Assalamualaikum


Resepi Lala Masak Pedas Mudah | Bila teringin nak makan lala, mesti nak masak yang mudah je. Malas nak masak yang guna banyak bahan. Yelaa, apatah lagi kalau dah lapar kan? Lauk nie kalau makan sekejap je. Sedar-sedar dah habis semangkuk lala. Hahahahaa..

Bahan-bahan

1. 1 kilo lala segar
2. 2 biji bawang besar *kisar
3. 5 ulas bawang putih *kisar
4. 2 cili besar *kisar
5. 8 cili padi *kisar
6. 2 cm kunyit hidup *kisar
7. Semangkuk kecil air asam jawa
8. 2 batang serai diketuk

Cara-cara

1. Masukkan minyak dan tumiskan bahan-bahan kisar sehingga pecah minyak. Masukkan serai yang telah diketuk
2. Masukkan lala dan gaulkan biar sebati dengan bahan tumisan dan tutup kuali dalam 5 - 10 minit
3. Perasakan dengan garam dan gula. Jika nak letak ajinamoto atau perasa yang lain, itulah optional anda
4. Masukkan air asam jawa dan gaulkan. Biarkan lagi 5 minit dan siap!


Mudah je kan? Aku buat semalam berkuah sikit sebab suka makan macam itu. Kalau nak berkuah sedikit, tambah air selepas masukkan lala. Jika taknak, jangan tambah air dah. Cukuplah dengan air asam jawa sahaja.
Assalamualaikum

Be The Best Among The Rest | Odyssey - Dari Lembah Ke Puncak | Bila pandang kanak-kanak yang sedang membesar, perasan tak? Itu satu permulaan. Permulaan untuk mulakan bersedia hadapi asam garam kehidupan. Bila kanak-kanak nak belajar berjalan, mereka akan lalui proses berbaring, mengiring, meniarap, merangkak dan mengundur ke belakang. Selepas itu, baru mereka belajar duduk, berdiri dan bertatih. Kemudian, barulah melangkah yang kadang kala jatuh juga untuk stabilkan kedudukan. Begitu juga kehidupan dan perniagaan.

Aku pernah terbaca buku Odyssey - Dari Lembah Ke Puncak terbitan Zy Printpack Sdn Bhd. Bila terbaca kisah yang tertulis, hati aku tersentap sendiri! Betulkah apa yang sedang buat ini? Aku terlalu berkira-kira untuk melangkah lebih jauh. Kerana terlampau takutkan rintangan dan halangan yang bakal aku terima. Sedangkan pasangan ini berdua mampu melakukannya tanpa berputus asa. Kenapa bukan aku?!

Catatan kisah hidup Zaidi Yusoff dan Sharifah Ameelia Akma Mohd Ramly. Kehidupan dua insan yang sangat unik, versatile, merendah diri dan penyayang. Suami isteri sehati sejiwa, seiring sejalan. Bukan setakat untuk dibaca tetapi untuk dijadikan teladan dan motivasi kepada mereka yang mahu berjaya dan menghargai hidup. Ia kisah hidup yang sangat menginsafkan, berbekalkan usaha, ketabahan, kesabaran dan tentunya kasih sayang.

Dari Lembah Ke Puncak berkisarkan sepasang suami isteri yang bermula dari bawah. Susah senang hadapi bersama sehingga berjaya sekarang! Pelbagai yang dilalui bersama jatuh, bangun, dikhianat dan ditikam oleh sahabat sendiri. Bukan mudah nak berjaya.


10 tahun yang lalu, tiada siapa yang kenal mereka. Bagaimana jerih perih dalam perniagaan yang hanya memulakan kilang di rumah sewa. Selepas baca buku nie, aku memang bangga kerana ada anak melayu yang berjaya walaupun mungkin akan ada yang mengalah jika diberikan ujian sebegitu.

" Saya yakin semua yang berlaku adalah rencana Allah swt " - Sharifah Ameelia Akma Mohd Ramly
Perniagaan yang dulunya dimulakan dengan RM3000 sahaja kini sudah menjangkau RM30 juta. Begitu besar nilainya. Inilah ganjaran apabila mereka tidak pernah lupa golongan yang memerlukan walaupun sesibuk mana mereka bekerja. Dan sebahagian hasil keuntungannya mereka akan salurkan melalui Yayasan Qaseh ZY Phyto.

" Saya ingat satu perkara, di dalam hak kita ada hak orang lain, rezeki Allah bagi untuk jadi jambatan kepada orang lain, bukan semua hak kita. Sebab itu Allah bagi dan terus bagi, Dia mahu melihat ke mana kita gunakan rezeki itu. Pada masa yang sama Dia tunjukkan kita jalan ke Jannah. Persinggahan akhir yang abadi. " - Zaidi Yusoff
Banyak kisah suka dan duka dalam buku ini. Terlalu pahit untuk diluahkan tetapi pasangan ini berani berkongsi kisah dukanya di dalam sebuah buku. Aku sanggup habiskan masa aku membaca buku yang suntikkan semangat aku. Hanya 23 bab dengan setebal 180 mukasurat sahaja.


Dapatkan segera! Dengan berharga RM49.90 untuk sebuah buku yang mampu buatkan korang tersenyum, menitik airmata dan sentiasa bermotivasi diri untuk terus bersemangat dalam mencapai sesuatu dalam hidup walaupun banyak kali gagal. Melalui buku ini diceritakan segala-galanya dengan harapan menjadi inspirasi kepada orang lain terutama golongan muda bahawa tiada yang mustahil untuk berjaya jika sanggup berusaha keras.

Jadikan kejayaan seseorang sebagai penguat semangat dan inspirasi kita untuk berjaya. Bukan dicemburui. Dunia ini tiada jaminan melainkan satu peluang.

Kalau korang pun berminat nak miliki buku ini, boleh dapat contact Putri https://www.wasap.my/601128868898. Seriously, memang takkan menyesal! Sangat bermanfaat untuk kita. Jangan down jika kita gagal, sebenarnya kegagalan itu adalah satu permulaan.

" Satu perkara yang perlu kita ingat, siri-siri kegagalan kecil sepanjang kegagalan adalah perjalanan paling mahal dalam hidup kita. Jadi, jangan lepaskan peluang untuk mengambil pengajaran dari kegagalan tersebut. '' - Odyssey - Dari Lembah Ke Puncak
Assalamualaikum


Resepi Nasi Goreng Ikan Cili Tumbuk | Sarapan pagi dengan nasi goreng ikan boleh buat berat badan naik wooo! Sedap! Nak cuba? Mehh sini aku kongsikan resepi istimewa nasi goreng ikan nie. Kalau orang Terengganu, memang suka sangat! Sebab masa zaman aku belajar, aku buat nasi goreng ikan nie, kawan aku tertanya-tanya sedap ke? πŸ˜‘

Bahan-bahan

1. Nasi putih
2. 5 ekor isi ikan goreng dihancurkan (Boleh guna ikan selayang/selar/selar kuning/tongkol)
3. Segenggam cili kering dah direbus *tumbuk
4. 2 biji bawang besar *tumbuk
5. 6 ulas bawang putih *tumbuk
7. Sedikit belacan *tumbuk
8. Sayur-sayuran
9. Sos ikan *optional

Cara-cara

1. Tumbuk bahan-bahan bertanda dengan kasar. Nak blend pun boleh tapi jangan halus sangat bila blend
2. Tumis bahan-bahan tumbuk itu sehingga pecah minyak supaya bahan-bahan itu masak
3. Bila dah pecah minyak, masukkan isi ikan goreng. Isi ikan goreng dihancurkan dan dileraikan
4. Masukkan nasi putih dan gaul sekali. Perasakan dengan gula dan garam
5. Campak sayur-sayuran dan renjis sedikit sos ikan. Siap!





Nahhh! Siap pun nasi goreng ikan cili tumbuk aku. Nak lawankan dengan telur mata pun boleh. Tapi aku selalu lawankan dengan ikan kering. Makk aihh! Sedapnya. Kalau hujan-hujan makan nasi goreng ikan cili tumbuk nie, memang syiokk! Kalau korang nak cuba, boleh guna resepi nie. Mudah je! Sedap pun sedap..
Assalamualaikum


Dashing 2 In 1 Face And Body Wash: Pembersih Wajah Dan Badan Lelaki Maskulin | Bila tengok produk-produk lelaki, terus seperti terdengar-dengar je lagu allahyarham P.Ramlee bertajuk Beginilah Nasib 😭😭😭 Apakah ini tanda-tanda aku perlu cari jodoh secepat mungkin?  πŸ˜‚

Beginilah nasib diriku yang malang, Oh Tuhan
Tak boleh bersenang lenang
Berehat sekejap produk Dashing sudah sampai
Tiada suami lagi, abang dan ayah yang kebas ♫♬

Jenama Dashing semestinya sudah tidak asing lagi bagi lelaki maskulin. Dashing adalah salah satu jenama yang melambangkan maskulin dan keyakinan lelaki. Yang teguh berdiri lebih daripada 20 tahun, ia telah sebati dengan jiwa lelaki di Malaysia. Selain itu, jenama ini cukup sinonim dengan sangat berkualiti dan wangian yang tahan lama, ia mampu mencorakkan lelaki di zaman moden ini untuk lebih berkeyakinan dengan harga yang berpatutan.

Dashing juga memahami kaum lelaki serta menarik perhatian mereka dengan gaya yang kontemporari, gempak, bertenaga dan berkeyakinan. Produk ini juga mempunyai daya tarikan tersendiri dan meningkatkan personaliti pengguna sendiri.



Lelaki di zaman moden ini amat mementingkan penjagaan dan penampilan diri. Sebelum menghadapi hari-hari yang mencabar, membersihkan wajah dan badan dapat memberikan kesegaran dan bersih sepanjang hari. Selain itu, membersihkan wajah dan badan selepas penat seharian dapat menyingkirkan segala kotoran pada wajah serta minyak akibat habuk, kelembapan dan pencemaran.


Kini, Dashing telah memperkenalkan satu lagi produk terbaru dan aku pasti, produk ini mempunyai tarikan terbaru. Dashing 2 in 1 Face And Body Wash yang telah dirumus dengan formulasi dua aksi efektif untuk memberikan anda kulit segar dan sihat sepanjang hari. Pembersih wajah dan badan ini diperkenalkan dengan pek pam bersaiz 700ml.

Dashing 2 in 1 Face And Body Wash mempunyai 4 variasi; Cool, Active, Hattrick dan Ultimate Kick. Diformulasi dengan pewangi Dashing eau de toilette (EDT), ia memberikan kesegaran serta haruman maskulin kekal lama untuk lelaki.


COOL - Khas untuk jejaka kontemporari yang berpesonaliti relak, gemar meluangkan masa dengan rakan-rakan serta menghadapi kehidupan dengan tenang. Haruman penuh maskulin ini melambangkan identiti dan daya tarikan maskulin lelaki. Haruman maskulin ini dilengkapi dengan gabungan wangian Bergamot dan Galbanum dengan campuran Powdery Amber dan Musk sebagai nota asas. Haruman ini direka untuk menyerlahkan personaliti lelaki yang cool dan maskulin.


ACTIVE - Pelengkap si jejaka yang bergaya lasak  dan  menikmati kehidupan aktif. Haruman ini adalah gabungan nuansa FougΓ©re dengan Citrus, Lavender, Muguet Heart dan Amber. Wangian ini dicipta untuk memastikan setiap lelaki tampil yakin dan berdaya aktif dengan aroma maskulin yang luar biasa.


ULTIMATE KICK - Wangian sebenar seorang juara. Ultimate Kick menyerlahkan ciri-ciri lelaki sofistikated dalam setiap aspek kehidupan modennya. Ultimate Kick mempunyai haruman yang menggabungkan ramuan Lemon, dipertingkatkan dengan kesegaran Cardamom serta disulami nota asas aroma Vanilla dan Musk.


HATTRICK - Simbol kemenangan unggul buat setiap lelaki DASHING, aroma misteri Hattrick membara  semangat dan keghairahan untuk mencapai  impian. Hattrick merupakan gabungan unik kesegaran Epal dan Citrus, berserta  dengan haruman Amber.

 
Harga Dashing 2 In 1 Face And Body Wash?
Bagi sesiapa yang ingin memiliki Dashing 2 In 1 Face And Body Wash, boleh miliki dengan harga hanya RM17.90 yang bersaiz 700ml. Boleh terus layari http://www.dashing.com.my/ untuk maklumat lebih lanjut.
Assalamualaikum


Kulit Cantik Hanya Dengan Skin Polisher Arang 2 In 1 Akar.Co | Bila dah lepas raya, muka pun nak kena jaga cantik-cantik. Sentiasa cantik! Takkan nak cantik bila raya je kan? Apatah lagi bila bekerja yang perlu berhadapan dengan orang, lagi perlu jaga muka dan penampilan diri walaupun diri ini seperti seketul doraemon.

Aku yang berkulit wajah sejenis berminyak dan berparut yang kadang kala jerawat buat skuad kawad ini, perlukan produk yang berkualiti tinggi dan dijamin selamat. Dan sekarang, aku dah jumpa produk yang sesuai. Aku dah cuba tau!

Kebaikan Skin Polisher Arang 2 In 1 by Akar.Co

  • Merawat dan menghilangkan jerawat
  • Anti penuaan
  • Mengurangkan kulit berminyak
  • Menghilangkan bintik hitam di muka
  • Mampu memudarkan parut jerawat dan jeragat
  • Menyingkirkan sel kulit mati
  • Meringankan kulit wajah

Selepas baca kebaikan skin polisher nie, aku terus teruja nak mencuba! Aku pun apa lagi, hujung minggu tu memang aku rehatkan muka aku dengan skin polisher arang 2 in 1 by akar.co. Perghh! Hasilnya? Memang best!



Dengan bau yang berangin seperti pudina, memang rasa sejuk bila. Produk nie boleh dijadikan sebagai skrub dan masker tau! Aku selalu guna 2 atau 3 kali seminggu. Muka dah selalu make up, jadi aku sental balik dengan skin polisher ini.

Kandungan Skin Polisher Arang 2 In 1 by Akar.Co


Sejujurnya, aku highly recommended kalau sesiapa mencari skin polisher terbaik! Bukan boleh pakai di muka je, di seluruh badan dan bibir pun boleh okay. Aku nie always sapu di bibir sebab nak elakkan bibir gelap. Seronoknyaaaa! Ada sesiapa nak dapatkan produk ini? Baca maklumat dibawah cepat!

Macam mana nak dapatkan Skin Polisher Arang 2 In 1 Akar.Co ini? Boleh layari laman sesawang dibawah:-

HARGA: RM85 (100 gram)
WEBSITE: https://akarco.com/
FACEBOOK: Akar.co
INSTAGRAM: @Akar.co
Assalamualaikum


9 Kebaikan Bersama BB Jelly Lovera | Sebagai seorang wanita yang mementingkan kecantikan, mesti tahu tentang BB Cream kan? BB Cream berfungsi lapisan yang melindungi serta sebagai oil control yang juga memberikan kelembapan pada kulit. Tapi korang tahu satu produk nie yang ada 9 kebaikan untuk kulit kita?

Jeng.....

Jeng....

Jeng...


BB Jelly ini yang aku gunakan untuk melindungi kulit aku. Memang best! Dengan bertekstur gel yang sangat ringan, sejuk dan cepat menyerap. Calit-calit dan sapu je, menyerap terus! Tak melekit tau! Bau pun best je. Tidak seperti BB Cream yang biasa ada dipasaran sekarang.

Haa bukan itu je. BB Jelly ini juga mempunyai 9 kebaikan. Wahh banyak tau kebaikan BB Jelly ini. Makin buat aku jatuh cinta betul. Jom kita tengok apa 9 kebaikan itu..

9 Kebaikan BB Jelly Lovera
  1. Mencerahkan kulit
  2. Menutupi parut dan cela
  3. Membantu masalah jerawat
  4. Sunblock SPF20
  5. Mengecilkan pori-pori
  6. Menambahkan seri dan mencantikan kulit wajah
  7. Sekatakan warna kulit
  8. Lembabkan kulit
  9. Lembutkan kulit

Selain itu, ada kebaikan tersembunyi tau! Siapa pernah baca khasiat daun zaitun? Daun zaitun mempunyai manfaat antioksidan, dapat membuang kotoran serta boleh melembabkan dan melembutkan kulit. Mungkin ini kebaikan tersembunyi tetapi paling bagus untuk BB Jelly ini.
 

Kenapa Perlu Milik BB Jelly Lovera?
Untuk pengetahuan korang, BB Jelly ini mesra wudhuk dan tidak berminyak serta melekit. Lagi best bila senang dicuci. Jadi, kalau tertinggal make-up remover pun, tiada masalah. Calit-calit je BB Jelly nie, terus glowing. Boleh katakan tidak kepada kulit kusam!


Bahan-bahan pun selamat digunakan. Semuanya bahan semulajadi antaranya aloe vera, Vitamin B dan ekstrak daun zaitun serta pudina. Memang ini yang jadikan bau yang wangi. Haa lupa nak cakap! BB Jelly ini sesuai untuk semua jenis kulit. Sila dapatkan sekarang tau!



Macam mana nak dapatkan BB Jelly ini? Boleh layari laman sesawang dibawah:-

HARGA: RM45 (30ml) tidak termasuk kos penghantaran
FACEBOOK: Lovera Malaysia
INSTAGRAM: @LoveraMalaysia
Assalamualaikum

Salam Lebaran 1439H | Lamanya tak update blog. Bukan taknak tapi kekangan masa yang sangat kritikal. Ini lah terjadi apabila kerja hakiki terlalu banyak dan serabutkan otak. Balik kerja je terus rehatkan otak tanpa tengok laptop. Nak rehatkan masa setelah 9jam bersama laptop. Huhuhuu.. Ujian semua nie.

Hari nie dah masuk raya ke-5. Baru sempat nak update blog gituuuu. Hari nie aku dah masuk kerja. Cuti aku 5 hari sahaja. Sehari sebelum raya sehingga raya ke-4. Malas nak ambil cuti lama-lama sebab tak beraya ke mana pun selepas raya ke-3. Hanya duduk di rumah je, so baik aku masuk kerja. Tak ada bosan sangat kan πŸ˜‚

Raya pertama macam biasalah. Lepas beraya rumah jiran dan nenek, akan terus ke Kuala Terengganu. Beraya bersama belah keluarga ayah sampai petang je selalunya. Bila petang, gerak balik ke Dungun. Tahun nie tak beraya sangat sebab hari Jumaat. Kekangan masa bila nak pergi sembahyang Jumaat lagi.

#OOTD Raya Pertama
Hari raya kedua, beraya di Dungun sahaja. Biasanya pergi beraya ke rumah jiran-jiran terdekat dan rumah nenek saudara. Memang aktiviti wajib setiap kali raya. Raya pertama tak beraya sangat di Dungun. Seriously, waktu macam ini lah baru kenal saudara mara weyy!

#OOTD Raya Kedua
Dannnnnnnnn, raya ketiga! Raya ketiga setiap tahun ialah beraya di rumah sahaja. Sebab raya ketiga rumah aku buat open house. Alhamdulillah.. Tahun nie ramai gilaaaa weyy yang datang. Sampai full tak ada tempat duduk. Ruang tv, ruang tamu utama dan beranda luar memang penuh. Ada keluarga kawan aku tak sempat makan sebab terlalu penuh. Sempat bersalam-salaman je.

#OOTD Raya Ketiga
Tapi bagi aku, tahun nie raya paling best. Sebab adik beradik aku semua balik. Biasanya kakak kedua aku tak dapat cuti raya. So, cukuplah tahun nie #anakanakhasnanrosalinda beraya. Huhuhuuu.. Dan terima kasih #gengdesso yang datang beraya rumah aku. Gila susah nak jumpa geng sekolah nie dulu!

Semuanya masih single. Berminat? PM tepi tau! Hihihihiii..


Paling menarik dan berpuas hati berpenat lelah siapkan Crunchy Florentine Caramel nie, sekelip mata habis weyy! Laku kerasssss! Tetamu yang datang ramai yang makan cookies tu. Entah berapa kali tambah pun aku tak tahu. Sampai angkat dengan balang besar sekali tau! Nak resepi? Click je link tu. 

Dan selepas raya ketiga berpenat lelah sepanjang open house, raya ke-4 ialah hari yang aku tertunggu-tunggu. Aku bantai tidur sampai puas! Hahahahaa.. Bukan selalu weyy boleh rehat macam nie. Kaki sakit nie terasa sampai sekarang. Tapi! Aku tak boleh duduk rumah je. Aku pergi melepak tepi pantai dengan kawan aku. Baju raya dah habis!!!

Pakai t-shirt je yang memang aku selalu pakai. Dah nasib kan baju raya sikit je tahun nie
Dah puas empat hari aku beraya sakan tak sakan, raya ke-5 menjelma jua. Tak boleh nak lari dah oii. Raya ke-5 aku disambut dengan ucapan SELAMAT KEMBALI BEKERJA!!! Weyy apasal cuti aku nie rasa sekejap sangat. Huhuhuu.. Tabahlah bekerja dalam mood raya tak habis lagi.


Sepanjang bulan Ramadhan hari tu aku tak make up pergi kerja. Tempek bedak dan lipstick je. Kali nie masuk kerja, meriah aku bersiap! Muahahahahaa..

So, dengan ini aku mengucapkan SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN. Aku dengan rendah diri mohon maaf atas segala kesilapan dan kekurangan aku sama ada sengaja atau tidak. Taknak bermasam muka, bertalam-talam nie. Semoga ini menjadi iktibar untuk aku dan kita semua.

Tapi..

Tapi...

Tapi....

Tapi.....

Tahukah anda disebalik gambar #OOTD aku, ada yang menghancurkan? πŸ˜‘

Behind the scene #OOTD raya pertama πŸ˜‘
Behind the scene #OOTD raya kedua πŸ˜‘
Behind the scene #OOTD raya ketiga πŸ˜‘
Behind the scene selfie raya ke-4 πŸ˜‘

Assalamualaikum

Bagi yang peminat perfume seperti aku, mesti asyik tercari-cari minyak wangi apa lagi yang lebih wangi dan tahan lama kan? Bagi seorang wanita mahupun lelaki, minyak wangi salah satu benda penting untuk menjaga penampilan diri. Dan lebih menariknya, semestinya kita akan sembur minyak wangi pada beberapa spot tertentu supaya minyak wangi lebih tahan lama. Contohnya belakang telinga, nadi pada pergelangan tangan dan siku. Betul tak?


Kini, ada satu minyak wangi baru yang menjaminkan wangian selama 24 jam. Lama tu! Biasanya minyak wangi yang aku jumpa selama 12 jam. Minyak wangi apa? Mesti tertanya-tanya kan? Minyak wangi premium ini yang diblend dan dikilangkan sendiri. Wahhh! Jom baca lebih lanjut.

Mont Cabana Eau De Parfum akan menjadi minyak wangi pertama pilihan ramai di Malaysia yang mampu mengekalkan wangian selama 24 jam. Wangian yang di datangkan khas untuk lelaki dan wanita diluar sana. Bukan itu sahaja, 2 jenis wangian sudah dilancarkan untuk lelaki dan wanita dan terdapat 22 jenis wangian lagi yang bakal menyusul secara berperingkat dalam waktu terdekat.



Yang lebih menarik dan istimewanya wangian ini, setiap keluaran akan digandingkan dengan artis atau public figure yang terkenal. Sempena pelancaran Mont Cabana Eau De Parfum Code 1 dan Code 2, Zul Ariffin menjadi pilihan. Wow! Selain itu, lebih nampak elegant dan eksklusif dengan casing besi dan botol yang sangat menarik.

Pelancaran seterusnya bagi wangian ini ialah:-

  1. Mont Cabana Eau De Parfum Code 1, Code 2 - May
  2. Mont Cabana Eau De Parfum Code 3, Code, 4, Code 5, Code 6 - June
  3. Mont Cabana Eau De Parfum Code 7, Code 8, Code 9, Code 10 - July
  4. Mont Cabana Eau De Parfum Code 11, Code 12, Code 13, Code 14 - August

Apa yang ditawarkan oleh Mont Cabana.my ini?

  1. Penghantaran melalui pos ke seluruh Malaysia, Singapore, Brunei dan Indonesia
  2. Penghantaran melalui Cash On Delivery (COD) ke seluruh Malaysia dihantar terus ke rumah atau pejabat
  3. Setiap penghantaran barang sepenuhnya dibawah tanggungjawab Mont Cabana.my. Maka, tidak perlu risau kehilangan barang kerana mereka berpengalaman lebih 10 tahun dalam bidang pengurusan bisnes online ini
  4. Cara pembelian menggunakan kad kredit, kad debit, bank transfer dan lain-lain di website http://montcabana.my/
Boleh terus ke https://montcabana.my/senarai-ejen/ untuk melihat senarai wakil jualan


Ingin menjadi wakil jualan Mont Cabana.my?

Dalam menjual produk ini, Mont Cabana.my juga membuka peluang kepada mana-mana pihak yang ingin menjadi wakil jualan Mont Cabana.my untuk menambah pendapatan sampingan. Dan berita baik untuk semua kerana Mont Cabana.my mencari wakil jualan seluruh Malaysia, Singapore, Brunei dan Indonesia.

Selain itu, mereka juga akan membantu marketing sama ada offline dan online. HQ juga peruntukan lebih 2 juta untuk marketing termasuk 60 billboard seluruh Malaysia, iklan tv, radio, surat khabar dan lain-lain. Mereka mencari agent dan juga kedai-kedai yang berminat untuk pasarkan produk ini. Tools online dan offline akan di sediakan termasuk banner, flyers dan lain-lain. Sistem jualan yang canggih dan ada bonus dan reward.

Teringin menjadi wakil jualan? Boleh terus ke https://montcabana.my/daftar-ejen-mont-cabana/

Untuk maklumat lanjut mengenaikan Mont Cabana Eau De Parfum, sila layari:- 

Website: www.montcabana.my
Whatsapp: 012-337 7045
Instagram: @montcabana.my
Facebook: Mont Cabana MY
Assalamualaikum

Agrofarmstay Melaka tahun ini sekali lagi mengadakan Mega Bonanza yang sangat menjimatkan pelanggan mereka. Berita baik untuk yang ingin mengadakan Hari Keluarga atau Family Day sesama ahli keluarga atau syarikat tempat kerja atau pun reunion bersama rakan-rakan. Jimat sekurang-kurangnya RM1,000. Wow! Penjimatan bermula dari RM1,000 sehinggan RM3,900. Banyak tu! Nak tahu apa pakej yang ditawarkan?


Tawaran kali ini adalah untuk pakej family day. Konsep pakej kali ini adalah tempah dulu dan tarikh family day boleh tetapkan kemudian. Sebab pihak kami tahu nak organize family day ni susah. Nak dapatkan persetujuan semua ahli keluarga akan memakan masa. Oleh kerana tempoh promosi ni terhad, jadi boleh book dulu dan bagitahu tarikh family day kemudian. Boleh pilih tarikh dari sekarang sehingga tahun depan 31 Mei 2019. Banyak masa tu. Sekarang tak ada alasan susah nak organize family day dah ye.

Promosi ini bermula dari 25 April 2018 sehingga 13 Mei 2018 sahaja ye, boleh booking dulu dan tarikh event/family day bagitahu kemudian.

Kandungan Pakej Mega Bonanza 2018


Pakej ini adalah penginapan 2 hari 1 malam untuk 20 orang. Kalau lebih dari 20 orang, boleh tambah bayaran mengikut pax selebihnya. Makanan di sediakan sepanjang penginapan yang terdiri daripada makan tenghari, makan malam BBQ dan sarapan pagi. Kami juga menyediakan sukaneka sebanyak 5 game bersama jurulatih. Tak lupa juga untuk kaki karaoke boleh cuba berkaraoke disini. Bagi yang lebih suka aktiviti air, boleh cuba berkayak atau memancing , Cuma perlu bawa joran sendiri. Di sini ada pelbagai haiwan seperti ayam, arnab, burung, kambing dan kuda. Boleh cuba bagi makan kat haiwan tersebut. Bagi kanak-kanak, kami ada sediakan pertandingan mewarna. Boleh tengok bakat mereka nanti. Tak lupa juga hamper bagi sukaneka dan peraduan mewarna. Akhir sekali kami akan sediakan banner family day dengan nama family masing-masing. Wah. Banyak kan aktiviti.

Harga yang di tawarkan
  1. Harga asal tanpa promosi untuk 20pax ialah RM3,780 (RM189 per pax).
  2. Harga promosi pakej 2 hari 1 malam untuk 20pax ialah RM2,780
  3. Harga jatuh dalam RM139 per pax sahaja. 
  4. Bagi tambahan yang melebihi 20pax, dewasa RM139 dan kanak-kanak RM99 sahaja. Maximum 78pax.
Sangat-sangat murah dan dijamin berbaloi. Untuk tempahan, sila layari laman web kami di:

Website : https://agrofarmstay.my
Facebook Page : www.facebook.com/agrofarmstay
Whatsapp/SMS/Call : 012 – 211 8246 / 016 – 209 8623 / 012 – 202 5647
Office : 06 – 232 2761
Rumah Mampu Milik Untuk Warga Kota, Rumah Wilayah Persekutuan (RUMAWIP) | Demi merealisasikan status negara maju dan berpendapatan tinggi menjelang tahun 2020, pembangunan perumahan di ketiga-tiga Wilayah Persekutuan (Kuala Lumpur, Putrajaya dan Labuan) harus dilaksanakan untuk membantu golongan berpendatan rendah dan sederhana sukar membeli dan memilik rumah.

Justeru itu, satu dasar yang komprehensif penting untuk membolehkan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL), Perbadanan Labuan (PL) dan Perbadanan Putrajaya (PPj) merancang dan menimbangkan permohonan perancangan penyediaan rumah mampu milik. Pihak Kementerian Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar (KWPKB) komited untuk memastikan warga kota memiliki rumah mereka sendiri.

Antara projek yang sedang dibina dan dibuka untuk permohonan

Dijangka sebanyak lebih kurang 80,000 unit RUMAWIP dirancang untuk pembinaan di Wilayah Persekutuan dalam tempoh masa lima tahun. Jika pemohon masih belum memiliki sebarang rumah kediaman di Wilayah Persekutuan tertakluk kepada syarat dan peraturan yang sedang berkuat kuasa dari semasa ke semasa, pemohon masih layak untuk memilik RUMAWIP.

Apakah keunikan RUMAWIP?
RUMAWIP hanya tertumpu kepada Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Putrajaya dan Labuan sahaja.

Apakah jenis dan harga rumah yang ditawarkan?
JENIS
HARGA JUALAN
SAIZ MINIMA
Rumah Harga Rendah
RM63 000 (Kuala Lumpur Dan Putrajaya)
RM52 000 (Labuan)
700 kaki persegi (3 Bilik Tidur)
Rumah Harga Sederhana Rendah
RM63 001 – RM150 000
1.        800 kaki persegi
(3 Bilik Tidur)
2.       650 kaki persegi
(2 Bilik Tidur dan kurang)
Rumah Harga Sederhana
RM150 001 – RM300 000


Lokasi yang strategik dan kemudahan yang disediakan
Lokasi yang sangat strategik dan pelbagai kemudahan yang sediakan untuk memudahkan penghuni. Antaranya tempat letak kereta dan beserta kemudahan lain seperti surau, gymnasium, dewan serbaguna, ruang kedai, taman permainan kanak-kanak & taman mini rekreasi.

Apakah syarat-syarat kelayakan?
Bagi pemohon yang ingin memohon, pemohon harus warganegara Malaysia berumur sekurangkurangnya 18 tahun ketika permohonan dibuat dan dilahirkan, bermastautin atau bekerja di Wilayah Persekutuan. Dan pendapatan pemohon yang layak memohon RUMAWIP adalah tidak melebihi RM10,000 sebulan bagi pemohon bujang/tidak berkeluarga atau RM15,000 sebulan bagi pemohon yang telah berkahwin.

Natijahnya, Dasar Rumah Mampu Milik Wilayah Persekutuan ini akan dapat mengatasi masalah rumah kos rendah, kos sederhana dan sederhana yang mencukupi. Dengan RUMAWIP ini akan dapat menampung dan memberi peluang kepada golongan yang berpendapatan rendah dan sederhana yang tinggal di bandar untuk memiliki rumah sendiri. 

Komitmen semua pihak pemaju perumahan perlu menyediakan kemudahan infrastruktur yang mencukupi dan sempurna manakala Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL), Perbadanan Labuan (PL) dan Perbadanan Putrajaya (PPj) perlu menyediakan kemudahan lain seperti pusat rekreasi, dewan serbaguna dan lain-lain bagi meningkatkan kualiti hidup rakyat. 
 
Antara projek-projek yang sedang dibina dan dibuka untuk permohonan

1. Lily Apartment


Jenis Kediaman: Pangsapuri
Alamat: Lot 32075, Kuchai Lama Entreprenuers Park, Mukim Petaling, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, 58200, Kuala Lumpur, W.P. Kuala Lumpur. Untuk maklumat lanjut, sila layari Lily Apartment.

2. Kondominium Kiara Kasih


Jenis Kediaman: Kondominium
Alamat: Lot 57500, Mukim Batu, Jalan Sungai Teba, Segambut, 51200, Kuala Lumpur, W.P. Kuala Lumpur. Untuk maklumat lanjut, sila layari Kondominium Kiara Kasih.

3. Residensi Desa Satumas


Jenis Kediaman: Pangsapuri
Alamat: Lot 58433, Jalan Desa, Taman Desa, 58100, Kuala Lumpur, W.P. Kuala Lumpur. Untuk maklumat lanjut, sila layari Residensi Desa Satumas.

4. RUMAWIP@Sentral 2


Jenis Kediaman: Pangsapuri
Alamat: Lot PT13105, Presint 7, 62000, Putrajaya, W.P. Putrajaya. Untuk maklumat lanjut, sila layari RUMAWIP@Sentral 2.

Sebenarnya banyak lagi projek-projek perumahan ini yang giat dijalankan. Maka, sila layari laman rasmi RUMAWIP untuk maklumat lanjut.