reno 2 Specification

General General
  • Available Status: Available. Released 2019, September
  • Network Bands: 3G & 4G
  • SIM: Hybrid Dual SIM (Nano-SIM, dual stand-by)
  • Dimension: 160  x  74.3  x  9.5 mm
  • Weight: 189 g (6.67 oz)
  • Body Type:
    Front glass (Gorilla Glass 6), back glass (Gorilla Glass 5), aluminum frame
  • OS: Android 9.0 (Pie); ColorOS 6.1
  • CPU: Octa-core (2x2.2 GHz Kryo 470 Gold & 6x1.8 GHz Kryo 470 Silver)
  • Chipset: Qualcomm SDM730 Snapdragon 730G (8 nm)
  • GPU: Adreno 618
  • Internal: 8GB RAM, 256GB ROM
  • External Memory: microSD, up to 256 GB (uses shared SIM slot)
  • Battery: Non-removable Li-Po 4000 mAh battery
    Fast battery charging 20W (VOOC Flash Charge 3.0)
  • Colors: Luminous Black, Ocean Blue, Sunset Pink
Connectivity Connectivity
  • 3G/4G Speed: HSPA, LTE-A
  • Wi-Fi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot
  • Bluetooth: 5.0, A2DP, LE
  • NFC: Yes
  • USB: Type-C 1.0 reversible connector, USB On-The-Go
Entertainment & Features Entertainment & Features
  • Sensor: Fingerprint (under display, optical), accelerometer, gyro, proximity, compass
  • GPS: Yes, with A-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS
  • Radio: FM radio
Camera Camera & Video
  • Primary: Quad: 48 MP, f/1.7, 26mm (wide), 1/2.0", 0.8µm, PDAF, OIS + 13MP, f/2.4, (telephoto), 1/3.4", 1.0µm, PDAF + 8 MP, f/2.2, 13mm (ultrawide), 1/3.2", 1.4µm + 2 MP B/W, f/2.4, 1/5", 1.75µm
  • Secondary: Motorized pop-up 16 MP, f/2.0, 26mm (wide), 1/3.1", 1.0µm
  • Video: 2160p@30fps, 1080p@30/60fps (gyro-EIS); video rec. only with main camera
    1080p@30fps
  • Feature: Dual-LED flash, HDR, panorama
    LED flash, HDR
Screen Screen
  • AMOLED capacitive touchscreen, 16M colors
  • 6.5 inches, 104.1 cm2 (~87.5% screen-to-body ratio)
    1080 x 2400 pixels, 20:9 ratio (~401 ppi density)
  • Corning Gorilla Glass 6
Sound Sound & Music
  • Loud Speaker: Voice 67dB / Noise 71dB / Ring 81dB
  • 3.5mm jack: Yes
    Active noise cancellation with dedicated mic
  • Radio: FM radio

Post a Comment

4 Comments

  1. Wah 4 kamera. Saya ni jenis setia gak. Saya guna Samsung. Takde tengok pro con. Cuma tengok harga dan jenama.
    Terima kasih cerita pasal kelebihan Oppo Reno 2.

    ReplyDelete
  2. menarik! sy pon peminat oppo..
    boleh la kot kumpul duit nt beli oppo reno 2 ni.. haha

    ReplyDelete
  3. wah cantik nya gambar hasil oppo reno 2 tu ^_^

    ReplyDelete