Follow Us

Wednesday, 23 November 2016

Interview Kerja

November 23, 2016 6 Comments
Assalamualaikum
22112016 aku dah pergi interview kerja sebagai kerani di salah sebuah syarikat guaman area sini. Phew! Persaingan weyy walaupun sebagai kerani. Ingatkan aku je yang datang interview tapi meleset weyy sangkaan aku!

Ada lagi sorang nie datang interview jugak. At first tu level confident aku tinggi tapi bila dengar je dia cakap dia dah ada pengalaman kerja sebagai kerani, level confident aku menjunam jatuh. Why why why? Terus aku rasa macam susah untuk aku dapat kerja tu.

Tapi yang suka bila majikan tu dia buat yang datang interview nie macam kawan je. Just tanya education background, tinggal mana, experiences and terus sembang pasal anak-anak dia, kehidupan dia and more. Hye! Aku suka macam tu laa.

Apa yang aku harapkan aku dapat kerja tu. Bukan apa, tiga tahun weyy belajar. Even nie lari bidang aku belajar tapi takpe. Aku nak cari pengalaman kerja aku sambil nak cari duit sendiri. Takkan selama-lamanya aku nak harapkan duit ayah je.
❝ Ya Allah Ya Tuhanku. Aku bermohon padaMu Ya Allah. Bukakanlaa pintu rezeki Nursyafiqa Binti Hasnan agar dapat kerja itu ataupun yang lebih baik. Aminnn... ❞

Monday, 21 November 2016

Result Semester Akhir

November 21, 2016 2 Comments
Assalamualaikum
Alhamdulillah, officially graduated from Politeknik Sultan Idris Shah, Sabak Bernam. Bangun je pagi terus check result final semester. Even tak capai target nak dekan, at least sikit lagi. Takleh nak frust sangat, kang aku nie macam tak reti bersyukur.

Parents pun nampak gembira even anak bongsu dia nie tak capai pointer 3.50. Lol! It's just a number right ? *sedapkan hati* Tak sangka dah habis belajar secara rasminya weyy! Rasa macam baru je lagi menangis-nangis taknak parents tinggalkan aku kat PSIS tu.

So, tahniah semua yang check result politeknik hari nie. Yang mana dapat dekan or lulus tu, seribu tahniah. Yang mana tak dapat, tak capai target or gagal, it's okay. Cuba lagi semester depan. Jangan pernah putus asa. Ingat! Apa yang kau usaha, itu yang akan kau dapat.

Tamat Diploma

November 21, 2016 4 Comments
Assalamualaikum

Pada tarikh 03110216 tepat pukul 4.30, unofficially aku selesai habis enam semester selama tiga tahun untuk diploma. Fuhh! Perasaan tu jangan cakaplaa. Bangga and sedih bercampur okay. Bangga sebab berjaya habis belajar selama tiga tahun and sedih sangat bila berpisah dengan sahabat-sahabat aku.

Jujur, aku tak pernah ada kawan yang totally masuk air macam dorang. Bila aku masuk politeknik tu, barulaa aku jumpa sahabat sebenar aku. Tiga tahun disana aku bersahabat dengan orang-orang yang tolong bila aku dalam kesusahan, yang sama-sama rasa bila aku senang. Terima kasih ya Allah kerana pertemukan kami.





Dua hari before last paper kalau tak silap, gagahkan diri pergi photoshoot kat bendang okay. Semata-mata nak cipta kenangan bersama gituuuuu. Nie sahabat setia aku sembilan orang. Kemana je mesti sembilan orang nie tapi tak selalu laa sebab aku kadang-kadang melepak kat rumah je.


Yang ramai-ramai nie budak kelas aku tapi tak penuh sekelas nie sebab ada yang dah balik *whatever*. Weyy! Seriously aku sayang dorang tau. Kalau classmates lelaki nie lagi laa. Haritu ada problem dengan sistem untuk final year project, muka-muka nie gigih tolong aku. Terharu!

Sebab nie gambar aku kan, so aku besarkan saiz gambar. Special gitu! Hahahahaa.. Aku laa yang suka menangis dalam bilik sensorang bila aku over stress. Perasaan takleh nak gambarkan bila habis belajar nie. Hello! Even setakat diploma je, takpelaa. Degree tu tunggu dulu. Kau takyah nak ejek-ejek aku.
❝ 22112016 nie aku ada interview as clerk. Doakan aku berjaya! Nak cari pengalaman dulu je nie. Walau apa pun kerja aku dapat, asalkan halal. ❞