Iklan AdSense Suspended Lagi

Tuesday, November 12, 2019
Assalamualaikum







Iklan AdSense Suspended Lagi | Taktahu nak bagi reaksi macam mana selepas dapat email tu. Apakah salahku kali ini?! Aku baru je happy haritu kerana Lulus Adsense Selepas 5 Kali Gagal. Siap kongsikan tips kenapa Iklan AdSense Kerap Tidak Muncul. Tak lama selepas itu, akaun AdSense aku suspended. Why?!

Sakitnya tuh disini di dalam hatiku 🎶 🎶 🎶

Aku tak tahu apa salah aku kali nie. Nak kata aku klik iklan sendiri, tak ada pulak. Aku sangat berhati-hati selepas akaun AdSense aku hari tu disabled. Arghh! Stress betul. Tak menarik dah tengok blog nie. Biasanya ada je iklan menari-nari di sidebar dan dalam entry. Kali nie tak ada..

Mungkinkah akan ada yang lebih baik selepas ini? Mungkin.. aku tak tahu apa yang terbaik untuk aku. Mana tahu lepas nie kalau apply baru dan lulus, income mencanak naik. Kan kan? Tak apa.. aku sabar je untuk 30 hari nie.

Cepatlah waktu berjalan. Sakit jugak laa bila baca email nie lagi lagi dan lagi. Hahahaha.. penatlah fikir apa kesalahan aku. Adakah orang spamming klik iklan pun akan jadi suspended? Ada yang lebih arif pasal nie tak? Kongsikan please!

13 comments:

  1. adsense ammi pun di disable juga. malas nak pikir...lantakkan kat situ. nak bagi mcm tak ikhlas je kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laa.. nie kali kedua kena suspended. Sedangkan tak klik iklan sendiri pun

      Delete
  2. terklik iklan ke? adehhh, bahaya gak tu acc kena suspend yea. Harap tabah menunggu tempoh 30hari tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak terklik iklan sendiri pun. Taktahu kenapa suspended!

      Delete
  3. Kenapa la kan. Kalau ann pun naik geram kalau iklan tak keluar. Sabar ye sebulan juga masanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laa.. tetiba je suspended and I don't know why. Stress sangat!

      Delete
  4. ada tukar layout blog ke? kadang2 benda macam tu pun efek.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada tapi lepas tukar layout tu, okay je iklan..

      Delete
  5. Aduh..perkara yang tak diingini berlaku. bab adsense ni kurang arif nak komen. kadang tu memang tak tahu kenapa jadi. Kena tanya pada yang lebih pakar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu.. tetiba je suspended! Menyakitkan hati juga laa. Dah banyak google cari tips sifu AdSense nie.

      Delete
  6. Jgn lupa pakai ad blocker sis... Kalau pakai ad blocker walaupun kita buka blog kita, iklan tak akan muncul selagi kita enable ad blocker.. So, lebih selamat.

    www.kickstory.net

    ReplyDelete
  7. Tak pasti macam mana Adsense detect invalid activity. Tension juga rasanya..

    ReplyDelete

Powered by Blogger.