Assalamualaikum

5 Bahan Utama Membantu Buang Angin Dalam Badan Dengan Mudah | Bila disebut tentang angin dalam badan, ramai antara dalam kalangan kita mempunyai masalah angin berlebihan dalam badan. Sakit-sakit badan, lenguh-lenguh sendi, sengal-sengal badan dan rasa lemah badan ialah antara simptom angin banyak dalam badan. Jika bertambah kronik lagi, ia boleh menyebabkan gastrik.


Asid di dalam perut akan bertambah dan menyebabkan pembebasan gas berlebihan berlaku. Dan mengakibatkan pertambahan angin di dalam badan. Korang akan rasai tidak keselesaaan pada perut seperti menyucuk-nyucuk atau kepedihan. Korang kena buang angin dalam badan segera supaya tidak bertambah teruk.


Aku selalu alami angin berlebihan dalam badan. Apabila angin berlebihan dalam badan, aku akan susah nak tidur dan tidak keselesaan dalam perut. Kerap pedih ulu hati semasa bekerja dan berehat. Sakit! Kadang kala aku menangis kerana tidak dapat tahan sakit pedih ulu hati. Stress bekerja, badan tak cukup rehat dan penat memang terkena. Terus burnout!


GerFlux Membantu Buang Angin Dalam Badan

GerFlux adalah makanan tambahan yang berasaskan herba-herba istimewa ini yang dapat membantu kita buang angin dalam badan. Selain itu, terdapat beberapa kelebihan GerFlux yang ramai tidak tahu.

 


Kelebihan GerFlux

1. Tinggi anti-oksidan
2. Mengatasi masalah angin dalam badan
3. Membantu merawat masalah gastrik dan gerd
4. Menghilangkan sakit kepala dan migrain
5. Melawaskan proses pembuangan
6. Mengawal kolestrol dalam badan


Bahan-Bahan Kandungan GerFlux

1. Ekstrak Guarana

Meningkatkan metabolisma tubuh
Membantu menambahkan tenaga dalam badan
Membantu meningkatkan daya fokus

2. Ekstrak Halia

Membantu mengurangkan angin dalam badan
Membantu sistem pencernaan dan mengelakkan sakit perut
Melancarkan pengaliran darah, mengelakkan kesejukan, demam dan peluh berlebihan

3. Ekstrak Kunyit

Membantu melancarkan pengaliran darah
Membantu menghilangkan jeragat dan bintik hitam
Membuang sel-sel kulit mati
Merawat pigmentasi dan jerawat

4. Ekstrak Cekur

Melancarkan pengaliran darah
Melambatkan kesan penuaan
Mengurangkan bengkak, sakit urat dan sakit saraf

5. Ekstrak Maca

Meningkatkan libido dan kesuburan lelaki dan penyimbangan hormon
Membantu mengatasi gejala hotflush bagi wanita
Membantu menambah tenaga
Membantu stabilkan hormon
Menguatkan daya ingatan

 




Angin dalam badan juga disebabkan pemilihan makanan yang salah. Antara makanan yang menyebabkan angin ialah:

Sayur-sayuran; kobis, terung, cendawan, brokoli
Buah-buahan; anggur, nangka, buah salak
Minuman; kopi, susu, air bikarbonat
Makanan proses; laksa, pasta, mee kuning, nugget, kentang goreng


Siapa Yang Patut Cuba GerFlux?

Mereka yang mempunyai masalah angin dalam seperti; sukar sendawa, sukar kentut, perut kembung, gastrik dan sakit kepala.
Mereka yang mempunyai masalah penghadaman; perut sebu, kurang selera makan dan pedih ulu hati.
Mereka yang mempunyai masalah pencernaan; sukar membuang air besar, sembelit.



Cara Makan GerFlux

Untuk makan GerFlux nie, korang boleh campurkan satu sachet bersama 30 ml air kosong atau korang kemam je satu sachet je untuk kesan lagi cepat!


Aku pun dah cuba GerFlux nie. Lawas oi! Perut pun tak ada rasa kembung dan tak selesa. Pedih ulu hati? Makin berkurang. Makin seronok aku nak amalkan GerFlux nie. Aku amalkan juga GerFlux semasa ganti puasa, tak ada tanda tanda nak gastrik dah tau! Memang aku GerFlux jadi pilihan aku untuk amalkan semasa bulan Ramadhan nanti.


Kalau korang nak dapat GerFlux nie, boleh terus hubungi menerusi link di bawah:


Facebook : GerFlux Official
Instagram : GerFlux Official
Belian Terus : https://bizapp.la/infogerflux

Assalamualaikum

Mylea Appreciation Night 2020 & 2021 Dan Pelancaran New Packaging Dream Curve | Kuala Terengganu, 13 Mac 2022 - Amylea Group Sdn Bhd atau dikenali MYLEA telah mengadakan Mylea Appreciation Night 2020 & 2021 bagi meraikan para fightern(business partner), ejen-ejen dan kakitangan Amylea Group Sdn Bhd untuk pencapaian tahun 2020 dan 2021. Majlis ini telah diadakan di Hotel Paya Bunga Kuala Terengganu. Majlis ini sepatutnya diadakan pada tahun 2020 lagi tetapi terpaksa ditunda disebabkan wabak covid-19.Turut sama dalam pelancaran ini adalah pengasas Mylea iaitu Puan Amylia Farhana dan Encik Mohd Fakhrulrazi. 

Pada majlis makan malam ini juga, turut diadakan perlancaran New Packaging Dream Curve. Dream Curve merupakan minuman campuran berperisa Hazelnut Latte. Minuman ini menfokuskan penyelesaian masalah berat badan yang mana telah diberi nafas baru dengan kombinasi jus minuman detox dan meal replacement didalam satu kotak. Dirasmikan oleh Pengasas Mylea itu sendiri iaitu Puan Amylia Farhana dan Encik Mohd Fakhrulrazi.

Malam itu juga, seramai lapan (8) orang telah mendapat pakej umrah bagi pencapaian jualan mereka bagi tahun 2021. Empat daripadanya kategori fighter, dua orang dari kategori ejen dan manakala dua orang lagi adalah kategori kakitangan Mylea.

Bagi kategori fighter, penerima adalah seperti dibawah:

1. Puan Azliza Binti Ibrahim; 2020 - RM 1,889,639.00, 2021 - RM 2,559,529.00.
2. Encik Ahmad Firdaus Bin Mohamad; 2020 - RM 1,044,848.00, 2021 - RM 1,672,030.00
3. HF Stylish Enterprise; 2020-RM1, 607,414.80, 2021- RM 1,430,155.00
4. Encik Ahmad Zakhirie Bin Mohamad; 2020 - RM 958,602.00, 2021- RM 1,112,543.00

Manakala bagi kategori ejen, penerima adalah seperti dibawah:

1. Puan Najihah binti Yusof; 2020 - RM 262,421.40, 2021 - RM 419,413.75
2. Puan Wan Normalini binti Wan Ghani; 2020 - RM 299,119.30, 2021 - RM 279,986.64

Akhir sekali, bagi kategori kakitangan, penerima adalah seperti dibawah:

1. Muhammad Danial Firdaus bin Mat Nasir; 2020 - RM 1,923,343.00, 2021 - RM 754,014.00
2. Mohd Aniq Asymawi Bin Mohd Tarmizi; 2020 - RM 963,453.00, 2021 - RM 562,455.55

Bagi tahun 2020, hadiah pakej umrah telah diberikan berbentuk wang tunai sebelum ini memandangkan majlis makan malam tidak dapat diadakan dan pada malam ini hanya diberikan reward atas pencapaian bagi tahun 2021 sahaja.

Dalam majlis malam ini juga, pada akhir majlis turut disampaikan hadiah cabutan bertuah bagi peraduan Gores & Menang sempena pelancaran New Advanced Formulation Mylea Freckles Serum yang telah diadakan baru-baru ini. Pemenang akan membawa pulang sebuah motosikal MW 110 dan sebuah telefon pintar. 

Motosikal MW 110 dimenangi oleh seorang pemenang dari Selangor. Terselit kisah yang menyentuh hati Puan Amylia Farhana dan para hadirin apabila diceritakan kisah tersebut. 

Semasa Puan Amylia menunaikan umrah, pemenang yang dikenali sebagai Kak Za pernah mengirimkan doa. Beliau berdoa agar menang hadiah motosikal semasa malam pelancaran ini. Dan pada malam ini, doa itu termakbul! 

Setinggi-tinggi tahniah diucapkan kepada pemenang.

Sebarang pertanyaan boleh hubungi seperti maklumat dibawah.

Cik Mas U’dah Binti Nordin
Amylea Group Sdn Bhd
No.37 (Pt810) Grd Floor, Pusat Komersial Cabang Tiga, Jalan Hiliran, Kuala Terengganu, Terengganu.
myleaskin@gmail.com
09-6222450/ 016-3744029