Assalamualaikum


10 Kebaikan AVCO D’Aura Untuk Kecantikan Luaran Dan Dalaman | Bila sebut tentang minyak kelapa dara, siapa yang tak kenal kan? Cukup sinonim dengan kecantikan dan kesihatan diri apatah lagi yang bergelar wanita. Minyak kelapa dara ialah supplement tambahan terutamanya untuk kulit.

Tetapi tidak ketinggalan bahan kimia dalam produk. Bahan kimia dalam produk sekarang seperti cendawan tumbuh selepas hujan. Penggunaan bahan kimia pada wajah secara berterusan akan mengakibatkan banyak kemudaratan. Contohnya:

  1. Kulit akan cepat rosak, kering, menggelupas dan kendur
  2. Kelihatan lebih tua berbanding kawan-kawan yang sebaya
  3. Kurang keyakinan diri

Setelah aku diperkenalkan dengan Aromatic Virgin Coconut Oil (AVCO) yang diformulasi untuk meningkatkan bauan aromatik tanpa menjejaskan keaslian minyak kelapa dara. Kaya dengan kandungan antioksidan dan Vitamin E untuk dijadikan rutin penjagaan yang amat sesuai untuk kulit dan rambut.

Bauan Yang Ada?

Dengan 99% pure minyak kelapa dara dan hanya 1% bauan semulajadi sebagai bau wangian. AVCO mempunyai dua frangrance iaitu Floral Fresh dan Morning Dew. Selain itu, produk AVCO ini dijamin bersih kerana ianya dihasilkan di kilang yang diiktiraf dan berkualiti tinggi.

AVCO D’Aura Membeku?

AVCO aku pernah membeku tau bila aku letak atas meja dalam office. Suhu aircond pula 21°C. Gelabah aku! Apa lagi, aku terus rendamkan botol AVCO dalam air suam. Ataupun, biarkan seketika dalam suhu bilik. Confirm akan hilang beku tu.

10 Kebaikan AVCO D’Aura

  1. Melembap, menyubur dan melembutkan kulit dan rambut
  2. Sebagai agen anti-penuaan untuk memperbaiki tekstur kulit
  3. Mengurangkan pori tersumbat, kulit kendur dan kedutan
  4. Sebagai make up remover semulajadi tanpa sebarang bahan kimia
  5. Kecutkan jerawat
  6. Sebagai pelembap bibir
  7. Mengurangkan masalah tumit kaki merekah
  8. Mengurangkan stretchmark bagi wanita hamil
  9. Sebagai make up based; melembutkan kulit muka dan pelindung UV
  10. Membantu untuk merawat yang mempunyai masalah kulit kering

Manfaat AVCO D’Aura

  1. 100% semulajadi tanpa campuran bahan kimia
  2. Pengunaan minyak kelapa dara yang paling berkualiti
  3. Selamat digunakan tanpa kesan sampingan
  4. Campuran ekstrak tumbuhan menghasilkan haruman yang menenangkan

Cara Penggunaan

  1. Sapu pada permukaan kulit atau rambut dan biarkan ianya meresap
  2. Proses penyerapan mengambil masa selama 5 hingga 10 minit sahaja

Aku tak tipu korang tau! Seriously, produk AVCO D’Aura kali nie sangat best! Aku jadikan sebagai make up remover. Cepat je kesan make up tu bersih dan kulit pun jadi lembut. Lagi best bila boleh guna seisi keluarga, dari hujung rambut sampai hujung kaki.

Jadi, kalau korang berminat nak guna produk nie dan nak rasai sendiri macam mana hebatnya produk nie, korang boleh klik link yang aku sediakan dibawah. Jangan cakap aku tak bagitahu ya! Korang jangan nak baca je, jom share pautan entry ini untuk orang lain pun tahu kehebatan produk ini!

Website: https://www.daura.com.my/
Instagram: https://www.instagram.com/daura_hq

1 Comments

  1. Biasa pakai kat rambut. Makeup remover pyn boleh rupanya ya.

    ReplyDelete