Assalamualaikum

 

SLAE Cosmetic,Advertorial,Kecantikan,Organic Make Up,Kecantikkan,Make Up,Collaboration,SLAE Cosmetics,Penjagaan,SLAE,Review,
 

Make Up Tahan Lebih Lama Sepanjang Hari | Apabila bekerja sepanjang hari, kadang-kadang dalam aircond, kadang-kadang di tengah panas, boleh menyebabkan make up tidak tahan lama. Apatah lagi apabila berpeluh.


Kalau pakai foundation, tak kekal lama. Mesti bercapuk apabila berpeluh ataupun sebelum waktu Zohor tu, dah hilang foundation tu. Stress betul! Nak berjumpa dengan client pun segan jadinya. Nak touch up, makin bercapuk. Sudahnya, muka macam tak siap.

 

Selain itu, lipmatte yang tidak kekal lama. Makk aiii! Boleh buat gaduh tau. Wajah terus tampak pucat lesi. Minum air je, terus melekat kesan bibir pada gelas atau straw. Itu pun belum lagi melekat pada face mask.


Husband aku pernah tengok produk SLAÉ atas meja aku. Terus dia suggest agar aku menggunakan untuk pergi bekerja. Aku setuju kerana produk SLAÉ  nie mudah. Kecil dan mudah di bawa ke mana sahaja. Pagi tu terus aku guna Bare & Boujee Cushion Foundation.

 


Ini hasilnya selepas aku make up pada pagi semalam sebelum ke pejabat. Dah laa risau kalau tak kekal lama. Kang bila aku nak jumpa client, muka dah togel. Tapi takpe, aku tawakkal je. Bare & Boujee Cushion Foundation sebagai foundation harian aku dan Summerkiss Liquid Lipmatte (Tropical Pink) aku oleskan pada bibir termasuk jadikan sebagai blusher.

 


Alhamdulillah.. sampai ke petang masih bertahan dan kekal lama. Nak ambil husband balik kerja pun rasa excited. Muka masih cantik sampai ke petang. Tak perlu aku nak monyok sebab foundation bercapuk.

 

Baca: Eyqa Hasnan's Blog Tingkatkan Keyakinan Diri Dengan Make Up Organik Menggunakan SLAÉ


Disini aku cadangkan kepada korang. Kalau nak make up untuk kerja seharian atau ke mana-mana, produk SLAÉ seharusnya menjadi pilihan korang. The make up for work haruslah menyerlah! Baru ada keyakinan diri untuk bekerja sepanjang hari.


Website : https://www.SLAE.com.my
[Coupon Code for 10% OFF : Eyqa]
[First Time Purchase, will get extra 15%!]

Shopee : https://shopee.com.my/slae_hq
[Coupon Code for 10% OFF :  SLAEEyqa]

Instagram : https://www.instagram.com/slae_hq/
Facebook : https://www.facebook.com/slae.hq
TikTok : https://www.tiktok.com/slae_hq


Kalau korang tertanya-tanya kod produk mana yang sesuai dengan warna kulit korang, korang boleh hubungi terus perunding kecantikan SLAÉ http://wasap.my/60192225712/SLAECosmetics

Assalamualaikum


Taksir Zakat Sekarang Bersama Lembaga Zakat Selangor Dan Tebus Baucar | Bila sebut pasal zakat, pelbagai jenis zakat yang ada. Antaranya zakat pendapatan, zakat perniagaan, zakat wang simpanan, zakat KWSP, zakat emas, zakat perak, zakat pertanian dan zakat saham. Dan seperti kita tahu, sebagai umat Islam kita wajib menunaikan zakat seperti dalam rukun Islam yang ketiga.
 

Definisi Zakat


Zakat merupakan satu amalan yang dapat menyucikan diri dan harta yang dimiliki. Ianya merupakan salah satu rukun islam yang lima. Dalil kefardhuan ibadah zakat ini di antaranya adalah berdasarkan firman Allah S.W.T. yang bermaksud;

 
وَأَقِيمُواْ ٱلصَّلَوٰةَ وَءَاتُواْ ٱلزَّكَوٰةَ وَأَطِيعُواْ ٱلرَّسُولَ لَعَلَّكُمۡ تُرۡحَمُونَ
 

“Dan tunaikanlah solat dan laksanakanlah zakat; serta taatilah Rasul; nescaya kamu beroleh rahmat”.

(Surah An-Nur 24:56)


Pengertian Zakat Menurut Bahasa


Zakat dari segi bahasa bererti bersih, suci, subur, berkat dan berkembang. Apabila seseorang itu berzakat, dia sebenarnya telah membersihkan harta yang dimiliki. Firman Allah S.W.T yang bermaksud;
 

خُذۡ مِنۡ أَمۡوَٰلِهِمۡ صَدَقَةٗ تُطَهِّرُهُمۡ وَتُزَكِّيهِم بِهَا وَصَلِّ عَلَيۡهِمۡۖ إِنَّ صَلَوٰتَكَ سَكَنٞ لَّهُمۡۗ وَٱللَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ


“Ambillah sebahagian daripada harta mereka sebagai sedekah (zakat), agar dengan demikian akan membersihkan (harta) dan mensucikan (hati) mereka serta doakanlah mereka, kerana doamu itu akan membawa ketenangan untuk mereka. Sesungguhnya Allah Maha Mendengar, Lagi Maha Mengetahui”.

(Surah At-Taubah 9:103)

Bila nak bayar zakat, tak perlu ke kaunter zakat dah. Terdapat cara yang lebih mudah untuk korang membayar zakat. Lembaga Zakat Selangor mengajak kita semua untuk taksir zakat sempena Bulan Taksir Zakat dan menang baucar. Sambil berzakat korang berpeluang dapat memenangi hadiah lagi tu.

Macam Mana Nak Tebus Baucar






Mudah sahaja! Korang hanya perlu ke https://jom.zakatselangor.com.my/, taksir zakat dan menang baucar. Kempen ini bermula 15 Jun sehingga 31 Julai 2022.

Semak Rekod Pembayaran Zakat Dengan E-Zakat Online (EZO)


Jika korang pernah membayar zakat melalui Lembaga Zakat Selangor, korang boleh menyemak butir-butir pembayaran korang yang lepas dengan https://jom.zakatselangor.com.my/.
 

Jenis-Jenis Zakat

 

Zakat Pendapatan

Terdapat dua kaedah mengira zakat pendapatan iaitu:
 
  • 5% atas semua pendapatan setelah ditolak had kifayah dan tolakan yang dibenarkan.
  • 5% atas semua pendapatan kasar.
 

Zakat Perniagaan

2.5% atas aset semasa bersih yang diselaraskan.
 

Zakat Simpanan

2.5% atas baki terendah dan melibihi nisab yang tersimpan selama setahun setelah ditolak faedah.
 

Zakat Saham

2.5% atas harga semasa (nilai pasaran) semua saham yang dimiliki pada hujung haul dan keuntungan tunai pada sepanjang haul yang diambil oleh pelabur.
 

Zakat KWSP

Sebelum mencapai umur 55 tahun (pemilikan belum sempurna)
2.5% dari jumlah pengeluaran KWSP adalah jumlah wajib zakat.Jumlah pengeluaran tidak mengira samada mencapai nisab. Jika jumlah pengeluaran KWSP dibawah nisab, hendaklah dicampurkan bersama pendapatan lain.
 
Setelah mencapai umur 55 tahun (pemilikan sempurna)
2.5% atas keseluruhan wang KWSP dizakatkan seperti kaedah zakat simpanan.
 
Dengan itu,tiada lagi tolakan caruman KWSP pada taksiran zakat pendapatan untuk yang masih bekerja dan membuat caruman KWSP
 

Zakat Emas

Emas perhiasan wanita ialah emas yang digunakan sebagai perhiasan di badan. Kiraan zakat emas perhiasan ini adalah 2.5% atas lebihan daripada uruf. Kadar semasa untuk uruf emas perhiasan (yang dikecualikan zakat) ialah 800 gram.
 
Emas bukan perhiasan ialah emas yang selain daripada perhiasan wanita yang dipakai di badan sama ada dalam bentuk mata wang simpanan, galian, peralatan rumah dan sebagainya. Kiraan zakat emas bukan perhiasan adalah 2.5% atas keseluruhan nilai emas, jika melebihi nisab 85 gram.
 

Zakat Perak

  • 2.5% atas perak yang dipakai atau disimpan sama ada menyamai atau melebihi 595 gram yang mengikut harga semasa.

Agigah Lembaga Zakat Selangor

 
Kisah dibawah merupakan sebuah perkongsian yang aku ambil daripada Facebook Lembaga Zakat Selangor.

Allah uji, tanda Allah sayang

"Memang perit, tapi itulah sebaik-baiknya yang Allah telah tentukan. Mungkin ada sesuatu kekhilafan saya, yang saya terleka, lalai, sehingga Allah izinkan mereka untuk meracun ternakan ikan keli saya" ujar Encik Muhammad Sam, pengusaha ternakan ikan keli.

Ternakan ikan keli yang diusahakan sejak tahun 2019 yang lalu, dengan kuantiti 50,000 ekor anak benih ikan keli, sambutan amat meberangsangkan. 

"Sehari, saya dapat membekalkan 60kilogram ikan keli ke beberapa buah kedai makan sekitar Bandar Baru Bangi, Kajang dan Semenyih".

Syawal 1443 yang lalu, detik pahit yang dilalui oleh Muhammad Sam, apabila semua ternakannya dikhianati, diracun tanpa meninggalkan sedikit pun. Hasil usahanya beberapa bulan, hilang sekelip mata sahaja. 

Dengan kudrat yang masih ada, Encik Muhammad Sam keluar menjala dan menjaring ikan di sungai-sungai sekitar rumah untuk menampung perbelanjaan harian.

Menyara isteri dan 7 orang anak, 2 darinya telah bekerja dan membantu sedikit sebanyak kos keperluan di rumah termasuk rumah sewa. Manakala 5 orang anak lagi masih bersekolah.

Alhamdulillah, atas ehsan pihak surau Al-Kauthar Bandar Baru Bangi serta jemaah, kutipan derma kilat dijalankan. Hasil terkumpul, diserahkan kepada beliau untuk keperluan harian. Dengan bermodalkan RM450, Encik Muhammad Sam membuat tempahan sebanyak 5000 ekor anak benih ikan keli, dan kini memulakan ternakan kembali.

Zakat Selangor, segera menziarahi untuk mendapatkan sedikit info tambahan serta keperluannya setelah dia mendaftar sebagai asnaf fakir miskin. Alhamdulillah, dengan kiraan had kifayah pendapatan isi rumah, maka beliau layak.untuk didaftarkan sebagai asnaf miskin.

Seterusnya pihak Zakat Selangor akan menyalurkan bantuan asasi untuk tempoh 6 bulan sehingga Disember 2022 selain akan dibantu modal perniagaan permulaan bagi tujuan meneruskan perniagaannya nanti.

"Terima kasih Lembaga Zakat Selangor, terima kasih pembayar zakat di Selangor, 6 bulan mendatang ini saya akan usahakan untuk keluar dari asnaf sekiranya ternakan ini berjaya, saya yakin dengan kuasa Allah atas ujian ini" – Encik Muhammad Sam
Dengan demikian, perintah wajib berzakat adalah sama seperti perintah menunaikan solat. Selain itu, zakat juga merupakan rukun islam yang ketiga dari lima rukun islam. Hal ini disebut dalam sabda Nabi S.A.W;

بُنِىَ الإِسْلاَمُ عَلَى خَمْسٍ شَهَادَةِ أَنْ لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللَّهُ وَأَنَّ مُحَمَّدًا رَسُولُ اللَّهِ ، وَإِقَامِ الصَّلاَةِ ، وَإِيتَاءِ الزَّكَاةِ ، وَالْحَجِّ ، وَصَوْمِ رَمَضَانَ

“lslam itu terbina atas lima perkara: bersaksi bahawa sesungguhnya tiada tuhan melainkan Allah dan bahawa sesungguhnya Muhammad utusan Allah, mendirikan solat, mengeluarkan zakat, mengerjakan dan menunaikan puasa pada bulan Ramadhan”.

(Riwayat Bukhari & Muslim)


No tel : 1-300-88-4343

Assalamualaikum

Tingkatkan Keyakinan Diri Dengan Make Up Organik Menggunakan SLAÉ | Sebagai seorang wanita yang bekerjaya, aku sangat menitikberatkan penampilan terutamanya solekan walaupun sekadar solekan nipis sahaja. Tanpa calitan lipstick, blusher dan eyeliner rasa tidak lengkap.

Aku tercari-cari set solekan yang mudahkan aku untuk jenis solekan ringan sahaja selepas solat dalam waktu bekerja. Akhirnya aku terjumpa dengan produk SLAÉ yang kini menjadi pilihan orang ramai.


Baca: Enam Punca Make Up Bercapuk Dan Tidak Tahan Lama


Aku nie pernah ada sejarah kulit muka breakout. Nak tutup jerawat, parut tu susah betul kalau tersilap caranya. Kalau aku nak make pun, aku akan prep muka aku terlebih dahulu agar solekan lebih tahan lama dan kekal cantik.


Bare & Boujee Matte Liquid Foundation


Bare & Boujee Matte Liquid Foundation aku jadikan sebagai concelaer kerana teksturnya sangat ringan dan mudah diblend. Disebabkan ada eyebag dan tutup parut jerawat, aku memang gunakan Bare & Boujee Matte Liquid Foundation.

Bare & Boujee Cushion Foundation

Hot selling SLAÉ! Bare & Boujee Cushion Foundation ini mengandungin SPF50 PA++ tau! Selain mempunyai fungsi sebagai foundation, ianya juga dapat melindungi kulit dari sinaran UV yang merbahaya.

Aku paling suka kerana mudah dipakai dan tekstur ringannya. Hanya dab dab je, dah siap! Paling terbaik apabila full coverage.

Dengan pemilihan warna Light Beige, Natural Beigi dan Coco Beige. Sesuai dengan semua tona kulit wajah. Hanya perlu pilih mana yang sesuai sahaja.

Bare & Boujee Compact Powder


Compact powder memang aku tak boleh tinggal selepas make up. Bare & Boujee Compact Powder ini akan berikan effect matte dalam solekan tau! Apatah lagi aku sejenis kulit wajah berminyak, maka ini membantu aku untuk kawalan lebihan minyak pada wajah.

Maniskan Wajah Dengan Bloom This Way Powder Matte Lipstick (Dusty Peony)

Apabila wajah dah make up dengan cantik, sempurnakan wajah dengan Bloom This Way Powder Matte Lipstick (Dusty Peony) sebagai pengganti blusher.

Nak wajah nampak manis dan ayu, calitkan matte lipstick sebagai blusher dan lipstick tau!

Cantik Dan Lentikkan Bulu Mata Dengan Feline Triple Threat Mascara

Sejenis bulu mata apabila pakai, melentik bukan main lagi. Memang terus akan nampak effect mata galak. Dengan Feline Triple Threat Mascara yang diformulasikan teknologi melebatkan dan memanjangkan bulu mata, memang menjadi all time favorite and hot selling!

Apa yang menariknya mascara nie adalah tak comot, mesra wudhuk dan sangat bagus untuk bulu mata bawah. Selain itu, senang untuk cuci. Tak tinggalkan kesan hitam selepas dicuci.

Bibir Munggil Dengan Summerkiss Liquid Lipmatte (Tropical Pink)

Warna yang lembut dan cantik. Yang menarik apabila tidak mengeringkan bibir dan pastikan cepat hilang selepas makan. Dengan pemilihan warna yang menarik, buatkan wajah tampak berseri. Pigmented apabila apply pada bibir, kalau pakai mask, tak melekat pada mask tu.

Bibir gelap? Lipmatte ini full coverage untuk bibir gelap. So, tidak akan ada masalah jika korang ada masalah bibir gelap.

Diskaun Istimewa Untuk Semua

Untuk pengetahuan korang, terdapat diskaun istimewa untuk korang semua. Produk terbaik mestilah ada diskaun istimewa untuk korang.

Website : https://www.SLAE.com.my
[Coupon Code for 10% OFF : Eyqa]
[First Time Purchase, will get extra 15%!]

Shopee : https://shopee.com.my/slae_hq
[Coupon Code for 10% OFF :  SLAEEyqa]

Instagram : https://www.instagram.com/slae_hq/
Facebook : https://www.facebook.com/slae.hq
TikTok : https://www.tiktok.com/slae_hq


Kalau korang tertanya-tanya kod produk mana yang sesuai dengan warna kulit korang, korang boleh hubungi terus perunding kecantikan SLAÉ http://wasap.my/60192225712/SLAECosmetics

Assalamualaikum


tingkatkan pembaca blog


Cara Mudah Tingkatkan Pembaca Blog | Sementara idea mencurah-curah nak update nie sebab excited selepas ada google adsense, maka terupdate lah entry aku hari nie. Sebenarnya entry nie ditaip hari khamis lepas cuma publish hari nie. Maaf terlambat sebab tunggu masa yang sesuai dan tambah coretan berkenaan hal ini.

Aku nak kongsikan cara mudah aku dapat tingkatkan pembaca blog aku. Benda senang je tapi jadi susah bila sikap malas berleluasa dalam diri. Gituuuuuu! Nie perkongsian mudah je. Jangan ingat banyak sangat langkah-langkahnya.

1. Kerapkan update blog

Aku kongsi tapi aku pun tak berapa buat. Kerapkan update blog sebab apabila kerap update, dah semestinya blog kita sentiasa lalu di newfeeds reading list blog yang follow anda. Faham tak? Takpe, bacakan lagi dibawah.

2. Kongsikan entry blog dalam media sosial

Biasanya selepas aku update blog, aku akan kongsikan link entry tersebut di pages, groups blogger di facebook dan paling penting, aku akan sertai aktiviti tukar-tukar comments di Group Malaysia Lifestyle Blogger. Kalau korang rajin, insyaAllah pembaca blog makin meningkat. Jangan malas kalau nak berjaya.


3. Gunakan teknik SEO

Cuba untuk tahu apa itu teknik SEO. Apa itu teknik SEO? Cuba google sendiri okay? Usaha itu penting. Hahahahaa.. Aku pun sampai sekarang masih cuba fahamkan apa itu SEO.

4. Blogwalking dan tinggalkan komen pada blog rakan blogger

Haa kalau dah hidup berjiran tu, rajin-rajinlah melawat jiran tu. Maksudnya rajin-rajinkan diri terjah blog orang lain. Jangan nak tunggu orang singgah blog kita. Blogwalking dan tinggalkan comments. Kita harus mulakan langkah pertama!

5. Entry yang menarik minat pembaca

Akhir sekali, lakukan posting yang dapat menarik perhatian pembaca. Tak perlu cerita tak senonoh atau gosip murahan, cukuplah dengan tajuk yang gempak dan isi yang berkualiti. Penting! Jangan nak sibuk bercerita hal dalam kain orang.

Assalamualaikum

12 tips tingkatkan trafik blog

12 Tips Tingkatkan Trafik Blog | Sebagai seorang blogger, kita mesti nak setiap perkongsian dalam blog nie sentiasa melonjak naik. Bukan mudah untuk tingkatkan trafik blog apatah lagi kalau kita hentam kromo sahaja. Semuanya memerlukan masa dan cara untuk tingkatkan trafik blog.

 

Kalau sekadar untuk suka-suka, mesti tak kisah pasal trafik. Tetapi selepas kita tahu hanya dengan trafik blog, kita boleh jana pendapatan, barulah gigih nak tingkatkan trafik blog. Am I right? Hihihii..

 

Disini aku akan kongsikan dengan korang macam mana nak tingkatkan trafik blog selepas beberapa bulan aku cuba praktikkan. Alhamdulillah.. menjadi tau tips nie! Kaedahnya mudah, antara korang usaha atau tidak untuk lakukannya.

 

Tips 1: Info yang bermanfaat

Kalau sebelum nie selepas je aku taip segala ayat dalam blog, terus aku hit button publish tanpa semak semula isi kandungan dalam tu. Itu salah!

 

Sebelum korang hit button publish tu, pastikan artikel tu bermanfaat untuk semua walaupun sekadar luahan perasaan korang. Jangan tajuk gempak macam Majalah Mangga tapi isi hampeh!

 

Tips 2: Pengisian yang padat dan lengkap

Google nie suka kalau pengisian blog kita padat dan lengkap. Kalau lebih daripada 300 patah perkataan tu sangat bagus tetapi bukan sekadar banyak patah perkataan je. Pengisian haruslah bermanfaat!

 

Aku pun masih praktikkan benda nie. Tingkatkan dulu pengisian dalam artikel baru boleh tingkatkan trafik blog.


Tips 3: Manfaatkan SEO

SEO (Search Engine Optimization) nie sangat terkenal di bibir para blogger. Hanya yang mahir mampu praktikkan SEO sepenuhnya dalam sesuatu artikel mereka. Tetapi tak bermakna kita tak mampu tau!

 

Dengan sedikit ilmu tentang SEO pun dapat membantu untuk tingkatkan trafik blog. Kuncinya, rajin belajar dan rajin untuk usaha!

 

Korang boleh belajar banyak benda tentang SEO, keywords dan banyak lagi dengan Bite Media Consultants.

 

Tips 4: Pautan ke artikel lama

Bila dah lama artikel korang publish dan artikel tu tak berapa menarik, memang tenggelam takkan timbul laa kan. Korang perlu tahu bahawa interlink adalah salah satu cara untuk meningkatkan trafik blog.

 

Kenapa? Bila dah update artikel baru, selitkan sekali artikel lama dah entry tersebut. Dengan kaedah tersebut, pembaca akan habiskan masa lebih lama dalam blog korang.


Tips 5: Responsive template blog

Pemilihan template blog memainkan peranan penting tau! Pilh template blog yang responsive dan pastikan template tersebut mudah untuk pembaca navigate ke sesuatu artikel lain. 


Tips 6: Register google analytics

Dah register Google Analytics? Setiap hari aku akan semak trafik blog aku melalui google analytics. Berpandukan google analytics, aku akan tahu artikel mana yang menjadi pilihan ramai, berapa orang yang singgah, bounce rate dan banyak lagi!

 

Bounce rate tu penting tau! Apabila bounce rate aku tinggi, aku gelabah semua. Bounce rate tu mainkan peranan penting untuk blog tau.


Tips 7: Update blog secara konsisten

Jangan setahun sekali nak update blog. Korang perlu update blog secara konsisten agar pembaca tahu yang blog nie masih wujud. Nanti orang lupa kewujudan blog kita jika jarang sekali baru update.

 

Sebagai permulaan, update blog seminggu sekali. Kemudian, korang boleh cuba buat kekerapan untuk update blog. Satu entry setiap hari? Boleh cuba?

 

Baca: 4 Hal Berkaitan Broken Link

 

Tips 8: Emailkan artikel baru kepada pembaca

Kalau korang perasan widget aku ada follow by email kan? Aku wujudkan benda tu untuk memudahkan urusan aku. Macam mana?

 

Setiap kali aku update artikel terbaru, followers aku akan terima notifikasi melalui email. Maka secara tak langsung, followers aku akan tahu terdapat artikel baru. Mudah bukan?

 

Tips 9: Ping link artikel baru ke media sosial

Selain tips 8 aku tu, ping link artikel ke media sosial. Media sosial mempunyai pengaruh sangat tinggi! Dan itu sangat membantu untuk menarik pengunjung ke blog kita.

 

Sebagai contoh, groups dalam facebook. Aku join banyak groups blogger dalam facebook. Jadi, setiap kali aku publish artikel terbaru, aku akan ping aku punya link artikel disitu. 


Tips 10: Galakkan pembaca untuk kongsikan artikel

Pastikan dibawah artikel korang terdapat button share to media sosial. Kerana cara itu mudahkan pembaca untuk kongsikan artikel korang ke media sosial mereka. Secara tak langsung kenalan mereka tahu kewujudan dan artikel menarik korang.


Tips 11: Bina networking sesama blogger

Rakan blogger merupakan rakan maya kita. Jadi, korang tak boleh beranggapan mereka itu musuh untuk bersaing. Kita perlu berinteraksi sesama blogger supaya dapat berkongsi tips tentang blog, event bersama dan sebagainya.

 

Networking itu penting untuk luaskan lagi pengalaman dan lebarkan sayap dalam dunia blogging ini. 


Tips 12: Guna kaedah backlink sesama blogger

Pernah dengar kaedah backlink? Kaedah ini sangat menarik tau! Kerana dengan kaedah backlink, kita dapat membantu sesama blogger untuk memperkenalkan lagi artikel mereka.

 

Macam mana kaedah backlink? Korang masukkan link artikel blog mereka dalam artikel korang dan mereka buat sama seperti korang buat.

 

Dan ini sahaja tips yang aku kongsikan dengan korang. Macam aku terangkan di atas, aku pun masih praktikkan lagi sebab aku nak lonjakkan lagi trafik blog aku.

Assalamualaikum

Langgan Minyak Wangi Scentses + Co Berharga RM49.90 Sebulan Pertama Di Malaysia | Bila sebut langganan, kita kerap didominasikan dengan telco dan siaran televisyen. Tetapi tahukah korang bahawa sekarang dah ada perkhidmatan langganan minyak wangi?


Scentses + Co menyediakan perkhidmatan langganan minyak wangi bulanan untuk pelanggan mereka dengan jenama berjenama seperti Dolce & Gabbana, Versace dan banyak lagi yang pasti akan memenuhi pilihan ramai orang.


Menjadi kebiasaan, kita akan pergi ke kedai untuk membeli wangian dan cuba menghidu pelbagai jenis bauan untuk memilih yang mana sesuai. Tetapi Scentses + Co sentiasa memberikan anda pengalaman bau yang berbeza untuk setiap bulan. Ia disasarkan kepada mereka yang berminat mencuba minyak wangi berjenama berbeza tanpa komitmen.


Selain itu, di laman web mereka, syarikat telah menyediakan maklumat yang mencukupi dan profil personaliti ringkas untuk setiap minyak wangi bagi memudahkan kerja bagi setiap pelanggan.

Macam mana cara nak langgan Scentses + Co

  1. Pilih haruman yang disukai

    Korang boleh memilih haruman yang korang sukai. Scentses + Co menyediakan lebih daripada 800+ wangian idaman yang asli.

  2. Dapatkan bekalan bulanan

    Dapatkan bau wangian idaman korang sepanjang bulan. Dengan isian 8ml dapat memberikan korang tiga kali semburan setiap hari selama 30 hari dan mungkin akan bertahan lebih lama lagi.

  3. Laraskan Scent -Dule

    Nak tukar wangian bulan depan atau tukar kekerapan penghantaran? Mereka telah melindungi anda. Laraskan pesanan anda dan pembatalan percuma pada bila-bila masa. Fleksibiliti penuh.


Dengan dua pelan langganan, korang boleh memilih mengikut wangian yang menjadi pilihan hati korang.


    • LITE: RM49.90/bulan
    • LUXE: RM59.90/bulan

Uruskan Langganan Scentses + Co

Korang boleh uruskan langganan korang sendiri setiap bulan dengan mudah.


Butang "Skip" Sebulan

Dengan butang ini, bulan yang dilangkau tidak akan dicaj. Langganan disambung semula secara automatik pada bulan depan melainkan anda menjeda atau membatalkan langganan.

 

"Pause" Langganan

Selagi langganan "Pause", tidak akan ada pesanan berulang dan tiada caj dibuat sehingga pelanggan "Resume" langganan secara manual.

 

Batalkan Langganan

Batalkan langganan korang pada bila-bila masa tanpa yuran pembatalan dan tiada soalan yang diajukan.
 

Minyak Wangi Pilihan Utama - Burberry Brit Sheer

Aku memilih wangian Burberry Brit Sheer sebagai minyak wangi untuk aku keluar bersama suami tercinta. Dengan bauan haruman yang segar membuatkan aku sentiasa terasa ceria dan optimistik! Bauan gabungan bunga dan buah-buahan sangat mempesonakan. Bauan ini juga membuatkan terasa seksi.


Jangan korang taktahu ya, Burberry Brit Sheer ini antara wangian best seller di Scentses + Co. Rugi kalau korang tak pilih wangian ini.

Dapatkan Diskaun 10% Sekarang

Nak memilik wangian Scentses + Co ini? Jangan lepaskan peluang yang ada! Dengan menggunakan code EYQA10, korang akan mendapat diskaun sebanyak 10% untuk langganan bulan yang pertama. Wow! Jom-jom subscribe sekarang!

Website: https://scentsesandco.com/
Facebook : https://www.facebook.com/ScentsesAndCo/
Instagram : https://www.instagram.com/scentsesandco/

Assalamualaikum

 


Lucca Vudor Kasut Comfort Mampu Milik Pilihan Ramai | Kaki perlu sentiasa diberi perhatian kerana anggota penting itu mempunyai peranan besar dalam kehidupan seharian iaitu sebagai pelengkap diri, melancarkan pergerakan badan serta menampung berat tubuh.

 

Kalau bab kasut, aku cukup memilih. Sama ada kasut untuk casual, formal, bekerja, sukan dan santai. Aku pernah tersilap pilih kasut, merana kaki aku untuk beberapa hari. Tersilap pilih, sakit belakang kerana posture tubuh tidak betul.

 

Lucca Vudor Menjadi Pilihan Utama


Lucca Vudor kasut kulit pilihan utama aku. Dengan rekaan moden dan selesa, sangat cantik bila dipakai dan digayakan. Kasual atau formal, semua sesuai dengan rekaan kasut Lucca Vudor. Kasut dihasilkan menggunakan buatan tangan dan diperbuat daripada bahan kulit tulen seperti kulit lembu dan kulit kambing yang lembut dan berkualiti.

 

Lucca Vudor melapik khas bahagian dalam dengan kusyen tambahan. Ini bertujuan untuk mengurangkan kesakitan untuk berjalan lama. Kedua, semua kasut diperbuat daripada kulit yang paling lembut. Disebabkan ini, lebih mudah untuk korang memakai kasut itu. Ketiga, melebarkan setiap kotak kaki sepasang. Ini adalah untuk mengelakkan kekejangan pada kaki korang. Akhir sekali, pereka kasut yang terlatih mencipta bentuk kasut yang seimbang.

 

Rekaan Istimewa Kasut Lucca Vudor

Rekaan dengan Lambskin Support Insoles mengubah industri pembuatan kasut. Yang paling menarik dan istimewanya adalah:

  • Satu-satunya pembuat kasut di dunia yang membuat kasut kami dengan terperinci dan sempurna
  • Menggabungkan keselesaan dan gaya
  • Kasut kerja selesa dan gaya hidup yang paling popular di Singapura

Saloma 631-41 Menjadi Pilihan Hati


Selepas beberapa hari aku scroll website Lucca Vudor, aku memilih sandal Saloma untuk aku pergi bekerja. Saloma ialah sandal terbuka. Ia sesuai untuk pakaian kasual dan formal. Material kulit lembut. Tumit blok berwarna-warni. Perincian atas kulit yang unik. Semua ini menjadikan Saloma kasut keselesaan yang perlu korang dapatkan!

Dengan warna blue black dan tapak yang comfort, memang selesa. Ditambah pula apabila aku kerja aku seharian berjalan ke sana sini. Tak sakit tapak kaki dah. Lucca Vudor mempunyai pelbagai pilihan kasut harian korang.

 

Tentukan Saiz Kasut Lucca Vudor

Aku kalau nak beli kasut online, cukup risau. Pernah beli, tetiba kasut tu besar! Tetapi Lucca Vudor, korang boleh ukur dulu size kasut korang sebelum membeli. Oleh kerana reka bentuk yang berbeza dan  mempunyai potongan berbeza, reka bentuk yang berbeza dengan saiz yang sama akan berbeza dari segi keselesaan dan kesesuaian.

Akan tetapi, jika korang mempunyai masalah dalam menentukan saiz untuk order, korang boleh menghubungi pekerja Lucca Vudor untuk membantu korang dengan pantas.

 

Pembelian Kasut Lucca Vudor

Untuk pembelian kasut Lucca Vudor secara atas talian, Lucca Vudor menyediakan Free Delivery (tiada perbelanjaan minimum) buat pelanggan Singapore dan Malaysia. Emel akan dihantar setelah pesanan korang telah dihantar dan korang akan terima kasut dalam tempoh 5 hari bekerja.

Pembelian boleh dibuat terus di:

Website : https://luccavudor.com/
Instagram : https://www.instagram.com/luccavudorsg/

CAWANGAN SINGAPORE

Suntec City #02-346
3 Temasek Boulevard Singapore 038983
Opening Hours: 11.00AM TO 8.30 PM

 

Star Vista #01-30
Envy And Pride
1 Vista Exchange Green Singapore 138617
Opening Hours: 11.00AM TO 9.00PM

 

Beauty World Centre #02-30
Envy And Pride
144 Upper Bukit Timah Road Singapore 588177
Opening Hours: 11.00AM TO 7.00PM

 

CAWANGAN MALAYSIA

Atria Shopping Gallary G-15
Jalan SS 22/23, Damansara Jaya, 47400
Pretaling Jaya,Selangor, Malaysia
Opening Hours: 11.00AM TO 7.00PM


 

Assalamualaikum

Prestige V Membantu Atasi Masalah Keputihan Dan Hormon Tidak Stabil Dengan Lima Bahan Penting | Pernahkah faraj terasa gatal-gatal sehingga menjejaskan aktiviti harian korang? Mungkin kerana korang mengalami masalah keputihan. Keputihan ialah lelehan air daripada vagina yang berwarna putih ataupun kuning.


Keputihan yang jernih, tidak berbau dan tidak menyebabkan kegatalan, itu keputihan yang normal. Tetapi perlu berjaga-jaga sekiranya keputihan bertukar warna dari putih kepada kekuningan ataupun kehijauan. Korang perlu melakukan sesuatu jika yang menyebabkan kegatalan dan ketidakselesaan serta mengeluarkan bau yang tidak menyenangkan.


PRESTIGE V



Minuman botani dengan campuran serbuk blackcurrent dan kacip Fatimah. Minuman yang berfungsi untuk menstabilkan hormon wanita dan memberi gaya hidup baru yang lebih tenang.


Dibuat dari bahan-bahan yang berkesan secara tradisional untuk menstabilkan hormon wanita serta memberikan kesihatan terbaik sepanjang hari. Bukan sahaja menstabilkan hormon, Prestige V juga dapat mengembalikan keremajaan wanita secara luaran dan dalaman. Hubungan dalam perkahwinan juga bertambah baik dengan penggunaan yang konsisten.


Bahan-bahan Penting Dalam Prestige V

  • Kacip Fatimah
  • Manjakani
  • Estro-G
  • Pueraria Lobata
  • Pueraria Mirifica


Kandungan Yang Terdapat Dalam Prestige V



Frukto Oligosakarida

  • Merawat kolesterol tinggi
  • Merawat sembelit
  • Merawat cirit-birit


Ekstrak Licorice (Akar Manis)

  • Ulser perut
  • Bronkitis
  • Ekzema
  • Pedih ulu hati
  • Gangguan Gastrousus


Ekstrak Pueraria Lobata

  • Mencerahkan kulit
  • Melangsingkan badan
  • Mengetatkan rahim
  • Awet muda
  • Membantu pertumbuhan dan menghitamkan rambut
  • Menghalang jangkitan pada pundi kencing
  • Merawat insomnia
  • Menambahkan saiz payudara


Ekstrak Manjakani

  • Merawat masalah cyst dan fibroid
  • Merawat masalah keputihan
  • Membuang angin dalam badan
  • Merawat masalah bau badan


Ekstrak Kacip Fatimah

  • Mengimbangi hormon
  • Mengurangkan gejala menopause
  • Merawat cirit birit
  • Membetulkan kitaran haid
  • Merawat senggugut
  • Mengurangkan sakit sendi
  • Mengetatkan bahagian intim wanita
  • Merawat masalah keputihan


Ekstrak Bit Merah

  • Baik untuk ibu hamil
  • Tinggi zat besi
  • Menyah toksin
  • Kulit lebih sihat
  • Mencegah risiko penyakit mata.


Ekstrak Pueraria Mirifica

  • Mencegah penyakit diabetes
  • Merawat masalah haid tidak teratur
  • Merawat keputihan
  • Mengecilkan liang roma
  • Menghilangkan lingkaran gelap bawah mata


Estro-G

  • Menstabilkan metabolisme hormon estrogen dalam tubuh
  • Melegakan simptom menopause seperti merasa panas, mudah berpeluh dan vagina kering
  • Mencegah penebalan dinding rahim wanita
  • Membaiki luka berdarah dan menghentikan pendarahan
  • Mengatasi penipisan lapisan vagina
  • Mencegah osteoporosis, pasca menopause.


Ekstrak Blackcurrant (Anggur Hitam)

  • Meningkatkan antibodi tubuh
  • Baik untuk glaucoma
  • Merawat masalah pencernaan
  • Bagus untuk buah pinggang dan hati


Ekstrak Soy Isoflavones

  • Mencegah gejala sakit urat
  • Mencegah obesiti
  • Menstabilkan tekanan darah
  • Nutrisi pelengkap
  • Pedih ulu hati
  • Mengurangkan risiko serangan jantung
  • Mencegah gejala stroke


Ekstrak Likopen (Tomato)

  • Memelihara paru-paru
  • Melindungi pembuluh darah
  • Mencegah masalah kulit
  • Baik untuk kesihatan mata


Selain itu, Prestige V memberi pelbagai manfaat untuk dalam dan luaran wanita kerana Prestige V bebas daripada bahan terlarang seperti hormon, pengawet, gluten, GMO. antibiotik dan bahan kimia.





Kebaikan Prestife V AHDA Wellness

  • Merawat masalah keputihan dan lendir berlebihan
  • Merawat masalah miss v yang gatal-gatal
  • Menstabilkan hormon wanita
  • Mencegah haid tidak teratur dan segugut
  • Merapatkan dan mengetatkan miss v
  • Payudara dan punggung lebih anjal, bulat dan montok
  • Merawat masalah kulit wajah serta mencerahkan kulit


Cara Pengambilan Prestige V


Ambil satu sachet Prestige V sebelum sarapan atau sebelum makan malam. Terdapat dua kaedah untuk korang amalkan. Korang boleh kemam begitu sahaja atau bancuh dengan 50ml air kosong. Untuk kesan lebih cepat, minum air kosong secukupnya dan elakkan pengambilan kafein dan gula secara berlebihan.





Semasa Period Boleh Ke Amalkan Prestige V?


Semasa period sebaiknya jangan consume kerana semasa period, sistem penyerapan badan berkurangan dan lemah. Jadi jika consume Prestige V khasiat akan terbazir kerana ia hanya akan serap 80% khasiat semasa period.


Wanita Mengandung Dan Ibu Menyusu Boleh Ke Amalkan Prestige V?


Prestige V tidak disarankan untuk ibu mengandung demi kesihatan baby. Lebih baik jika hanya fokus kepada pengambilan supplement dan ubat ubatan yg diberi oleh doktor sahaja. Tetapi untuk ibu menyusu boleh consume selepas baby berusia 2 bulan keatas kerana Prestige V mampu kecutkan peranakan serta tambah susu ibu.


Testimoni Pengguna Prestige V




Kalau korang nak cuba Prestige V atau nak tahu info lanjut, korang boleh klik mana-mana link dibawah.


Facebook : https://www.facebook.com/ahdawellness
Instagram : https://www.instagram.com/AhdaWellness
Telegram : https://t.me/ahdawellness
Tiktok : https://www.tiktok.com/@ahdawellness
Youtube : https://www.youtube.com/c/AhdaWellness
Twitter : https://www.twitter.com/AhdaWellness
Whatsapp : 011-55533229

Assalamualaikum

Drama Slot Akasia - 7 Hari Mencintaiku 3 Full Episode | Tonton drama berepisod slot Akasia TV3, 7 Hari Mencintaiku 3 (bukan adaptasi novel) bermula 16 April 2022.

 

Drama televisyen Malaysia 2022 yang menggantikan siri Harith Fayyadh ini merupakan sebuah karya arahan Jamal Khan dan menampilkan barisan pelakon seperti Shukri Yahaya, Siti Saleha, Wafariena Roslan, Wan Sharmila, Syazwan Zulkifly dan Liza Abdullah.

Sinopsis

Rumahtangga Khuzairi dan Mia Adriana diuji lagi selepas Khuzairi lumpuh akibat kemalangan jalan raya. Sejak itu, Khuzairi menjadi panas baran kerana dia mula rasa diri tidak lagi sempurna sebagai suami kepada Mia dan juga ayah kepada anak mereka.

Baca: Drama Slot Akasia - 7 Hari Mencintaiku Full Episode


Pada masa yang sama, Pak Samad sebenarnya tidak sihat dan perlu menjalani pembedahan. Namun, Pak Samad merahsiakannya daripada pengetahuan keluarganya. Oleh itu, Pak Samad meninggalkan sepucuk surat kepada mereka dan meminta mereka mencari makna sebenarnya tentang cinta dalam 7 hari.

Baca: Drama Slot Akasia - 7 Hari Mencintaiku 2 Full Episode


Assalamualaikum

5 Bahan Utama Membantu Buang Angin Dalam Badan Dengan Mudah | Bila disebut tentang angin dalam badan, ramai antara dalam kalangan kita mempunyai masalah angin berlebihan dalam badan. Sakit-sakit badan, lenguh-lenguh sendi, sengal-sengal badan dan rasa lemah badan ialah antara simptom angin banyak dalam badan. Jika bertambah kronik lagi, ia boleh menyebabkan gastrik.


Asid di dalam perut akan bertambah dan menyebabkan pembebasan gas berlebihan berlaku. Dan mengakibatkan pertambahan angin di dalam badan. Korang akan rasai tidak keselesaaan pada perut seperti menyucuk-nyucuk atau kepedihan. Korang kena buang angin dalam badan segera supaya tidak bertambah teruk.


Aku selalu alami angin berlebihan dalam badan. Apabila angin berlebihan dalam badan, aku akan susah nak tidur dan tidak keselesaan dalam perut. Kerap pedih ulu hati semasa bekerja dan berehat. Sakit! Kadang kala aku menangis kerana tidak dapat tahan sakit pedih ulu hati. Stress bekerja, badan tak cukup rehat dan penat memang terkena. Terus burnout!


GerFlux Membantu Buang Angin Dalam Badan

GerFlux adalah makanan tambahan yang berasaskan herba-herba istimewa ini yang dapat membantu kita buang angin dalam badan. Selain itu, terdapat beberapa kelebihan GerFlux yang ramai tidak tahu.

 


Kelebihan GerFlux

1. Tinggi anti-oksidan
2. Mengatasi masalah angin dalam badan
3. Membantu merawat masalah gastrik dan gerd
4. Menghilangkan sakit kepala dan migrain
5. Melawaskan proses pembuangan
6. Mengawal kolestrol dalam badan


Bahan-Bahan Kandungan GerFlux

1. Ekstrak Guarana

Meningkatkan metabolisma tubuh
Membantu menambahkan tenaga dalam badan
Membantu meningkatkan daya fokus

2. Ekstrak Halia

Membantu mengurangkan angin dalam badan
Membantu sistem pencernaan dan mengelakkan sakit perut
Melancarkan pengaliran darah, mengelakkan kesejukan, demam dan peluh berlebihan

3. Ekstrak Kunyit

Membantu melancarkan pengaliran darah
Membantu menghilangkan jeragat dan bintik hitam
Membuang sel-sel kulit mati
Merawat pigmentasi dan jerawat

4. Ekstrak Cekur

Melancarkan pengaliran darah
Melambatkan kesan penuaan
Mengurangkan bengkak, sakit urat dan sakit saraf

5. Ekstrak Maca

Meningkatkan libido dan kesuburan lelaki dan penyimbangan hormon
Membantu mengatasi gejala hotflush bagi wanita
Membantu menambah tenaga
Membantu stabilkan hormon
Menguatkan daya ingatan

 




Angin dalam badan juga disebabkan pemilihan makanan yang salah. Antara makanan yang menyebabkan angin ialah:

Sayur-sayuran; kobis, terung, cendawan, brokoli
Buah-buahan; anggur, nangka, buah salak
Minuman; kopi, susu, air bikarbonat
Makanan proses; laksa, pasta, mee kuning, nugget, kentang goreng


Siapa Yang Patut Cuba GerFlux?

Mereka yang mempunyai masalah angin dalam seperti; sukar sendawa, sukar kentut, perut kembung, gastrik dan sakit kepala.
Mereka yang mempunyai masalah penghadaman; perut sebu, kurang selera makan dan pedih ulu hati.
Mereka yang mempunyai masalah pencernaan; sukar membuang air besar, sembelit.



Cara Makan GerFlux

Untuk makan GerFlux nie, korang boleh campurkan satu sachet bersama 30 ml air kosong atau korang kemam je satu sachet je untuk kesan lagi cepat!


Aku pun dah cuba GerFlux nie. Lawas oi! Perut pun tak ada rasa kembung dan tak selesa. Pedih ulu hati? Makin berkurang. Makin seronok aku nak amalkan GerFlux nie. Aku amalkan juga GerFlux semasa ganti puasa, tak ada tanda tanda nak gastrik dah tau! Memang aku GerFlux jadi pilihan aku untuk amalkan semasa bulan Ramadhan nanti.


Kalau korang nak dapat GerFlux nie, boleh terus hubungi menerusi link di bawah:


Facebook : GerFlux Official
Instagram : GerFlux Official
Belian Terus : https://bizapp.la/infogerflux