Assalamualaikum

Drama Slot Samarinda - Penjara Janji Full Episode | Drama bersiri 'Penjara Janji' di slot Samarinda TV3. Mengandingkan Alif Satar dan Azira Shafinaz selaku pelakon utama. Drama terbitan JS Pictures Sdn Bhd, arahan Azman Yahya.

Sinopsis

Rizan, seorang warden penjara berusaha memenuhi hasrat terakhir daripada banduan bernama Zulkifly untuk bersatu dengan ahli keluarganya. Rizan terlalu fokus dalam menguruskan hal Zulkifly sehingga mengabaikan tunangnya, Rozita dan persiapan perkahwinan mereka. Tanpa diketahui Rizan, Zulkifly merupakan ayah Rizan yang tidak pernah dia temui.

Assalamualaikum

Mudahkan Urusan, Bayar Zakat Secara Online Sahaja | Alhamdulillah.. dah masuk Ramadhan ke-2. Masa berlalu kian pantas. Dan dalam beberapa minggu lagi umat Islam akan menyambut Syawal yang bakal menjelma. Tapi, zakat fitrah tetap on ya!

Dalam musim pandemik Covid-19, kita masih menjaga jarak demi sama-sama #breakthechain. Tapi Lembaga Zakat Selangor mudahkan kerja kita semua dengan pembayaran secara online atau cashless. Jadi kita tak perlu ke pusat zakat lagi.

Lembaga Zakat Selangor membantu untuk kita sama-sama mengambil langkah berjaga-jaga dengan tidak perlu keluar rumah. Bila bayar zakat secara online, lebih mudah, selamat dan pantas. Tak perlu keluar rumah, hanya lakukan pembayaran dimana mana sahaja.

Apa itu zakat?

Dari segi bahasa, zakat merupakan kata terbitan dari kalimah ( زَكَى ) bermaksud suci dan subur, termasuklah bersih, berkat, berkembang, dan baik kepada harta zakat, pembayar zakat, dan penerima zakat.

Dan dari segi syarak, zakat adalah mengeluarkan harta tertentu dengan kadar tertentu mengikut syarat-syarat tertentu untuk diagihkan kepada golongan tertentu.

Dengan mengeluarkan zakat, ia dapat memupuk rasa syukur dalam diri seseorang peniaga itu untuk lebih bersyukur terhadap nikmat-nikmat yang Allah telah berikan. Tidak dapat kita nafikan bahawasanya nikmat-nikmat yang Allah berikan kepada kita sangat banyak dan tidak terhitung. Berzakat adalah salah satu cara untuk kita melahirkan rasa syukur dengan nikmat yang telah diberikan.

Kaedah Pembayaran Zakat Online Melalui Jompay

Hanya melalui platform Jompay, korang boleh bayar zakat. Mudah kan? Bukan bil je boleh bayar melalui Jompay, zakat pun boleh. Hanya masukkan biller code 3145 untuk Lembaga Zakat Selangor.

Selain itu, ada yang lagi menyeronokkan tau dengan Lembaga Zakat Selangor nie. Setiap tahun, wajib ada peraduan untuk pembayar zakat semua.

Peraduan Zakat Cashless

Bermula 13 April 2021 sehingga 12 Mei 2021, Lembaga Zakat Selangor sedang mengadakan Peraduan Zakat Cashless yang terbuka kepada semua pembayar yang membuat bayaran zakat dimana-mana saluran bayaran tanpa tunai yang disediakan oleh Lembaga Zakat Selangor.

Jangan risau, tiada had minimum bayaran zakat yang ditunaikam. Kalau bayar zakat RM7 pun, masih layak untuk menyertai peraduan ini.

Dan kalau korang dah bayar zakat dimana-mana saluran yang di sediakan oleh Lembaga Zakat Selangor, jom kita sertai! Mana tahu ada rezeki boleh menang Skim Simpanan Pendidikan Nasional PTPTN bernilai RM6000 tu.

Ingatlah! Sebagai Muslim kita diwajibkan menunaikan zakat kerana dengan mengeluarkan zakat dapat membersihkan jiwa dan mensucikan harta kita. Sentiasa letakkan zakat dihati dan dalam diri kita.

Website: Lembaga Zakat Selangor
Hubungi: 03-8314 2312 (Afzalika)/03-8314 2222(Lembaga Zakat Selangor)
Whatsapp: 011-2075 4557 (Afzalika)

Assalamualaikum

Lindungi Diri Dan Keluarga Dengan Kitsui Vita C+ Shine | Aku baru sahaja diperkenalkan satu produk terbaru oleh Kitsui Malaysia. Kitsui Malaysia nie banyak keluarkan produk yang terbaik dan aku salah seorang pengguna tegar tau! Sekarang produk terbaru Kitsui Malaysia ialah Vita C+ Shine.

Kekurangan Vitamin C dalam badan menyebabkan tubuh akan kekurangan nutrient dan ia akan menyebabkan tubuh lebih lemah. Kekurangan Vitamin C disebabkan oleh kurang makan buah-buahan dan kurang bersenam.

Tanda-tanda Kurang Vitamin C

•    Masalah kulit berjerawat, kering dan kasar
•    Sakit gusi
•    Sakit sendi
•    Masalah penglihatan
•    Cepat penat dan letih

Sejak aku diperkenalkan dengan Kitsui Vita C+ Shine, kulit aku tidak lagi kering. Sekarang aku dah amalkan sebagai makanan sampingan harian aku. Jom aku perkenalkan lagi tentang Kitsui Vita C+ Shine.

Kitsui Vita C+ Shine

Kitsui Vita C+ Shine telah dirumus khas oleh enam jenis buah-buahan yang kaya dengan Vitamin C semulajadi dengan gabungan Vitamin A, Vitamin D, Vitamin B12, Vitamin B2 dan Vitamin B6. Antara enam jenis buah-buahan itu ialah delima, oren, lemon, mangga, nanas dan kiwi.

Bahan-bahan Utama

Bahan-bahan
Nutrisi
Fungsi
Oren, Lemon, Mangga, Nenas, Kiwi, Delima
Serat tinggi, zat besi, magnesium, potassium, kalsium, sodium, Vitamin A, Vitamin B, Vitamin C
○ Rendah Kalori
○ Membantu tubuh sentiasa terhidrasi
Acaci Gum
Serat prebiotik
○ Membantu melancarkan sistem penghadaman
○ Mengekalkan kesihatan usus
Psyllium Husk (Sekam Beras)
Prebiotik, serat larut dalam air
○ Membantu melancarkan sistem pencernaan
Senna
Sennosides
○ Merangsang pergerakan usus
Teh Hijau
Catechin
○ Meningkatkan kadar metabolisme tubuh badan
○ Membakar lemak

Fungsi-fungsi Vita C+ Shine

•    Sistem imuniti badan lebih kuat
•    Memberi kecergasan badan
•    Kesihatan penglihatan menjadi semakin baik
•    Mencantikan kulit dan menjadi glowing
•    Antioksidan yang tinggi dapat melindungi kulit dari sinaran UVA dan UVB
•    Sesuai untuk seisi keluarga

Bebas Bahan-bahan Berbahaya

Aku tidak takut dan risau untuk amalkan kerana produk Kitsui Malaysia ini bebas daripada bahan-bahan berbahaya. Dan produk ini diyakini selamat.

•    0% bebas gluten
•    0% tanpa antibiotic
•    0% tanpa pengawet
•    0% tanpa hormone
•    0% tanpa GMO
•    0% tanpa bahan kimia

Cara Minum Kitsui Vita C+ Shine

Campurkan 1 paket ke dalam 150 ml air suam, goncang sehingga larut dan minum serta merta. Korang juga perlu air putih secukupnya untuk kesan yang lebih baik.

Siapa nak beli, korang boleh serbu Watson dan Shopee sekarang. Cepat-cepat add to cart tau! Aku dah, korang bila lagi? Kalau korang nak tanya maklumat lebih lanjut, korang boleh klik link dibawah.

Website: https://kitsui.com.my/
Facebook: https://www.facebook.com/kitsuimalaysia/
Instagram: https://www.instagram.com/kitsuimalaysia/

Shopee: https://shopee.com.my/kitsui.my.hq
Tik Tok: https://www.tiktok.com/@kitsuimalaysiaAssalamualaikum

IDW Design - Reka Bentuk Dalaman Kini Boleh Dimiliki Oleh Semua Rakyat Malaysia | Bila sebut tentang reka bentuk dalaman, semua orang impikan reka bentuk dalaman yang modern dan minimalist tapi nak merealisasikan impian tu perlukan bajet sangat tinggi tau!

Tapi kini, hanya dengan sebuah buku IDW Design, korang dah boleh realisasikan sendiri impian korang. Korang boleh rujuk buku itu je dan dalam masa yang sama, korang dah boleh interior designer rumah sendiri.

Bukan senang nak keluarkan sebuah buku yang membantu orang ramai untuk merealisasikan impian masing-masing. Jatuh bangun dalam dunia kerjaya itu biasa. Aku nak kongsikan dengan korang perjalanan pengasas IDW Design.

Cabaran Membina IDW

Memulakan syarikat pembinaan dan reka bentuk dalaman, IDW Design & Build (IDW) pada tahun 2007, ketika masing-masing berikut 21 tahun. Ketika itu masing-masing baru menamatkan pengajian di peringkat Diploma Reka Bentuk Dalaman dari Universiti Teknologi Mara (UiTM) Shah Alam. Penubuhan syarikat didorong setelah menerima tawaran projek pengubahsuaian dan reka bentuk sebuah banglo yang bernilai RM1.7 juta.

Pada usia 24 tahun, pasangan ini menerima tawaran projek reka bentuk kolej yang bernilai RM70k. Projek ini mengambil masa selama setahun untuk disiapkan. Disebabkan kurang pengalaman dan faktor umur yang masih muda, pasangan ini seringkali ditipu oleh kontraktor dan berhadapan dengan bebanan hutang. Tekad dan keazaman yang kuat menjadi pembakar semangat buat pasangan ini menyambung pengajian ke peringkat Ijazah Sarjana, dan seterusnya ke peringkat Sarjana. Dalam masa yang sama menguruskan perniagaan IDW.

Lokman Hakim sebagai Pengarah Urusan IDW pernah digagalkan oleh pensyarah dalam salah satu subjek di Sarjana akibat kurang memberikan komitmen masa dalam pembelajaran. Pasangan ini juga terus berhadapan dengan kontraktor yang seringkali mengambil kesempatan, dan akibatnya mereka terpaksa menanggung kerugian. Pasangan ini mendirikan rumah tangga pada tahun 2012 setelah mengharungi pelbagai onak dan duri dalam dunia perniagaan. Mereka meneruskan tekad untuk membina empayar IDW walaupu terus berdepan pelbagai cabaran dan rintangan serta menanggung liabiliti hutang akibat ditipu oleh kontraktor.

Tragedi Kebakaran

Pengalaman ngeri yang membuka minda Lokman Hakim dan Rabiatul Adawiyah untuk mewujudkan legasi yang lebih kukuh di IDW. Tragedi kebakaran IDW New Zealand pada tahun 2017 yang hampir meragut nyawa Lokman Hakim dan keluarga apabila rumah penginapan ketika percutian keluarga hangus dijilat api. Bertitik tolak dari tragedi itu, menjadi ‘push factor’ untuk pasangan ini mendidik dan membentuk team yang lebih kukuh di IDW agar dapat meneruskan legasi perniagaan IDW. Tekad mereka untuk membantu 1 juta pemilik kediaman memiliki kediaman impian yang cantik dan sempurna.

Fenomena COVID

Tahun 2020 menyaksikan perubahan besar dalam sejarah negara dan juga seluruh dunia dengan penyebaran virus COVID. Akibatnya seluruh negara berhadapan ‘total lock down’ dan semua individu hanya duduk di rumah. Bersikap sentiasa bersedia mendepani apa juga cabaran, Lokman Hakim, Rabiatul Adawiyah dan seluruh team IDW telah bersiap sedia untuk berhadapan dengan pelbagai kemungkinan.

Sasaran utama untuk lebih fokus, mengkaji kembali kemungkinan yang sukar diramal dan bersiap sedia untuk lebih berusaha memberikan yang terbaik. Disebabkan arahan kawalan pergerakan menyebabkan ramai yang mahukan ruang kediaman lebih selesa dan tidak membosankan. Kesannya, permintaan untuk mencantikkan ruang kediaman semakin meningkat dan IDW menjadi pemangkin untuk mencipta ruang lebih selesa untuk bekerja, belajar dan menghabiskan masa bersama keluarga.

Disebabkan ‘New Normal’ mencetuskan inspirasi IDW untuk membantu lebih ramai pemilik kediaman merealisasikan rumah impian dengan penerbitan Design Collection.

Servis Eksklusif dan Harga Yang Perlu Dibayar

Sebagai jenama reka bentuk dalaman yang kian diyakini, IDW berjaya mencipta ruang tampil mewah dalam setiap projek yang berjaya disiapkan. Keberkesanan IDW dalam menzahirkan rekaan yang menepati cita rasa pelanggan, membuktikan setiap pelaburan pelanggan adalah berbaloi dengan hasil yang diperolehi. Malah IDW sebolehnya berusaha untuk memberi kesedaran kepada lebih ramai pemilik kediaman dalam mengenal pasti cita rasa dan rekaan yang berkualiti.

Servis reka bentuk di IDW bermula dari RM6k kadangkala mengehadkan kesedaran kepada semua pemilik. Dengan adanya Design Collection, IDW berusaha membantu merealisasikan impian dengan tawaran harga yang sangat mampu milik.

Buku Design Collection menawarkan 200 pilihan reka bentuk dan gaya untuk setiap ruang kediaman, lengkap bersama lukisan pelan, visual 3 dimensi berserta rujukan gambar konsep sebagai sumber inspirasi.

DAPATKAN "PLUG  & PLAY" INTERIOR DESIGN BOOK PERTAMA DI MALAYSIA SEKARANG!
RAYA PROMO RM 397 (HARGA ASAL: RM2897)
https://idw.design/idw-collection-design/

best interior design in malaysia  
house interior design in malaysia  
interior design in malaysia
interior design in selangor
interior design in shah alam
idw design & build
interior design kuala lumpur
interior design firm in malaysia
top interior design in malaysia
top interior design in selangor
top interior design in shah alam
home interior design
minimalist house design
modern house interior
boho room decor
bohemian decor
contemporary interior design
house interior design in selangor
aesthetic bedroom
living room design
bedroom interior design
free interior design
Interior design bumiputra
outdoor decor
famous interior designers
famous interior designers in malaysia
art deco interior design
3d room design
decoration design
interior design company in malaysia
interior design company in selangor
interior design company in shah alam
interior design near me

Assalamualaikum

Si Gadis Bertambah Usia | Pada 14 March 2021, genap usiaku 26 tahun. Alhamdulillah.. terima kasih ya Allah swt kurniakan orang-orang yang hebat disekeliling aku. Sesungguhnya aku sangat bersyukur!

Pejam celik pejam celik, makin berginjak usia. Semoga aku makin matang, cekal dan tabah untuk tempuhi hari-hari mendatang yang penuh ranjau. Aku tak nak mengalah dan kalah dipertengahan jalan. Sakit dan penat bercampur baur.

Perlahan-lahan segala apa yang aku inginkan hampir tercapai. Semoga Allah swt permudahkan segalanya. Banyak dugaan dalam tempoh ini untuk aku merealisasikan impian aku. Tak lama dah.. sikit je lagi!

Semua ambil masa yang sangat lama. Kalau hati nie tak kental, dah lama aku give up. Tapi setiap kali nak give up, aku cuba ambil masa untuk bertenang. Dugaan datang silih berganti.

    اَللهُمَّ اِنِّىْ اَسْأَلُكَ اَنْ تَرْزُقَنِىْ رِزْقًا حَلاَلاً وَاسِعًا طَيِّبًا مِنْ غَيْرِ تَعَبٍ وَلاَمَشَقَّةٍ وَلاَضَيْرٍ وَلاَنَصَبٍ اِنَّكَ عَلَى كُلِّ شَىْءٍ قَدِيْرٌ

    Alloohumma innii as-aluka an tarzuqonii rizqon halaalan waasi’an thoyyiban min ghoiri ta’abin wa laa masyaqqotin wa laa dhoirin innaka ‘alaa kulli syai-in qodiir.

    Artinya: “Ya Allah, sesungguhnya aku memohon kepada-Mu agar melimpahkan rezeki kepadaku berupa rezeki yang halal, luas dan tanpa susah payah, tanpa memberatkan, tanpa membahayakan dan tanpa rasa lelah dalam memperolehnya. Sesunggunya Engkau berkuasa atas segala sesuatu.”