Assalamualaikum


Blog Eyqa Hasnan (www.eyqahasnan.com) adalah berkisarkan Beauty, Health, Gadget, Lifestyle, Cooking, Tips on Makeup, Movie, News, Shopping, Food, Travel, Review, Advertorial, Collaboration . Tidak ketinggalan juga aktif dalam membuat review produk dan servis.
 


Penulis berasal dari Pantai Timur dan menetap disana. Merupakan bekas pelajar jurusan Teknologi Maklumat (Rangkaian) daripada Politeknik Sultan Idris Shah, Sabak Bernam dan sedang berkhidmat sebagai Pengurus Sumber Manusia Dan Kewangan.
 
Penulis juga baru sahaja mendirikan rumahtangga pada 23 September 2021 dengan pilihan hatinya. Penulis masih kekal sebagai blogger separuh masa kerana menumpukan perhatian pada kerja hakiki dan sebagai seorang isteri.
 

Kelab Blogger Ben Ashaari
KBBA9 (Kelab Blogger Ben Ashaari) merupakan satu komuniti blogger Malaysia yang diasaskan oleh Ben Ashaari sejak 2009. Sehingga kini, terdapat lebih dari 100 orang blogger yang terdiri daripada pelbagai latarbelakang dan ‘niche’ blog bernaung didalam komuniti blogger ini.
 

Setiap ahli KBBA9 mempunyai kekuatan dan kelebihan masing-masing di media sosial dan blog secara amnya, namun disebabkan disiplin dalam gerak kerja berjemaah yang diamalkan oleh KBBA9 sejak awal-awal lagi, ternyata keputusan yang dibuat lebih memberi impak yang besar. Ini dibuktikan dengan KBBA9 yang sering menjadi pilihan pemilik perniagaan tidak kira produk mahupun servis untuk bekerjasama bagi membantu mereka meningkatkan ‘brand awareness’ dikalangan orang ramai.

Jenama-jenama yang pernah bekerjasama dengan KBBA9 termasuklah Cosmoderm, AirAsia, Tourism Malaysia dan bermacam-macam lagi.