Assalamualaikum
 

7 Cara Memikat Hati Wanita Dengan Mudah | Tips nie ditujukan khas kepada anak-anak yang masih bujang/duda untuk memikat anak dara/janda, atau bahasa mudahnya perempuan masih bujang. Bukan untuk memikat isteri atau tunangan orang lain. Kau nak kena hempuk dengan cameti ke apa?

Wanita nie tak susah pun kalau nak pikat jika kena dengan caranya. Bukan apa, janganlah korang nak memikat menggunakan cara zaman 90an. Zaman dah berubah, gaya perempuan sekarang makin menggila! Harus kena pada tempat, masa dan cara. Macam mana? Jom baca!

1. Sentiasa Membuat Jenaka Intelek; Lawak 'Pandai'

Wanita memang suka lawak jenaka dan gelak ketawa menunjukkan mereka selesa dengan kita. Walaubagaimanapun, wanita yang kreatif adalah sedikit berlainan dari wanita biasa. Mereka menyukai jenaka yang intelektual atau berkaitan dengan minat mereka.

Anda perlu pandai menyusun jenaka anda secara selamba dan selain itu juga berinformasi. Sedikit lawak juga akan membuatkan jenaka itu lebih berkesan. Ingat! Lawak 'pandai' ya, bukan lawak 'bodoh'.


2. Sentiasa Buatkan Mereka Selesa

Wanita sebegini amat terbuka tentang jantina namun ada batas-batasnya. Pemikiran mereka agak selari dengan lelaki. Maka, topik-topik lelaki boleh dibincangkan dengan mereka asalkan tidak melangkaui batas.

Jangan biarkan mereka terasa terasing dalam topik perbualan anda ketika dalam perbualan kumpulan atau perseorangan. Mereka mungkin akan cuba masuk dalam perbualan anda tetapi ada golongan wanita yang agak malu ketika berbual dengan lelaki. Jadi anda perlu memberi ruang untuknya.


3. Hadiahkan Sesuatu Yang Unik

Jika anda hendak menghadiahkan sesuatu yang unik pada teman wanita anda yang kreatif, jangan berikan sesuatu yang biasa seperti bunga atau aksesori. Berikan sesuatu yang luar biasa bergantung pada minat teman wanita anda. Jikalau anda hendak menghadiahkan sesuatu yang biasa juga, sampaikan dengan cara yang unik dan luar biasa. Wanita yang kreatif amat menghargai kreativiti dan usaha yang dilakukan oleh teman lelaki mereka.

4. Tonton Cerita Wayang Lain Dari Yang Lain

Jikalau anda mempunyai teman wanita yang kreatif, pastikan cerita wayang itu menarik dan mempunyai teknik sinematografi dan efek visual yang lain dari yang lain.

Cerita romantik atau seram yang biasa membuatkan teman wanita anda berasa cepat bosan dan mereka mungkin rasa mengantuk atau mahu keluar cepat dari wayang. Selain itu, jika cerita wayang itu amat menyakinkan dan memukau teman wanita anda, mereka akan bercerita topik wayang tersebut selepas keluar panggung wayang.

Pastikan anda membuat kajian terhadap wayang tersebut sebelum menontonnya kerana teman wanita anda mungkin akan bertanya soalan trivia tentang wayang tersebut.

5. Fahami Bidang Yang Mereka Ceburi

Jikalau teman anda seorang yang kreatif, pastikan anda mengetahui atau cuba mendalami apakah bidang yang mereka ceburi. Walaupun anda mungkin tidak mengetahuinya, namun mereka amat gembira apabila anda mengambil tahu apa yang mereka buat ataupun cuba untuk mengetahuinya.

Mereka juga akan sentiasa cuba untuk menerangkan pada anda bidang yang mereka lalui. Jadi cubalah menambat hati mereka dengan mengambil kira minat mereka.
 

6. Romantik

Jika anda seorang yang romantik, ianya akan memberi kelebihan pada anda. Sajak dan kata-kata puitis akan dapat menambat hati wanita yang kreatif. Namun ianya perlu ikhlas dan lahir dari hati. Jika anda berniat sesuatu yang tidak baik, mereka akan segera mengesannya kerana hati mereka yang sensitif.


7. Sentiasa Ambil Berat

Hati wanita yang kreatif adalah sensitif. Jadi sentiasalah mengambil berat tentang mereka, perasaan mereka dan pendapat mereka. Sifat hormat pada satu sama lain juga adalah bagus untuk perhubungan.

Jeng jeng jeng... Ini sekadar pertolongan mudah atau tips untuk lelaki mendekati wanita yang masih bujang seperti aku *cough*. Tapi kalau korang yang lelaki ada cara tersendiri yang lebih mudah dan ianya menjadi apabila memikat wanita, jom kongsikan!
Assalamualaikum
 
 
Tips/Petua : Hilangkan Jerawat Dengan Cepat | Hari nie nak kongsi tips atau petua yang aku dapat dari facebook. Taktahulaa menjadi ke tak pada korang tapi untuk kali pertama aku buat semalam, so far okay. Itu pun baru kali pertama aku cuba. Hahahahahaa risau jugak kalau tiba-tiba kulit makin breakout.
 

So, semalam gigihlaa aku rendam beras setengah jam dan blend bersama-sama kunyit hidup. Sepatutnya kena rendam beras tu semalaman tapi disebabkan level kesabaran sangat tidak subur, aku rendam sekejap je. Hasilnya? Beras tak lembut dan tak hancur sangat. Ehh! Okay apa, aku jadikan scrub.

Aku tempek kat muka selama setengah jam. Selepas sepuluh minit tempek tu, memang kulit akan rasa tegang tapi tak pedih. Gatal-gatal sikit je lepas tu tak rasa gatal dah. Bila dah setengah jam, reti-reti laa pergi cuci muka tu. Tapi janganlaa kau siram macam tu je muka dengan air. Ambil sedikit air untuk basahkan tapak tangan dan kau urut muka tu. Ala-ala pakai scrub mahal gitu.

Tonyoh-tonyoh area t-zone tu, buat bulatan penuh sekali di area pipi dan seluruh muka okay. Dalam 3 hingga 5 minit je. Kang lama-lama, cramp pulak tangan tu. Lepas tu, cuci laa muka sebersihnya. Cuci pakai cleanser selepas guna air biasa. Aku guna cleanser cetaphil je and rasa lembut je kulit lepas scrub macam tu.

Lepas tu, keringkan kulit muka tu, sapu dalacin t area jerawat yang tengah kembang mekar tu. Ingat! Jangan lepas kau scrub muka tu, kau expect jerawat kau terus dituai oleh scrub tu. Rajin-rajinlaa bersihkan muka tu. Aku pun nak try lagi malam nie. Sebab beras dah rendam lagi sejak semalam. Hahahahahahaaa..

Assalamualaikum

Ada Hantu Filem Pertama Arahan Hairul Azreen | Filem pertama arahan Hairul Azreen, 'Ada Hantu' telah menemui penonton secara eksklusif di Disney+ Hotstar bermula 13 Ogos 2021. Bagi aku jalan cerita memang best dengan plot twist tu.

Kalau baca review di Twitter pun, memang rata-rata memuji Hairul Azreen telah berjaya dalam filem ini. Korang patut tonton filem Ada Hantu. Aku tak tipu! Memang best dan kelakar dengan plot twist tu. Pelakon pun best ya!

Sinopsis

Mengisahkan tentang Aliff (Zahiril Adzim), ‘Youtuber’ dan skeptikal terhadap semua perkara ghaib, yang mencabar rakan-rakannya untuk bermalam di sebuah rumah lama, terbengkalai – dikhabarkan pernah dimiliki oleh jeneral tentera Jepun yang telah menyeksa dan membunuh semua orang di sekelilingnya dengan kejam – untuk membuktikan bahawa hantu itu tidak wujud. Ketika malam menjelang dan Aliff kehilangan rakan-rakannya, dia segera menyedari bahawa rumah itu bukan semua yang dia bayangkan.

Assalamualaikum
 

Tips/Petua : Cara Membuat Air Mawar Di Rumah | Kalau follow aku di Instagram, mungkin ada yang pernah tengok story instagram aku update cara membuat air mawar homemade. Sangat mudah dan cepat! InsyaAllah lebih berkesan sebab nie homemade dan tiada campuran bahan-bahan asing yang boleh memudaratkan kulit kita.
 

Bahan-Bahan

1. 7 kuntum bunga mawar (bunga ros)
2. 500 ml air

Cara-Caranya

1. Ambil kelopak bunga mawar dan masukkan ke dalam periuk yang bersih
2. Masukkan air ke dalam periuk dan hidupkan api yang kecil
3. Masak kelopak bunga mawar sehingga bertukar menjadi warna pucat
4. Tutup api dan biarkan sejuk seketika
5. Simpan didalam bekas

Mudah je kan? Lebih berkhasiat sebab air tangan sendiri. Guna bahan-bahan yang dijamin selamat je. Air mawar nie boleh amalkan setiap pagi dan malam. Sapu je kat muka dan rambut. Banyak khasiat tau!
 

Kelebihan Air Mawar

1. Mengatasi kulit kering dan sensitif
2. Mengatasi kulit berminyak
3. Mengurangkan masalah jerawat
4. Mencerahkan kulit wajah
5. Melambatkan penuaan
6. Menyegarkan mata
7. Menyihatkan rambut

Aku baru je berjinak-jinak cuba benda nie. Alhamdulillah, so far okay. Cuma masih kena amalkan. Nak cantik kena berusaha. Bukan sekelip mata je boleh cantik. So, selamat mencuba!

Assalamualaikum


Tips/Petua : Cara Membuat Aloe Vera Gel Homemade | Tips kali ini aku nak kongsi cara bagaimana nak buat aloe vera gel homemade. Aku suka try benda-benda homemade nie. Sebab lately dah tak berapa nak yakin dengan apa yang ada dipasaran. Banyak menipu je..

Bahan-Bahan

1. 3-4 keratan aloe vera (lidah buaya)
2. Air mawar
3. Blender dan pisau
 
 

Cara-Cara

1. Potong kulit hijau aloe vera dan ambil isi putihnya.
2. Masukkan isi putih aloe vera ke dalam blender dan masukkan sedikit air mawar.
3. Blend isi sehingga hancur
4. Simpan didalam botol atau botol spray
 
Done! Mudah sangatkan? Tak susah pun nak sediakan semua nie dengan syarat, RAJIN! Kalau rajin google, rajin usaha, rajin buat, insyaAllah dapatlaa hasilnya. Tadaaa! Aku dah buat amalkan jugak aloe vera gel homemade nie.

Tapi aku letak air mawar banyak sebab aloe vera aku berbau kuat sangat. So, nak hilangkan bau tau memang letak air mawarlaa ceritanya. Amalkan setiap hari okay.. Setiap kali lepas cuci muka memang aku sapu benda nie.

Kalau kulit muka tu burn, boleh sapu sebab aloe vera nie bersifat sejuk. Sangat-sangat sesuai! Ingat, kena rajin. Baru semuanya akan menjadi. Kalau malas, kirim salam je laa kepada cantik. Memang susah nak cantik.

Assalamualaikum

Resepi Turun Temurun Nasi Lemak Menggunakan Santan Kotak | Makan nasi lemak dan minum kopi o. Sedapnya! Terbayang-bayang nasi lemak yang ada ikan bilis, kacang, telur dan timun. Boleh bertambah tiga pinggan tu.

Lagipun, nasi lemak ini boleh dimakan bila-bila masa sahaja. Kadang-kadang masak nasi lemak pagi, boleh buat makan tengahari sekali, kan? Jimat kau! Nasi lemak nie sama seperti nasi ayam. Tak renyah dan tak banyak bahan melainkan korang nak lauk kayangan.

Hari nie aku nak kongsikan dengan korang resepi nasi lemak yang menggunakan santan kotak. Rahsia nasi lemak yang sedap terletak pada sambalnya tau!

Bahan-bahan nasi lemak

1. 4 pot beras
2. 2 kotak santan
3. 2 sudu besar gula
4. 1 sudu kecil garam
5. 1 sudu besar minyak masak
6. 4 helai daun pandan

Cara-cara masak nasi lemak

1. Cuci beras sehingga dan rendam beras dengan air bersih 15 minit
2. Buang air beras itu, masukkan dua kotak santan. Menggunakan kotak santan itu, masukkan dua kotak air bersih
3. Selepas itu, masukkan daun pandan, gula, garam dan minyak masak. Kacau rata dan masukkan periuk nasi.
4. Kalau nasi tak masak lagi tapi periuk nasi dah berbunyi, abaikan. Jangan gaul lagi nasi. Tekan sekali lagi sehingga nasi masak, baru gaul.

Bahan-bahan sambal nasi lemak

1. 4 biji bawang besar *kisar
2. Segenggam cili kering *kisar
3. Sedikit belacan *kisar
4. Segenggam ikan bilis *kisar
5. Setengah sudu kecil asam jawa
6. Gula
7. Garam

Cara-cara masak sambal nasi lemak

1. Tumis bahan kisar sehingga pecah minyak dengan menggunakan api yang kecil sahaja
2. Masukkan asam jawa, gula dan garam. Kacau rata dan siap!

Mudah je kan sambalnya? Sambal nasi lemak nie paling mudah dan sedap tau! Tak renyah dan tak banyak bahan digunakan.

Korang boleh laa goreng ikan bilis, rebus telur, goreng kacang dan potong timun. Hidangkan bersama dengan nasi lemak tu. Nak tambah ayam goreng, sambal sotong pun sedap tau!

Macam video aku sertakan nie. Sambal nasi lemak tu aku buat dua jenis. Satu sambal kosong dan sambal satu lagi aku masukkan kerang. Perghh! Tak pandang kiri kanan dah. Secukup rasa! Selamat mencuba korang.

Assalamualaikum


Permulaan Yang Tidak Berkat | Entah kenapa terdetik nak update tentang keberkatan. Mungkin sebab terjadi depan mata aku sampai aku asyik fikir dan tertanya-tanya je. Simpati dengan apa yang terjadi dan risau dengan apa yang bakal terjadi. Kalau Allah swt turunkan bala, dengan aku sekali kena tempiasnya.

Let's say kita mulakan perniagaan tapi duit untuk jadikan modal tu bukan sumber yang halal. Nak berniaga perlu menguasai ilmu perniagaan. Jangan nak berniaga membabi buta sehingga yang salah pun langgar je. Matlamat tidak menghalalkan cara.

Etika Niaga Islam:-

1. Bebas dari benda atau aktiviti haram
2. Jujur dan amanah
3. Memenuhi janji
4. Tidak bersumpah palsu
5. Layanan baik/tolak ansur/ihsan
6. Hutang mesti dilunaskan
7. Pentingkan kualiti
8. Tiada penindasan dan bersikap adil
9. Tiada aktiviti menyorok
10. Tidak lalai

Jika kita berniaga dan ada restaurant sendiri yang terpampang nama kita. Bangga tak? Mestilah bangga kan? Tapi bagaimana dengan modal kita? Halal tak sumbernya? Berkat tak? Dalam perniagaan kita, ada aktiviti riba tak? Agak-agak kalau riba, halal tak?

Contoh, sumbernya tidak halal, kita sebagai ketua nie tak solat, tak jujur dan sebagainya. Agak-agak macam mana perniagaannnya? Ketua yang tidak bertolak ansur, tidak memberikan layanan baik kepada pekerja, macam mana hasilnya? Tahukah pekerja itu adalah salah satu pembawa rezeki.

" Hati tidak akan senang jiwa tidak akan tenteram kerana hati dan jiwa tidak dapat dipuaskan dengan rezeki tidak berkat. Jangan fikirkan segala kenikmatan adalah diredhai. Rezeki yang tidak berkat hanya akan memusnahkan diri kita sendiri dari usaha yang tidak akan cukup, hati yang tidak akan puas dan keimanan yang semakin jauh. " - Irfan Khairi

Kadang-kadang kerana perkara sebegitu, perniagaan kurang maju. Untung makin turun, rugi makin naik, pekerja membawa diri dan sebagainya. Kita sebagai ketua kena duduk tenangkan diri, dekatkan diri kepada Allah swt dan fikirkan apa punca sebenarnya. Kita kena faham, permulaan sebuah perniagaan seperti matematik. Kalau formula salah, jawapannya tetap salah walaupun guna formula lain. Setiap satu ada formula tersendiri. Permulaan kena betul!

Assalamualaikum

Drama Awesome TV - Keluarga Instafamous Full Episode | Keluarga Instafamous, pada setiap Khamis hingga Ahad, jam 9:00 malam di Awesome TV saluran 123, Astro atau saluran 112, MyTV. Bagi anda yang terlepas beleh menontonnya di www.awesometv.my.

Sinopsis

Mengisahkan tentang Zali dan keluarganya yang hidup dalam kemewahan dengan menjadi seorang Instafamous. Satu Malaysia menyukai keluarga Zali dan keluarganya serta video-video mereka di sosial media meraih berjuta tontonan. Namun, disebalik dunia glamour dari Youtube, Tik Tok dan Instagram, mereka sebenarnya sama seperti keluarga lain yang mempunyai isu tersendiri, kerisauan, krisis dan sebagainya.

Assalamualaikum
 

Tips/Petua : Bedak Yang Sesuai Dengan Kulit Wajah | Bedak boleh dikatakan menjadi modal penampilan wanita. Dengan menggunakan bedak, seorang wanita terkadang merasa lebih percaya diri dengan penampilannya. Kenapa? Bedak bukan sahaja membuat wajah tampak lebih segar tetapi juga mampu menutup masalah kecantikan pada wajah seperti halnya jerawat, gelap bawah mata dan sebagainya.
 
Namun, terkadang bedak juga mampu buatkan rasa tidak percaya diri sesetengah wanita seperti wajah terlihat tampak lebih tua, wajah terlihat seperti memakai topeng dan lain sebagainya. Sebetulnya, penyebabnya adalah kerana mereka tidak mengetahui bagaimana cara memilih bedak yang tepat. So, bagaimana cara memilih bedak yang tepat?
 
 

Kulit Berminyak

Kulit berminyak sebetulnya memberikan impak yang baik kerana sesetengah orang mampu melambatkan penuaan. Namun sayangnya, kulit berminyak ini membuat wanita merasa risau dan takut dalam memakai bedak yang sangat mudah hilang.

Apakah bedak yang sesuai? Jika anda memiliki kulit wajah berminyak, ianya lebih baik jika anda memilih loose powder yang jenisnya antikilap agar tidak membuat wajah mengkilap. Cara gunakannya biasanya dengan menggunakan puff atau brush yang ditepuk-tepukkan ke wajah dengan lembut.

Kulit Normal

Memiliki kulit wajah normal tentunya diimpikan bagi semua wanita. Selain tidak mudah mendapat masalah kecantikan di wajah, wanita yang memiliki wajah normal bebas memilih jenis-jenis bedak yang diinginkannya sama ada itu bedak tabur, compact powder ataupun two way cake.

Kulit Kering

Bagi yang memiliki kulit kering, bedak yang harus menjadi pilihan untuk melengkapkan penampilan wajah adalah bedak compact two way cake. Kenapa? Kerana bedak ini sudah memiliki foundation yang membuat wajah kelihatan lebih basah atau lembab. Untuk buatkan bedak tahan lama apabila membuat sapuan diwajah, anda perlu basahkan sedikit span dengan air kemudian sapukan pada wajah.

Assalamualaikum


Tips/Petua : Bedak Sesuai Warna Kulit | Hari nie aku nak kongsikan cara memilih atau membeli bedak yang sesuai dengan warna kulit. Nie penting tau! Salah pilih tona warna, nampak peliklaa muka kau sepanjang hari.

Kulit Gelap

Walaupun memiliki kulit gelap, tak semestinya kita mesti hadkan penggunaan bedak. Sebab bedak yang kita gunakan akan membuat wajah kita tampak lebih segar. Bagaimana memilih bedak untuk kulit gelap? Pilihlah bedak yang warna kecoklatan atau tropical beige.

Kuning Langsat

Wanita Asia rata-rata memiliki kulit yang bertona kuning langsat. Jika memiliki warna kulit yang demikian, warna bedak yang harus anda pilih adalah warna yang kekuningan atau yellow beige.
 

Kulit Sawo Matang

Jika memiliki kulit sawo matang atau kulit yang tidak terlalu gelap namun tidak juga kuning langsat, sila pilih bedak dengan warna natural beige.

Kulit Putih

Bagi yang memiliki kulit berwarna putih, anda bebas memilih warna bedak. Tetapi pilihlah bedak yang warna putih atau yang disebut sebagai white cream.

Kulit Kemerahan

Terakhir! Jika memiliki kulit kemerahan, pastikan untuk memilih bedak warna ivory.

Assalamualaikum

Berhenti Kerja Pada Usia 26 Tahun | Tidak pernah fikir dan terlintas dalam fikiran yang aku akan buat keputusan berhenti kerja. Sebab aku sangat suka bekerja dalam environment yang selesa dan bukan environment yang penuh dengan tipu helah.

Selepas 4 tahun, 4 bulan dan 2 minggu, akhirnya 24 Mei 2021, aku secara rasminya berhenti kerja. Aku tidak lagi memegang jawatan IT Assistant/Reservation Clerk/Sales Assistant. Aku lepas tiga jawatan yang aku pegang itu.

Berat? Tidak! Bukan keputusan yang berat untuk aku putuskan. Kerana terlalu banyak makan hati aku yang aku alami. Politik kerja sangat memberi impak negatif! Selepas aku bertahan dan kaki jilat terlampau ramai membiak, akhirnya aku berhenti.

Berhenti bukan bermakna aku kalah. Tetapi aku berhenti kerana aku tidak lagi ingin berkolaborasi dengan manusia Tuhan. Depan dia intan, belakang dia syaitan! Disana aku jumpa siapa kawan dan siapa lawan. Siapa teman dan siapa musuh dalam selimut.

Dari perspektif yang berbeza, aku terima je manusia Tuhan yang ada tu. Sekurang-kurangnya aku dapat pengalaman dan pengajaran dalam mencari sahabat. Aku tidak marah tetapi untuk melupakan apa yang orang-orang dah khianat aku, aku takkan pernah lupa. Memaafkan? Ambil masa yang sangat lama mungkin.

Sekarang aku dalam fasa pencarian kerja baru. Tetapi dalam masa sekarang, aku cuba memberi fokus untuk kemaskan blog dan jadikan blog sebagai jalan utama untuk aku mencari rezeki, bukan lagi sampingan. Dan aku juga mengambil upah graphic design untuk poster, flyers, banner dan lain-lain.

Doakan supaya urusan aku dipermudahkan ya! Aku nak mencari yang betul-betul sesuai. Kalau boleh, majikan yang jaga kebajikan pekerja, dapat berikan kerjasama yang sepatutnya dan tidak pentingkan diri sendiri.

Assalamualaikum

Luaran Kekal Cantik Dengan Kitsui WhiteBerries BB Beaute Dan Dalam Kekal Sihat Dengan Kitsui Fedloss Fibre D’Tox | Kitsui merupakan jenama yang tidak asing lagi. Pelbagai produk yang berkualiti dan menjadi pilihan ramai yang dikeluarkan. Kitsui nie merupakan produk keluaran Gemini Beauty Resources (M) dan pernah menang dalam Super Health Brand Asia Pacifik.

Produk keluaran mereka adalah 100% semulajadi dan mempunyai kelulusan GMP. Jadi korang boleh amalkan dengan rasa selamat tanpa was-was. Produk Kitsui terbukti bebas bahan-bahan berbahaya dan terbukti Halal serta jenamanya diiktiraf dan memenangi pelbagai anugerah.

Ramuan Semulajadi Untuk Anda

Kitsui ini diformulasikan secara unik untuk anda dengan Ramuan Halal Semulajadi yang dipilih khas dari yang terbaik untuk keperluan pemakanan gaya hidup moden harian anda.

Cantik Semulajadi

Memang tidak dapat disangkalkan lagi, wanita dan kecantikan tidak dapat dipisahkan. Dan untuk korang yang ingin kulit cantik dan sihat secara dalaman dan luaran, korang boleh cuba Kitsui WhiteBerries BB Beaute dan Kitsui Fedloss Fibre D’Tox.

Kitsui WhiteBerries BB Beaute

Kitsui WhiteBerries BB Beaute ialah minuman supplement tambahan untuk kulit. WhiteBerries BB Beaute diformulasi terkini dari Korea yang menggunakan teknologi dan buah beri dari Itali. Dengan menggunakan teknik pembekuan untuk mendapat kepekatan lebih tinggi untuk dijadikan serbuk.

Selain itu, yang lebih menariknya ialah WhiteBerries BB Beaute ini juga menggunakan mesin vakum tanpa menggunakan vakum alkohol.  Jadi, memang dijamin halal apabila melalui proses penyediaan yang betul.

Kitsui WhiteBerries BB Beaute Mengatasi Masalah Kulit


Untuk pengetahuan semua, WhiteBerries BB Beaute membantu korang untuk merawat masalah-masalah kulit secara dalaman. Haa! Nak rawat masalah kulit bukan secara luaran sahaja tau. Antara masalah-masalah kulit:-

  • Jerawat
  • Pigmentasi
  • Liang roma besar
  • Parut jerawat
  • Lingkaran gelap bawah mata
  • Kedutan muka
  • Kedutan senyuman
  • Tona kulit tidak sekata
  • Kulit kering
  • Kulit kusam 

Kandungan Buah Beri Terpilih Yang Kaya Dengan Antioksidan Aktif

Produk yang berkesan mestilah kandungan yang terbaik. WhiteBerries BB Beaute diperbuat daripada enam jenis buah beri terpilih yang kaya dengan antioksidan aktif. Enam jenis buah beri tersebut ialah blueberry, cranberry, strawberry, raspberry, plum dan anggur.

Baca: Kulit Muka Kembali Sihat Selepas Setahun Breakout

Selain itu, WhiteBerries BB Beaute turut kaya dengan pelbagai Vitamin yang penting. Antaranya Vitamin yang penting ialah:-

  • Vitamin A: Membantu menjadikan kulit lebih sihat dan penglihatan yang lebih baik
  • Vitamin C: Membantu untuk meningkatkan penyerapan zat besi, pembentukkan kolagen dan mencantikkan kulit
  • Vitamin E: Membantu melindungi daripada radikasi bebas, antioksidan membantu melambatkan tanda-tanda penuaan serta membantu untuk mencerahkan dan melembapkan kulit

Cara Pengambilan WhiteBerries BB Beaute

Satu kotak Kitsui WhiteBerries BB Beaute mengandungi 15 sachet. Setiap sachet hanya 15 gram sahaja. Cara pengambilan Kitsui WhiteBerries BB Beaute mudah je tau! Campurkan satu sachet Kitsui WhiteBerries BB Beaute ke dalam 150 ml air suam, goncang sehingga larut dan minum. Untuk kesan yang terbaik, minum air masak secukupnya.

Kitsui Fedloss Fibre D’Tox


Kitsui memperkenalkan satu produk untuk membantu buang toksin dalam dalam. KItsui Fedloss Fibre D’Tox dapat detox dan membersihkan semua toksin yang terkumpul dalam badan seperti minyak dari makan seharian.

Selain itu, Kitsui Fedloss Fibre D’Tox dirumus khas untuk mereka yang mempunyai masalah pencernaan. Kitsui Fedloss Fibre D’Tox diformulasi terkini dari Korea. Dengan kandungan semua bahan semulajadi serat harian termasuk campuran herba asli dan serat buahan.

Kitsui Fedloss Fibre D’Tox Bantu Masalah Pencernaan

Terdapat beberapa tanda badan berlebihan toksin. Antara tanda-tanda badan berlebihan toksin ialah:-

  • Masalah kulit
  • Mulut berbau
  • Badan berbau
  • Cepat penat dan letih

Dan apabila badan terlebih toksin, masalah pencernaan juga berlaku. Masalah pencernaan ini disebabkan oleh:-

  • Suka makan makanan berlemak; minyak, santan, gula
  • Kurang makan makanan berserat; buah-buahan, sayur-sayuran
  • Tidak bersenam
  • Kurang minum air masak
  • Makan secara berlebihan

Tujuh Jenis Buah-Buahan Sebagai Bahan Utama

Tujuh jenis buah-buahan yang mengandungi serat tinggi, zat besi, magnesium, potassium, kalsium, sodium, Vitamin A, Vitamin B dan Vitamin C dijadikan bahan utama dalam Kitsui Fedloss Fibre D’Tox. Antaranya buah-buahan itu ialah epal, kiwi, oren, avocado, tomato, lemon dan nenas. Buah-buahan ini mengandungi rendah kalori untuk membantu tubuh sentiasa terhidrasi.

Selain itu, Kitsui Fedloss Fibre D’Tox turut mengandungi kandungan bahan penting lain. Antaranya:-

  • Acacia Gum: Mengandungi serat prebiotic yang membantu melancarkan sistem penghadaman dan mengekalkan kesihatan usus
  • Psyllium Husk: Mengandungi prebiotic dan serat yang larut dalam air yang membantu melancarkan sistem pencernaan
  • Senna: Mengandungi sennosides yang membantu menggalakkan pergerakan usus
  • The Hijau: Mengandungi catechin dimana membantu meningkatkan kadar metabolisma tubuh badan

Cara Pengambilan Fedloss Fibre D’Tox

Satu kotak Kitsui Fedloss Fibre D’Tox mengandungi 15 sachet. Setiap sachet hanya 15 gram sahaja. Cara pengambilan Kitsui Fedloss Fibre D’Tox mudah je tau! Campurkan satu sachet Kitsui Fedloss Fibre D’Tox ke dalam 150 ml air suam, goncang sehingga larut dan minum. Untuk kesan yang terbaik, minum air masak secukupnya.


Pembelian Kitsui WhiteBerries BB Beaute Dan Kitsui Fedloss Fibre D’Tox

Korang juga boleh terus ke link di bawah untuk maklumat lebih lanjut atau jika korang mempunyai sebarang pertanyaan, boleh tanya terus disana.

Boleh lihat testimoni produk kitsui kitsui ini

Kitsui WhiteBerries BB Beaute



Kitsui Fedloss Fibre D’Tox



Website: https://kitsui.com.my/
Facebook: https://www.facebook.com/kitsuimalaysia/
Instagram: https://www.instagram.com/kitsuimalaysia/
Tik Tok: https://www.tiktok.com/@kitsuimalaysia