Assalamualaikum


4 Formulasi Terbaik Untuk Kulit Muka Dalam Diamond Dolly Booster Essence | Kaum wanita seringkali dikaitkan dengan golongan yang sangat obses untuk memiliki kulit lembut seperti bayi, kulit pinkish, anjal, cerah, tiada masalah pigmentasi, kekal lembab dan cantik berseri. Boleh dikatakan menjadi idaman untuk miliki baby skin nie.

Dan untuk pengetahuan korang, essence nie sangat penting kulit kita. Sama seperti sunblock! Jadi, sesiapa yang mempunyai masalah kulit kering dan sensitive, korang tak perlu risau lagi. Tak perlu dah korang penatkan jari korang cari cara atasi kulit kering atau tips untuk kulit sensitive. Kerana aku akan perkenalkan kepada korang satu produk baru!

Perbezaan Essence Dan Serum

Essence

Essence terbaik untuk kulit mempunyai tekstur yang jauh lebih ringan berbanding serum dan kurang concentrated. Essence selalunya diaplikasikan selepas pemakaian toner untuk memberi lembapan yang lebih.

Serum

Serum muka untuk kulit wajah mempunyai bahan-bahan aktif untuk menangani masalah kulit seperti pencerahan, bintik hitam, kedutan dan lain-lain. Serum juga lebih pekat teksturnya.

Diamond Dolly Booster Essence

RoyalQ Asia Diamond Dolly Booster Essence telah memperkenalkan essence yang membantu untuk mengembalikan kelembapan pada muka serta-merta dan mengecilkan liang pori muka serta menggebukan kulit wajah.

Selain itu, Diamond Dolly Booster Essence ialah booster terbaik untuk muka yang merupakan produk muka diformulasikan dengan empat formula terbaik dan satu botol. 4 formulasi tersebut ialah Essence, Serum, Moisturizer dan Booster dengan formulasi terkini yang mampu memberikan hasil yang lebih baik pada muka.


Apakah Kandungan Dalam Diamond Dolly Booster Essence

  • Chamomilla Recutita Extract : Berfungsi untuk melegakan kulit yang mengalami radang dan meredakan kulit yang sensitif.
  • Cucumis Sativus : Berfungsi membaiki kulit yang rosak dan kering. Extract ini sangat baik untuk membaiki kulit yang sunburn terutamanya pH value extract ini juga sesuai dengan kulit kita.
  • Asparagopsis Armata Extract : Extract ini sangat bagus untuk melindungi kulit dari sinaran radiasi merbahaya.
  • Saponaria Officinalis Herb : Mengandungi flavonoids dan Vitamin C untuk menenangkan kulit (soothing) dan menghilangkan kegatalan pada muka.
  • Humulus Lupulus : Bersifat antimicrobial dalam alam semulajadi. Melindungi kulit dari persekitaran luar dimana ia memelihara kelembapan kulit dengan menjadikan kulit kekal lembap dan lembut. Ia juga membantu menanggalkan lapisan kulit mati dari epidermis dan membersihkan kulit.
  • Avena Strigosa Seed Extract : Dikenali sebagai Black Oats. Extract ini mengandungi bahan yang mampu menampung air di dalam kulit. Jadi, proses penghidratan secara semulajadi dapat diransang dan dikuatkan.

Kelebihan Dan Manfaat Dalam Diamond Dolly Booster Essence

  • Sangat sesuai untuk kulit sensitive dan yang mengalami radang
  • Membaiki kulit yang rosak, kering dan sunburn.
  • Melembutkan kulit dan melicinkan kulit muka
  • Melindungi kulit dari sinaran radiasi berbahaya
  • Menghilangkan kegatalan pada kulit muka
  • Menanggalkan lapisan kulit mati
  • Mengekalkan kelembapan kulit
  • Melindungi kulit dari bakteria berbahaya
  • Meningkatkan hidrasi dalam kulit

 


Cara Menggunakan Diamond Dolly Booster Essence

Seperti yang aku kongsikan di atas, Diamond Dolly Booster Essence ini produk untuk kulit kering dan sensitif. Dan ini adalah cara lembapkan kulit muka dengan cepat. Macam mana? Mudah je! Titikkan essence pada kulit wajah dan leher, korang hanya perlu sapu dan membuat urutan secara membulat menggunakan hujung jari sahaja.

Dan jika korang nak miliki Diamond Dolly Booster Essence nie, korang boleh contact nombor dibawah. Jangan lepaskan peluang untuk miliki kulit yang mulus.

 

WhatsApp: 013 257 6447 / 03 9546 7094

Facebook: The Beauty Expert Academy Cheras

Instagram: @thebeautyexpertcheras

12 Comments

  1. Agaknya sesuai kot kak nina pakai sebab bila usia dah meningkat ni kulit muka sekarang cepat kering. Huhuuh

    ReplyDelete
  2. Comel la botol dia. Geram tengok 😁

    ReplyDelete
  3. wahh, baru tau perbezaan essence dengan serum, selalu tau essence jer. huhu

    ReplyDelete
  4. Cantik botol dia. First time dengar jenama dia.macam best je fungsi dia

    ReplyDelete
  5. Macam botol perfume. Comel buat koleksi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu takpe! Berbeza dengan essence yang lain..

      Delete
  6. Me tooooo.. suka baunyaaaa.. i luv ur pic 🤩

    ReplyDelete