Assalamualaikum

Karang Gigi Hilang Dan Gigi Kekal Bersih Dengan Whitekish Magic Charcoal | Gigi merupakan aset penting dalam kehidupan seseorang. Kerosakan gigi yang teruk seperti berlubang pastinya akan menjejaskan rupa paras kamu, sekali gus mengurangkan keyakinan diri.

Oleh itu, penjagaan gigi amatlah penting. Kalau kita bercakap dengan orang, mereka akan pandang senyuman kita. Kalau senyum, gigi kuning dan karang gigi jelas, dorang pun tak sanggup nak teruskan borak lagi. Apatah lagi kalau mulut berbau. Betul tak?

Pernah dengar tak arang mampu bersihkan gigi? Arang dipercayai mempunyai mekanisme seperti magnet untuk menarik serta memerangkap kotoran pada gigi. Apabila seseorang itu berkumur, secara teorinya kotoran terbabit akan keluar bersama. So, kalau korang penggemar minum air kopi atau merokok, arang sangat membantu!


Whitekish Magic Charcoal membantu bersihkan gigi dan buang karang gigi

Aku telah diperkenalkan satu produk baru iaitu Whitekish Magic Charcoal. Masa mula-mula nak try produk nie, aku macam was-was tau! Betul ke boleh bersihkan gigi nie?

Whitekish Magic Charcoal ialah pemutih gigi yang mengandungi bahan semulajadi iaitu arang aktif dari tempurung kelapa dan tanpa bahan penghakis (peroxide). Dengan penyerapan segala 'food chemical' dan membunuh bakteria yang menyebabkan mulut berbau, ia juga dapat membantu untuk membersih dan memutihkan gigi.

Whitekish Magic Charcoal membantu menyelesaikan masalah:

  • Gigi Kuning
  • Mulut berbau
  • Karang gigi

Kelebihan Whitekish Magic Charcoal:

  • Memutihkan gigi
  • Membunuh bakteria yang menjadi punca mulut berbau
  • Membantu menghilangkan karang gigi
  • Neutralkan tahap pH dalam mulut

Cara penggunaan yang betul dan tepat:

  • Minggu Pertama: Penggunaan dua kali sehari
  • Minggu Kedua: For well-maintained, penggunaan hanya dua kali seminggu
  • Guna berus gigi yang diberikan atau berus gigi yang lembut
  • Gosok secara perlahan-lahan

 

Tambahan penting!

Bila korang dah mula guna dua kali seminggu tu, hari yang korang tak guna whitekish magic charcoal nie korang perlu guna ubat gigi biasa yang mengandungi fluorida tu. Fluorida ialah mineral semula jadi yang boleh menguatkan lapisan luar gigi dan membantu mencegah kerosakan gigi.

KKM Approved

Whitekish Magic Charcoal nie ada kelulusan KKM.

Aku punya feedback selepas beberapa kali penggunaan Whitekish Magic Charcoal nie, gigi aku nampak lebih bersih dan putih. Cuma selepas aku dua kali penggunaan untuk well-maintained, aku akan guna ubat berfluorida.

Kesannya mungkin berbeza pada setiap orang. Dan aku tegaskan disini, korang perlu guna Whitekish Magic Charcoal seperti yang dinasihatkan. Jangan tersalah guna!

So, kalau korang nak cuba produk Whitekish Magic Charcoal nie, korang boleh terus ke laman web di bawah atau terus hubungi nombor yang tertera.

Website: Whitekish

Call/WhatsApp: 017 614 4029

6 Comments

  1. Bagus ni, tapi serius laa Sis tak pandai betul berus gan arang ni, ubat gigi yang ada arang pun nak beli rasa lain macam hahahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaa.. Sis boleh cuba lepas nie. Rasa bersih je gigi cuma jangan terlebih guna je.

      Delete
  2. Teringat orang-orang tua dulu bersihkan gigi guna arang.

    ReplyDelete
  3. Pernah juga charcoal ni untuk putihkan gigi yang tak seberapa putih tue . Memang nampak bersih je kan . Tapi tak amalkan selalu .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul CCL, takleh amalkan selalu. Kena ikut cara penggunaan yang diberikan

      Delete