9 Kebaikan Bersama BB Jelly Lovera

Assalamualaikum


9 Kebaikan Bersama BB Jelly Lovera | Sebagai seorang wanita yang mementingkan kecantikan, mesti tahu tentang BB Cream kan? BB Cream berfungsi lapisan yang melindungi serta sebagai oil control yang juga memberikan kelembapan pada kulit. Tapi korang tahu satu produk nie yang ada 9 kebaikan untuk kulit kita?

Jeng.....

Jeng....

Jeng...


BB Jelly ini yang aku gunakan untuk melindungi kulit aku. Memang best! Dengan bertekstur gel yang sangat ringan, sejuk dan cepat menyerap. Calit-calit dan sapu je, menyerap terus! Tak melekit tau! Bau pun best je. Tidak seperti BB Cream yang biasa ada dipasaran sekarang.

Haa bukan itu je. BB Jelly ini juga mempunyai 9 kebaikan. Wahh banyak tau kebaikan BB Jelly ini. Makin buat aku jatuh cinta betul. Jom kita tengok apa 9 kebaikan itu..

9 Kebaikan BB Jelly Lovera
  1. Mencerahkan kulit
  2. Menutupi parut dan cela
  3. Membantu masalah jerawat
  4. Sunblock SPF20
  5. Mengecilkan pori-pori
  6. Menambahkan seri dan mencantikan kulit wajah
  7. Sekatakan warna kulit
  8. Lembabkan kulit
  9. Lembutkan kulit

Selain itu, ada kebaikan tersembunyi tau! Siapa pernah baca khasiat daun zaitun? Daun zaitun mempunyai manfaat antioksidan, dapat membuang kotoran serta boleh melembabkan dan melembutkan kulit. Mungkin ini kebaikan tersembunyi tetapi paling bagus untuk BB Jelly ini.
 

Kenapa Perlu Milik BB Jelly Lovera?
Untuk pengetahuan korang, BB Jelly ini mesra wudhuk dan tidak berminyak serta melekit. Lagi best bila senang dicuci. Jadi, kalau tertinggal make-up remover pun, tiada masalah. Calit-calit je BB Jelly nie, terus glowing. Boleh katakan tidak kepada kulit kusam!


Bahan-bahan pun selamat digunakan. Semuanya bahan semulajadi antaranya aloe vera, Vitamin B dan ekstrak daun zaitun serta pudina. Memang ini yang jadikan bau yang wangi. Haa lupa nak cakap! BB Jelly ini sesuai untuk semua jenis kulit. Sila dapatkan sekarang tau!



Macam mana nak dapatkan BB Jelly ini? Boleh layari laman sesawang dibawah:-

HARGA: RM45 (30ml) tidak termasuk kos penghantaran
FACEBOOK: Lovera Malaysia
INSTAGRAM: @LoveraMalaysia

61 comments:

  1. fuhh seronok eh gegirl ada macam-macam produk! cuma ingat jangan saalah beli produk dan main suka je kelak nanti merana kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaaa seronokkan? Harap tak tersalah pilih

      Delete
  2. banyak juga ya kebaikan dan rawatan dgn menggunakan bb jelly lovera ni nohh...menarikk

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'ah banyak kebaikan. Dapatkan tauuu!

      Delete
  3. Lia pun suka sangat dengan produk BB Jelly Lovera ni sebab tekturnya yang light weight dan nak basuh pun senang je. Kalau taknak heavy foundation mmg suka pakai produk ni.

    ReplyDelete
  4. Menutup parut dan juga cela itu macam bagus sebab kita tengah cari juga produk macam ni untuk parut kat tangan ni hehehe boleh tak..

    ReplyDelete
  5. I love BB cream and this looks so promising, I've tried their aloe vera gel before and it's really good.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom cuba BB Jelly nie pulak. Produk lovera memang best!

      Delete
  6. wowww macam syokk jaa. saya pun suka krim BB :D

    ReplyDelete
  7. Saya suka peoduk berasaskan aloe cerra especially untuk merawat kulit terbakar akibat sunburnt. Boleh try ni, buat bekal sebelum pi kursus di lumut next week

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju! Aloe vera sesuai untuk sunburn. Haa dapatkan sekarang!

      Delete
  8. aloe vera ni memang best..remedi untuk merawat luka, kurang kepedihan dan banyak lagi...sekraang datang dlm bentuk krim lagi snenag nak guna..kena cari satu untuk stok simpanan di rumah hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila dapatkan sekarang! Aloe vera nie memang banyak kelebihan tau!

      Delete
  9. Bestnya sebab semua dari bahan semulajadi.

    ReplyDelete
  10. Banyak kebaikan rupanya....boleh kot i dapatkan untuk wife i nanti... eh, lelaki pakai xpe kan...

    ReplyDelete
  11. Produk lovera memang bagus. Sebelum ni guna gel lovera jer. Tak sangka lovera ada bb cream pula. Boleh try bb cream lovera pula lepas ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada banyak dah produk lovera nie. Cepat dapatkan sekarang!

      Delete
  12. Macam best je produk ni. Nanti bolehlah cuba.

    ReplyDelete
  13. comey yer eyqa pas pakai bb jelly ni, nak try gak la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa malu pulak kita. Hahahaa.. Try tau kak huda :*

      Delete
  14. Ouuuu... first time dengar jenama ni... lepas ni x pelik sangat la kalau terjumpa cream ni kat luar ~ kalau ade tester lagi best ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Produk lovera dah lama Ain. BB Jelly nie baru lagi. Huhuhuuu

      Delete
  15. Ohh ini ke rahsia kecantikan dia

    ReplyDelete
  16. Kecantikan bagi wanita memang sangat penting. Perlu perawatan kulit untuk bisa tampil cantik dan lebih fress. Salah satunya dengan merawat kulit pakai bb cream jelly ini yah. Thanks info cantikx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaa, benar. Most welcome. Kamu juga boleh dapatkan ini

      Delete
  17. Nak try jugak. Sy pun x suka produk yg berminyak. Suka lah BB Jelly Lovera yang tidak melekit dan tidak berminyak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haa highly recommended! Tidak melekit pun.

      Delete
  18. I'm still searching for a BB jelly that I can use on the long term. Lovera is worth considering judging from your review. Plus, the price is so friendly!

    ReplyDelete
  19. Tak pernah pakai BB cream sebab dah pakai foundation, dua2 function sama tak? BB cream ni diperbuat dengan bahan semulajadi, rasa macam nak try je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak semuanya sama dengan foundation. Tapi BB Jelly nie memang bagus.

      Delete
  20. Lagi satu kita kena lebihkan air masak supaya bibir tak kering. menarik gak produk ni sebab dia guna daun zaitun...hehe

    ReplyDelete
  21. Menariknya sebab guna daun zaitun ye. Rawlins tak pandai pakai BB sebab jenis kulit berminyak - tapi bila tengok banyak manfaat, terasa macam nak try plak hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh cuba nie Rawlins. Sebab sejenis yang tak melekit tau!

      Delete
  22. I always prefer BB cream with sunblock so no need spend more on two different thing. I have not try this brand yet.

    ReplyDelete
  23. Banyak juga kebaikannya, Harga pun ok. Nanti kita boleh try

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju! Banyak kebaikan dan harga berpatutan.

      Delete
  24. kita dah pakai..best sangat..tak tebal sangat..ringan je..

    ReplyDelete
  25. wow ... oil control? bagus ni.Takdelah bermnyak muka ni kan.Nak kena cari lah satu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya Kak Ina. Sangat bagus! Sila dapatkan sekarang tau.

      Delete
  26. Oh wow! the bb jelly is so magical. After apply on your face its like flawless and brighter, i will check it out.

    ReplyDelete
  27. Sekarang saya memang kena pakai cream yang boleh tutup cela di wajah macamni, sebab kedut dah makin clear kat muka ni :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihihiii, cepat grab yang nie. Seriously tak menyesal tau!

      Delete
  28. Bgus la utk daily make up look kan..memang sesuai pakai BB cream macam ni..nk cuba juga la

    ReplyDelete