Showing posts from 2016Show All
Pengakhiran Laptop Aku

Assalamualaikum Lepas aku post je entry Baiki Atau Pilih Laptop Recon , terus ayah suruh trade in je laptop. Rasa nak menangis, mengamuk and menjerit pun ada masa tu. Tiga tahun lebih weyy laptop tu dengan aku and tu laptop …

Baiki Atau Pilih Laptop Recon

Assalamualaikum Stress sangat bila mood nak update blog nie mencurah-curah tapi laptop dah rosak. Stress weyy! Tu laa satu-satunya laptop pertama aku. Ayah belikan laptop tu bila dapat tahu aku boleh sambung belajar. Elok je…

Apa Itu Komputer/Laptop Recon

Assalamualaikum RECON adalah kata pendek dari perkataan RECONDITIONING , atau dalam bahasa melayu bermaksud PEMULIHAN (DIBAIKPULIH, DIPERBAIKKAN) . Dengan ini bermaksud KOMPUTER RECON ini adalah komputer terpakai/telah …

Interview Kerja

Assalamualaikum 22112016 aku dah pergi interview kerja sebagai kerani di salah sebuah syarikat guaman area sini. Phew! Persaingan weyy walaupun sebagai kerani. Ingatkan aku je yang datang interview tapi meleset weyy sangkaan …

Result Semester Akhir

Assalamualaikum Alhamdulillah, officially graduated from Politeknik Sultan Idris Shah, Sabak Bernam. Bangun je pagi terus check result final semester. Even tak capai target nak dekan, at least sikit lagi. Takleh nak frust sa…

Tamat Diploma

Assalamualaikum Pada tarikh 03110216 tepat pukul 4.30, unofficially aku selesai habis enam semester selama tiga tahun untuk diploma. Fuhh! Perasaan tu jangan cakaplaa. Bangga and sedih bercampur okay. Bangga sebab b…

Wipeout Malaysia Frenzy Waterpark Lumut

Assalamualaikum 26082016 aku and housemates ke Frenzy Waterpark Lumut, Perak. Cuba search tempat tu. Wipeout versi Malaysia okay! For me, seriously best. Bayangkan selama nie aku just tengok wipeout kat astro je. Tapi kali…

Janam Janam (Malay Version) - Sheryl Shazwanie

Assalamualaikum Kasih oh kekasih Kau selalu disisiku Berjanji setia kita bertemu semula Berdua jasad berbeza Namun hati menjadi satu Jadilah milikku selama lama Jangan pernah tinggalkan diriku Dan hanya kamu yang bi…

Hantu Atau Ilusi

Assalamualaikum Rasanya dah lama tak update blog. Biasalaa, line wifi rumah sewa nie slow sangat. Nak connect wifi pun boleh bergaduh dengan jiran sebelah. Sementara aku dah dapat connect wifi kat laptop nie, dapatlaa update…

Langkah-Langkah Terbaik Untuk Lelaki Yang Sudah Berkahwin

Assalamualaikum Langkah 1 Bila kau nampak perempuan cantik, dah laa cantik, seksi, bau dia wangi pulak tu dan kau rasa suka dan berkenan, kau tengok betul-betul perempuan tu. Apa yang kau suka. Langkah 2   Bila kau b…

Final Year Student

Assalamualaikum Tak update blog langsung! Sekarang aku dah balik Sabak Bernam untuk habiskan diploma aku nie. Tabahlaa woyy untuk beberapa bulan nie. Takde semangat nak balik sebenarnya. Tapi nak buat macam mana kan. Aku …

Salam Ramadhan 2016

Assalamualaikum  Dah 03 Ramadhan baru reti nak ucap Salam Ramadhan kepada umat Islam di seluruh dunia. Bukan apa, a bit busy sampai tak sempat update blog. Lagipun aku baru dapat anak saudara baru. Lagi laa aku super bus…

Respon Yuyu Zulaikha Tentang Tidur Atas Toto Selama Empat Bulan

Assalamualaikum Kisah seorang blogger Yuyu Zulaikha yang viral baru-baru nie tentang pernah tidur atas toto selama empat bulan selepas berkahwin. Memang aku tabik pada Yuyu dan suami kerana sanggup tidur atas toto selama em…

Selamat Hari Guru

Assalamualaikum Selamat hari guru diucapkan kepada semua yang bergelar pendidik. Walaupun yang bergelar pendidik nie dicaci, dikeji oleh ibu bapa yang tak pandai hargai jasa pendidik, aku tetap hargai! Kalau tiada pendidik, …

Perbezaan Lelaki Dan Wanita Ketika Mengisi Minyak Kereta

Assalamualaikum   Situasi Lelaki Sampai stesen minyak, matikan enjin. Sebelum keluar kereta, tarik tuil untuk buka penutup tangki minyak. Keluar kereta, tutup pintu kereta terus berjalan pergi kaunter bayaran sambil kel…