Make Up Tahan Lebih Lama Sepanjang Hari

Monday, 25 July 2022

Assalamualaikum

 

SLAE Cosmetic,Advertorial,Kecantikan,Organic Make Up,Kecantikkan,Make Up,Collaboration,SLAE Cosmetics,Penjagaan,SLAE,Review,
 

Make Up Tahan Lebih Lama Sepanjang Hari | Apabila bekerja sepanjang hari, kadang-kadang dalam aircond, kadang-kadang di tengah panas, boleh menyebabkan make up tidak tahan lama. Apatah lagi apabila berpeluh.


Kalau pakai foundation, tak kekal lama. Mesti bercapuk apabila berpeluh ataupun sebelum waktu Zohor tu, dah hilang foundation tu. Stress betul! Nak berjumpa dengan client pun segan jadinya. Nak touch up, makin bercapuk. Sudahnya, muka macam tak siap.

 

Selain itu, lipmatte yang tidak kekal lama. Makk aiii! Boleh buat gaduh tau. Wajah terus tampak pucat lesi. Minum air je, terus melekat kesan bibir pada gelas atau straw. Itu pun belum lagi melekat pada face mask.


Husband aku pernah tengok produk SLAÉ atas meja aku. Terus dia suggest agar aku menggunakan untuk pergi bekerja. Aku setuju kerana produk SLAÉ  nie mudah. Kecil dan mudah di bawa ke mana sahaja. Pagi tu terus aku guna Bare & Boujee Cushion Foundation.

 


Ini hasilnya selepas aku make up pada pagi semalam sebelum ke pejabat. Dah laa risau kalau tak kekal lama. Kang bila aku nak jumpa client, muka dah togel. Tapi takpe, aku tawakkal je. Bare & Boujee Cushion Foundation sebagai foundation harian aku dan Summerkiss Liquid Lipmatte (Tropical Pink) aku oleskan pada bibir termasuk jadikan sebagai blusher.

 


Alhamdulillah.. sampai ke petang masih bertahan dan kekal lama. Nak ambil husband balik kerja pun rasa excited. Muka masih cantik sampai ke petang. Tak perlu aku nak monyok sebab foundation bercapuk.

 

Baca: Eyqa Hasnan's Blog Tingkatkan Keyakinan Diri Dengan Make Up Organik Menggunakan SLAÉ


Disini aku cadangkan kepada korang. Kalau nak make up untuk kerja seharian atau ke mana-mana, produk SLAÉ seharusnya menjadi pilihan korang. The make up for work haruslah menyerlah! Baru ada keyakinan diri untuk bekerja sepanjang hari.


Website : https://www.SLAE.com.my
[Coupon Code for 10% OFF : Eyqa]
[First Time Purchase, will get extra 15%!]

Shopee : https://shopee.com.my/slae_hq
[Coupon Code for 10% OFF :  SLAEEyqa]

Instagram : https://www.instagram.com/slae_hq/
Facebook : https://www.facebook.com/slae.hq
TikTok : https://www.tiktok.com/slae_hq


Kalau korang tertanya-tanya kod produk mana yang sesuai dengan warna kulit korang, korang boleh hubungi terus perunding kecantikan SLAÉ http://wasap.my/60192225712/SLAECosmetics

Post a Comment