Follow Us

Monday, 16 January 2017

Kerana Anisa Full Episode

January 16, 2017 2 Comments
Assalamualaikum
Kerana nisa
Sinopsis :-
Kerana Anisa mengisahkan tentang seorang gadis kampung bernama Anisa yang mempunyai cita-cita untuk menjadi seorang peguam dan berjaya dalam hidupnya. Dia berkawan dengan Syukri yang banyak memberikan semangat dan dorongan buatnya.

Syukri berangkat ke London untuk menyambung pengajian manakala Anisa yang juga lulus dengan begitu cemerlang, merancang untuk menyambung pengajian di universiti tempatan. Biarpun berjauhan mereka tetap berhubung melalui surat.

Persahabatan antara Anisa dan Syukri tidak disenangi oleh Long Yahya yang merupakan ayah kepada Anisa. Malah niat Anisa untuk menyambung pengajian juga dihalang oleh ayahnya. Zahid yang menjadi pilihan Long Yahya kerana kekayaannya orang tuanya menghantar rombongan meminang Anisa. Biarpun Anisa membantah, Long Yahya tetap memaksa Anisa berkahwin dengan Zahid.

Zahid bukan lelaki yang baik. Selepas berkahwin, dia melayan Anisa dengan begitu teruk sekali. Boleh dikatakan hampir setiap hari Anisa di seksa Zahir dan Batin. Lebih memburukan keadaan bila Zahid mendapat tahu tentang hubungan antara Anisa dan Syukri.

Apa akan terjadi kepada Anisa. Adakah kebahagiaan akan menjadi miliknya satu hari nanti?

Wednesday, 11 January 2017

Rezeki Tahun Baru

January 11, 2017 11 Comments
Assalamualaikum
Rasa macam dah lama sangat je tak update blog. Bukan apa, lately aku asyik update pasal movie je kan. Nie pun ada lagi tak update new episode. Maaf! InsyaAllah malam nie atau esok aku akan update new episode. Harap sabar menunggu!

By the way, alhamdulillah aku dah dapat kerja. Hari nie dah hari kedua aku bekerja disini. But macam biasalaa rules kalau bekerja. Tiga bulan pertama dalam observation lagi. After three month baru kita tengok permanent or fired!

Tak sangka dapat kerja nie okay! Bulan disember haritu aku submit resume, 05012017 office call suruh datang interview 08012017. Masa tu berdebar macam apa je. Bayangkan untuk position tu, hanya lima orang terpilih. Empat lelaki dan seorang perempuan! Tapi yang datang hanya tiga orang. Dua lelaki, seorang perempuan! Aku laa perempuan tu!

Masa tu aku rasa percentage untuk aku dapat positon hanya 0.01% je sebab kena fight dengan lelaki. Weyy! Mostly company nak lelaki for that position kan! Tapi bila office call pada 09012017 suruh masuk kerja 10012017 tu rasa nak melompat je! I win!

Doakan aku berjaya habiskan tempoh probation nie dan dapat permanent position disini. Alaaa, position IT technician je. Bak kata staff sini, aku staff pertama department IT. Sebelum nie tak ada lagi staff IT sebab hanya ada student praktikal je. Alhamdulillah..

Sunday, 8 January 2017

Monday, 2 January 2017

Goblin Full Episode

January 02, 2017 0 Comments
Assalamualaikum
Image result for sinopsis goblin drama korea
Sinopsis :-
Starring Gong Yoo, Lee Dong Wook, Kim Go Eun and Yoo In-na, Goblin tells the unusual story of two accidental roommates: a handsome 100-year-old goblin and a forgetful grim reaper, who helps the dead pass through to the next world.

The goblin (Gong Yoo) is sick of the immortal life, and wants to end it by falling in love with a human mortal. Meanwhile, Euntak (Kim Go Eun), who can see the dead, falls in love with the goblin but has to avoid the naïve reaper (Lee Dong Wook) in order to cheat death.