Assalamualaikum


5 Sebab Perlu Rasai Keenakkan Sambal Hitam Pahang Minionlicious Enterprise | Dulu masa viral sambal hitam pahang nie, aku selalu tertanya-tanya sedap ke? Bukan masam ke sebab ada belimbing buluh. Dan sedap ke makan dengan nasi panas-panas je?

Ternyata sangkaan aku meleset. Sedap weyy sambal hitam pahang ikan talang nie. Masam-masam pedas sambal hitam nie boleh buatkan makan nasi tambah lagi. Tak percaya? Korang wajib cuba sambal nie. Macam berhantu je sambal nie.


Kenapa wajib cuba sambal hitam pahang ikan talang nie?
Dengan menggunakan ikan masin jeruk talang yang terpilih yang ditumis bersama bawang besar, cili api, belimbing buluh rebus yang dimasak selama 8 jam bagi seimbangkan rasa masam, masin, manis dan pedas. Kalau korang sejenis yang tak sempat masak, malas masak atau dah tak ada idea nak masak, memang sambal hitam pahang ikan talang penyelesaiannya.

 

Nak makan dengan apa?
Kalau keluar persoalan nak makan dengan apa, jawapan yang mudah je. Boleh je makan dengan apa-apa. Kalau makan roti pun best oii! Semalam aku makan dengan nasi panas dan sambal sotong tetapi aku tambah tiga sudu sambal hitam pahang ikan talang. Hasilnya? Dua kali tambah nasi!

Sambal hitam pahang ikan talang je ke?
Haruslah tidak! Bukan sambal hitam pahang ikan talang je yang ada, sambal hitam pahang ikan bilis kering dan basah juga ada. Memang syok kalau ada tiga jenis stok nie. Boleh pilih nak makan nak yang mana.

Baru tiga sebab kan? Mana lagi dua sebab? Itu sebabnya korang perlu cuba! So, korang akan tahu apa lagi dua sebab perlu cuba sambal hitam pahang ikan talang nie. Nak beli tak? Kalau nak, boleh contact je mana-mana menggunakan platform dibawah.

Facebook: Minionlicious Enterprise