Assalamualaikum


Tempah T-Shirt Cotton Premium Dengan Printcious | Kalau ada hari istimewa yang bakal menjelma, aku mesti awal-awal lagi dah pening kepala fikir nak hadiahkan apa. Aku pula sejenis nak hadiahkan something yang aku nampak orang tu guna pakai barangan yang aku hadiahkan. Hadiah apa eh?

Setelah berhari-hari aku fikir, aku baru teringat tentang baju. Apa kata aku hadiahkan sehelai baju? Tapi baju apa? Haa! Tiba-tiba aku teringat Printcious, sebuah website yang pernah membantu aku untuk custom hadiah yang aku suka mengikut citarasa aku. Haa apa lagi, aku terus terjah website tu.


Banyaknya weyy pilihan kalau nak hadiahkan apa-apa. Tapi disebabkan haritu aku dah pernah tempah mug, coasters dan t-shirt, kali nie aku repeat order lagi sekali dengan tempah t-shirt cotton. Kenapa? Alaa nanti aku hadiahkan untuk someone, mesti aku nampak je dia pakai baju tu. So, aku tahu orang guna pakai hadiah aku. Terasa dihargai! Ahh gitu!



Apa kata aku tunjuk dulu dengan korang, cara-cara nak tempah t-shirt secara online dengan Printcious nie. Nak tak? Haa kalau korang berjaya ikut langkah-langkah yang aku ajar dibawah, maknanya korang dengan jayanya dah boleh tempah apa-apa sahaja disana.

Langkah 1:
Untuk first time, buka website Printcious.

Langkah 2:
Untuk sign up, korang boleh pilih sama ada via Facebook atau daftar sebagai pengguna baru


Langkah 3:
Klik Shop, untuk t-shirt pilih menu bar t-shirt dan klik cotton

Langkah 4:
Korang boleh buat pilihan sama ada nak design sendiri ataupun pilih yang readymate



Langkah 5:
Disebabkan aku pilih design sendiri, so klik je start designing


Langkah 6:
Klik Add Text jika korang ada nak tulis apa-apa tetapi dalam ruangan hijau itu sahaja

Langkah 7:
Bila dah siap, klik done

Langkah 8:
Dah puas hati dengan design sendiri? Haa klik add to cart

Langkah 9:
Klik checkout untuk proses seterusnya

Langkah 10:
Isi bahagian alamat untuk urusan pengeposan nanti dan haa korang selesaikan je laa bahagian pembayaran tu

Langkah 11:
Selesai. Tunggu je barang sampai. Okay?


Haa semudah makan kacang je kan? Dan jangan jadi kacang lupakan kulit bila korang dah pandai nak tempah online dengan Printcious nie. Penat aku ajar cara-cara nak tempah nie. Banyakkan pilihan yang ada selain t-shirt? Lepas nie tak ada laa pening-pening lagi nak fikir hadiah apa untuk someone special.


Ehh! Apa je lagi ada dalam kategori t-shirt nie? Haa mehh sini aku perkenalkan dengan korang tau! Jangan terkejut! Kalau korang nak tempah t-shirt band, t-shirt club, t-shirt logo, t-shirt class, dan t-shirt yang rewang atau family gathering sekali pun, boleh je korang tempah t-shirt family nie.

Nampak tak? Bukan t-shirt cotton biasa tau! Premium lagi tu. Lepas nie, family day company ke apa, tempah je dengan Printcious. Lagi mudah dan cepat. Dan design pun boleh ikut kehendak kita. Kualiti sangat tip top! Boleh dikatakan, sangat berpuas hati. Sekejap je dah siap baju.

So, kalau korang nak tempah baju atau apa-apa barangan dengan Printcious macam aku, korang boleh terus ke website dorang. Please, jangan rambang mata tau! Tengok baju aku dapat tu, dah siap dalam kotak. Nak hadiahkan terus pun boleh. Cepat-cepat tempah sekarang!
Assalamualaikum


Dimana Lokasi Nasi Dagang Padu Di Kuala Terengganu | Terengganu Darul Iman bukanlah satu destinasi percutian yang asing lagi pelancong-pelancong di Malaysia dan dari luar negara. Pulau dan pantai yang cantik seringkali menjadi tumpuan pelancong-pelancong. Tetapi apa yang menarik untuk aku kongsikan dengan korang kali ini di negeri kelahiran aku nie ialah mengenai salah satu makanan tradisi Terengganu iaitu Nasi Dagang. Haa.. pernah makan tak? Ke favourite korang? Kalau tak pernah makan, korang patut cuba.

Aku nie kalau ke Kuala Terengganu akan cuba merungkai sendiri beberapa kedai nasi dagang yang dikatakan memang sedap dan terbaik di Kuala Terengganu nie. Disebabkan aku nie dari Dungun, sebuah daerah dalam negeri Terengganu Darul Iman nie, hanya memandu je laa. Tapi jika korang dari Kuala Lumpur, dengan bantuan train KLIA Transit yang super pantas, korang akan sampai ke KLIA dalam masa kurang dari setengah jam sahaja. Kalau anda ingin mencuba train nie, anda boleh dpatkan tiket di KLIA Transit online ticket promo di laman Traveloka.

Selain itu, kalau korang terkena timing yang cantik, korang akan dapat harga promo. Mendarat sahaja di airport Kuala Terengganu, korang boleh terus dapatkan private transport yang korang dah book siap-siap dari Traveloka untuk ke hotel. Dan kalau korang inginkan perkhidmatan private transport dari mana-mana airport, korang juga boleh dapatkan airport taxi promotion yang di provide oleh Traveloka juga.

Okay la.. apa kata aku senaraikan beberapa gerai nasi dagang yang sedap di sekitar Kuala Terengganu nie? Lepas nie kalau korang datang ke negeri bersih serba nan indah nie, boleh terus serbu. Jom kita mulakan.

Nasi Dagang Kak Pah


Aku yang dalam negeri Terengganu nie, memang breakfast aku dahulu kan nasi dagang. Kenapa? Favourite aku nie! Banyak yang jual nasi dagang tapi untuk kena dengan selera tu, susah tau! Tapi di sini, nasi dagang Kak Pah nie memang best! Nasi dagang Kak Pah antara yang terbaik di Terengganu. Kalau korang nak cuba nasi dagang Kak Pah nie, kedai Kak Pah ini terletak di Medan Selera Batu Burok. Dan kalau korang nak cuba, sila pergi awal tau! Kang habis, melepas korang nak rasa nasi dagang Kak Pah yang sedap ini. Banyak lagi pilihan makanan selain nasi dagang yang boleh korang cuba.

Nasi Dagang Atas Tol


Kedai nasi dagang yang beroperasi lebih dari 10 tahun. Menjanjikan hidangan nasi dagang yang sedap dan menyelerakan. Apa yang buatkan aku kata sedap? Sebab aku dah nikmati nasi dagang nie dan teh ais tu. Aku sampai awal pun terpaksa parking jauh tau! Ramai orang dan sanggup beratur demi nasi dagang atas tol nie. Haa kalau datang berdua, salah seorang kena beratur dan sorang lagi kena cari meja.

Nasi Dagang Kak Jah


Untuk nasi dagang kak jah nie, aku boleh katakan boleh tahan juga sedapnya. Ia terletak betul-betul didalam bandar Kuala Terengganu. Kalau korang menginap di bandar, tak sampai 10 minit pun korang dah boleh sampai ke kedai nasi dagang Kak Jah nie. Walaupun namanya gerai nasi dagang, gerai Kak Jah nie juga ada menyediakan sarapan yang lain daripada yang lain iaitu pulut kuning atau lebih dipanggil sebagai nasi kunyit. Nak rasa yang lebih padu, korang boleh makan dengan telur masin dan beberapa lagi lauk lain yang disediakan di kedai Kak Jah nie.

Nasi Dagang Mak Ngah


Nasi dagang Mak Ngah merupakan salah satu gerai nasi dagang yang boleh tahan popular juga di Kuala Terengganu. Ia mempunyai pelanggan setianya yang tersendiri. Nasi dagang Mak ngah nie terletak berdekatan dengan Taman Rekreasi Chendering. Kalau korang pergi semasa musim cuti persekolahan, korang akan dapat lihat banyak kereta yang diparking sepanjang jalan semata-mata untuk ke gerai nasi dagang Mak Ngah nie. Dikatakan juga gerai nasi dagang Mak Ngah nie adalah antara yang lama juga beroperasi sejak tahun 60-an. So, korang tunggu apa lagi? Jom la singgah kedai nasi dagang Mak Ngah.

Itulah dia beberapa gerai nasi dagang yang aku dah cuba. Kalau ikutkan dalam senarai, ada lagi beberapa kedai nasi dagang yang lain. Tapi ini sahaja yang sempat aku cuba dan kongsikan kepada korang. Next time kalau aku ada masa lebih lagi dan aku ke Kuala Terengganu nie, saku akan cuba lagi beberapa kedai makanan tradisi di sini. Kalau korang ada cadangan kedai nasi dagang yang menarik, boleh la share dengan aku okay.
Assalamualaikum


Nak Jadi "Superwoman" Masak Lebih Mudah Dengan Vits | Wanita “Supermoden” zaman kini melambangkan seorang yang Multitasking, mampu bersaing dengan golongan lelaki dalam semua perkara, wanita sebagai seorang anak, seorang isteri, ibu yang penyayang, dan seorang pekerja yang berdedikasi. Seperti Pepatah Melayu ada mengatakan ‘tangan yang menghayun buaian juga mampu menggegarkan dunia. Sekarang, sudah tiada alasan lagi untuk wanita bekerja, dalam masa yang sama menjadi isteri dan ibu, bahkan bakal menjadi yang lebih hebat dari golongan lelaki.

Namun, untuk merealisasikan semua tugas itu, wanita perlukan bantuan untuk memastikan semua perkara dapat dilakukan dengan baik dan menepati masa. Dengan mempraktikkan tips pengurusan masa yang bijak, pemilihan makan dan bantuan anda sebenarnya mampu untuk bekerja dalam masa yang sama mampu menguruskan keluarga dengan lebih berdedikasi.

Menjaga makanan saja tidak cukup kerana perubatan semula jadi memerlukan pendekatan menyeluruh atau holistik yang membabitkan pembersihan badan, ketenangan minda dan rohani. Sama ada membawa faedah atau padah, jangan salahkan makanan kerana kuasa memilih ada di tangan kita dan kita yang bertanggungjawab terhadap tahap kesihatan diri.

Pemilihan makanan Halal adalah sangat penting. Punca suatu makanan dan minuman itu ada berkaitan dengan sumbernya, cara pemprosesan, premis atau tempatnya. Jika ia berkaitan dengan haiwan, ia hendaklah disembelih mengikut ketentuan Syarak. Manakala haram suatu makanan dan minuman itu, bergantung kepada sumber dan bahannya, cara pemprosesannya dan keadaan premisnya. Misalnya makanan dan minuman yang diproses menggunakan/mengandungi bahan-bahan haram seperti lemak atau daging babi, anjing dan haiwan lain yang tidak disembelih mengikut syarak, darah, arak, najis, racun dan sebagainya.


Kita dituntut supaya mencari makanan yang halal. Mencari yang halal itu adalah wajib. Maknanya umat Islam disuruh mencari kalau ia makanan dan minuman carilah yang benar-benar halal lagi baik, bersih dan berkhasiat.

Gaya hidup yang sibuk dipenuhi tugasan pejabat boleh menjadikan anda tidak sempat untuk memasak. Belum lagi cerita bagi orang yang sememangnya pemalas sejak azali. Untungnya kita di zaman ini, jika anda lapar, hanya dengan beberapa sentuhan jari diperanti, makanan sedia dihantar didepan pintu termasuk juga makanan segera yang mampu membantu wanita zaman kini untuk menjadi lebih efisyen dalam menjalankan tugas penting hari.

Melihat kepentingan seorang wanita di zaman yang lebih moden ini, Vit’s telah menghasilkan dan mengeluarkan satu lagi produk makanan yang dapat membantu wanita moden di luar sana yang memerlukan bantuan dari segi masa tanpa menghiraukan faktor kesihatan dan halal.

Vit’s Bihun Ketam dalam Sup Pedas telah mendapat sambutan hebat terutamanya kepada golongan wanita yang disebutkan di atas. Bihun Sup Ketam Pedas ini telah dapat membantu ramai wanita di luar sana serta dihasilkan tanpa gluten (sesuai untuk hindar dari alahan), tanpa pengawet serta diperbuat 100% dari beras.


Vit’s merupakan kilang mee segera Malaysia yang berstatus Halal Jakim semenjak 12 tahun yang lepas dan berusia 45 tahun. Vit’s sudah bertapak di Malaysia agak lama dan produknya mudah untuk di cari sehinggakan pada yang tiada masa juga masih membeli melalui online platform seperti di Shopee, Lazada, Fave, Superbuy dan banyak lagi.

Aku dah cuba Vit's Bihun Ketam dan Vit's Bihun Sayuran, seriously sedap dan kenyal je bihun tu. Aku balik kerja lewat malam, dah lapar sangat masak je. Kenyang weyy! Dan sememangnya sedap, berbeza dengan bihun segera yang aku pernah cuba sebelum nie. Tak percaya? Korang wajib cuba!

Vit’s juga telah melancarkan kempen “Vit’s Kan Ada” kempen baru-baru ini dan klik llink di bawah untuk lebih infomasi.