Showing posts from 2016Show All
Pengakhiran Laptop Aku

Assalamualaikum Lepas aku post je entry Baiki Atau Pilih Laptop Recon , terus ayah suruh trade in je laptop. Rasa nak menangis, mengamuk and menjerit pun ada masa tu. Tiga tahun lebih weyy laptop tu dengan aku and tu laptop pertama aku. Gila tak sayang! Tapi n…

Baiki Atau Pilih Laptop Recon

Assalamualaikum Stress sangat bila mood nak update blog nie mencurah-curah tapi laptop dah rosak. Stress weyy! Tu laa satu-satunya laptop pertama aku. Ayah belikan laptop tu bila dapat tahu aku boleh sambung belajar. Elok je habis belajar, laptop jahanam terus. …

Apa Itu Komputer/Laptop Recon

Assalamualaikum RECON adalah kata pendek dari perkataan RECONDITIONING , atau dalam bahasa melayu bermaksud PEMULIHAN (DIBAIKPULIH, DIPERBAIKKAN) . Dengan ini bermaksud KOMPUTER RECON ini adalah komputer terpakai/telah dipakai (bukan yang rosak atau reject) d…

Interview Kerja

Assalamualaikum 22112016 aku dah pergi interview kerja sebagai kerani di salah sebuah syarikat guaman area sini. Phew! Persaingan weyy walaupun sebagai kerani. Ingatkan aku je yang datang interview tapi meleset weyy sangkaan aku! Ada lagi sorang nie datang interv…

Result Semester Akhir

Assalamualaikum Alhamdulillah, officially graduated from Politeknik Sultan Idris Shah, Sabak Bernam. Bangun je pagi terus check result final semester. Even tak capai target nak dekan, at least sikit lagi. Takleh nak frust sangat, kang aku nie macam tak reti bersyu…

Tamat Diploma

Assalamualaikum Pada tarikh 03110216 tepat pukul 4.30, unofficially aku selesai habis enam semester selama tiga tahun untuk diploma. Fuhh! Perasaan tu jangan cakaplaa. Bangga and sedih bercampur okay. Bangga sebab berjaya habis belajar selama tiga tahun a…

Wipeout Malaysia Frenzy Waterpark Lumut

Assalamualaikum 26082016 aku and housemates ke Frenzy Waterpark Lumut, Perak. Cuba search tempat tu. Wipeout versi Malaysia okay! For me, seriously best. Bayangkan selama nie aku just tengok wipeout kat astro je. Tapi kali nie aku main benda tu semua. Range …

Janam Janam (Malay Version) - Sheryl Shazwanie

Assalamualaikum Kasih oh kekasih Kau selalu disisiku Berjanji setia kita bertemu semula Berdua jasad berbeza Namun hati menjadi satu Jadilah milikku selama lama Jangan pernah tinggalkan diriku Dan hanya kamu yang bisa mengubati rasa rindu Tanpanya dirimu…

Hantu Atau Ilusi

Assalamualaikum Rasanya dah lama tak update blog. Biasalaa, line wifi rumah sewa nie slow sangat. Nak connect wifi pun boleh bergaduh dengan jiran sebelah. Sementara aku dah dapat connect wifi kat laptop nie, dapatlaa update blog kejap. Hantu atau ilusi aku se…

Langkah-Langkah Terbaik Untuk Lelaki Yang Sudah Berkahwin

Assalamualaikum Langkah 1 Bila kau nampak perempuan cantik, dah laa cantik, seksi, bau dia wangi pulak tu dan kau rasa suka dan berkenan, kau tengok betul-betul perempuan tu. Apa yang kau suka. Langkah 2   Bila kau balik rumah kau pandang bini kau. Apa bez…

Final Year Student

Assalamualaikum Tak update blog langsung! Sekarang aku dah balik Sabak Bernam untuk habiskan diploma aku nie. Tabahlaa woyy untuk beberapa bulan nie. Takde semangat nak balik sebenarnya. Tapi nak buat macam mana kan. Aku balik Sabak Bernam 19062016 haritu. Elok…

Salam Ramadhan 2016

Assalamualaikum  Dah 03 Ramadhan baru reti nak ucap Salam Ramadhan kepada umat Islam di seluruh dunia. Bukan apa, a bit busy sampai tak sempat update blog. Lagipun aku baru dapat anak saudara baru. Lagi laa aku super busy! Ingat! Bulan nie bukan bulan pemb…

Respon Yuyu Zulaikha Tentang Tidur Atas Toto Selama Empat Bulan

Assalamualaikum Kisah seorang blogger Yuyu Zulaikha yang viral baru-baru nie tentang pernah tidur atas toto selama empat bulan selepas berkahwin. Memang aku tabik pada Yuyu dan suami kerana sanggup tidur atas toto selama empat bulan. Pergghhh! Boleh sakit tulang …

Segmen Pencarian Bloglist Jun 2016

Assalamualaikum So, sementara free petang nie, aku join this segmen. And bagi sesiapa yang join jugak, boleh click pada banner tu okay?

Selamat Hari Guru

Assalamualaikum Selamat hari guru diucapkan kepada semua yang bergelar pendidik. Walaupun yang bergelar pendidik nie dicaci, dikeji oleh ibu bapa yang tak pandai hargai jasa pendidik, aku tetap hargai! Kalau tiada pendidik, macam mana doktor boleh doktor? Siapa ya…

Engineering But Not Engineer

Assalamualaikum ❝ It annoys me that Engineering students call themselves 'Engineers'. You don't hear medical students calling themselves doctors or art students calling themselves unemployed. ❞ Bila aku baca ayat di atas tu, aku gelak! Tersangat be…

Mini Segmen by Syaidah Seha

Assalamualaikum http://cahayakukasih.blogspot.my/2016/04/mini-segmen-by-syaidah-seha.html

Perbezaan Lelaki Dan Wanita Ketika Mengisi Minyak Kereta

Assalamualaikum   Situasi Lelaki Sampai stesen minyak, matikan enjin. Sebelum keluar kereta, tarik tuil untuk buka penutup tangki minyak. Keluar kereta, tutup pintu kereta terus berjalan pergi kaunter bayaran sambil keluarkan duit dan toleh pandang nombor pam…