Assalamualaikum

Bantal Quilted DAS Abdul Global (DAG) Bantu Aku Tidur Lebih Lena | Pernah tak korang alami sakit tengkuk akibat salah posisi tidur. Aku nie biasa terkena bila terlampau penat. Bangun je sakit tengkuk dan kepala. Dan punca sebenar ialah tidur dengan menggunakan bantal yang tidak sesuai.

Bila dah kerap sakit macam tu, aku terus buat keputusan tukar bantal. Nak tidur yang selesa, kena laa sediakan tempat dengan suasana yang selesa. Bantal yang berkualiti adalah kunci utama untuk dapatkan tidur yang lena.

DAS Abdul Global (DAG)

Sebelum nie pernah dengar je bantal DAS Abdul Global (DAG) nie. Bila dah sakit tengkuk sebab tidur menggunakan bantal keras tu, terus je aku google bantal yang terbaik di Malaysia. Bantal DAS Abdul Global (DAG) ini antara jenama bantal yang bertaraf hotel terbaik di Malaysia.

Apa lagi? Terus aku dapatkan bantal ini ya. Bantal terbaru keluaran DAS Abdul Global (DAG). Excited dah nak guna bantal nie. Maklum laa.. pengantin baru. Aku taknak sakit tengkuk atau husband aku alami sakit tengkuk tu.

Bantal Quilted DAS Abdul Global (DAG)

Bantal Quilted adalah keluaran terbaru DAS Abdul Global (DAG) dan ini adalah 2 dalam 1 bantal - microfiber fabrik dan microfiber fabrik dengan quilted pertama DAS Abdul Global (DAG). Rekaan quilted yang kemas dan eksklusif. Dengan isian Microfiber yang super lembut dan selesa untuk korang dapatkan tidur yang berkualiti. Bantal quilted DAS Abdul Global (DAG) ini direka khas dengan double piping untuk menyerlahkan kekemasan bantal.

Selain itu, teknologi fabrik yang digunakan boleh menyerap lembapan dan cepat kering tau! Dengan kelebihan ini dapat membantu mengurangkan masalah berpeluh ketika tidur. Tidur yang lebih selesa kerana bantal ini membantu menyesuaikan mengikut keadaan suhu persekitaran.

Bantal Quilted DAS Abdul Global (DAG) sangat pentingkan keselesaan pengguna. Bantal quilted terbaru ini selamat digunakan kerana ianya anti bakteria dan tidak berbau. Jadi tiada bau kepam pada bantal ya! Biasanya kita risau kalau bau kepam rambut melekat pada bantal.

Jika korang nak cuci bantal tersebut, tidak digalakkan untuk basuh menggunakan mesin basuh. Takut merosakkan keaslian isian bantal tersebut.

Aku dah tidur dengan bantal quilted nie. Seriously best sebab lembut. Bila bangun tidur, tak ada rasa sakit kepala atau sakit tengkuk. Memang puas hati dan highly recommended! Husband aku pun suka sangat dengan bantal nie.

Jadikan Hadiah Untuk Tersayang

Kalau nak bagi hadiah, coklat dah biasa. Tetapi kalau Bantal Quilted DAS Abdul Global (DAG) dijadikan sebagai hadiah, sangat sesuai dan nampak ekslusif ya. Didatangi dengan kotak yang warna menarik dan tak perlu balut dah.

Buat Duit Dengan DAS Abdul Global (DAG)

Kalau dah pakai bantal nie, takkan tak nak kongsikan dengan orang lain kan? Tapi kita kongsi kali nie sambil buat duit. Macam mana tu? Mudah je..

Korang tak perlu keluarkan modal dan pegang stok pun. Jadi, korang tak pening kepala fikir bila stok masih banyak kat tangan korang. Tak perlu susah-susah fikir nak keluar pos sebab semuanya HQ akan uruskan.

Korang hanya perlu promote je dengan menggunakan marketing tools yang disediakan. Dan founder DAS Abdul Global (DAG) sendiri akan guide korang setiap minggu tau! Tak ada pengalaman? Tak perlu risau dah. Korang mesti boleh! Zero to hero~

Mana Nak Dapatkan Bantal Quilted DAS Abdul Global (DAG) Dengan Harga Diskaun

Nak beli bantal, mestilaa nak harga diskaun kan? Mehh sini aku nak kongsikan dengan korang satu code untuk korang beli bantal quilted dengan harga super duper murah. Korang hanya klik link di bawah dan terus boleh beli dengan harga murah tau!

 https://daspillow.com/quilted-pillow?coupon=eyqa

Bagi korang yang berminat untuk cuba bantal-bantal DAS Abdul Global (DAG) nie, korang boleh layari website atau media sosial DAS Abdul Global (DAG) seperti di bawah:

Website: https://www.dasabdulglobal.com/

Facebook: https://www.facebook.com/dasabdulglobal/

Instagram: https://www.instagram.com/dasabdulglobalofficial/

Assalamualaikum

Kenangan Siapkan Barang Persediaan Perkahwinan | Selepas hampir dua tahun lebih bercinta, hampir tujuh bulan lebih bertunang, insyaAllah dengan izinNya, aku dan dia akan membina masjid yang diredhai olehNya.

Nak sampai ke tahap ini, hanya Allah swt je yang tahu. Pelbagai ujian melanda, dugaan demi dugaan untuk sampai ke tahap sekarang. Gelak, ketawa, nangis, gaduh semua ada. Bercinta dan ditinggalkan kerana perangai pun pernah.

Aku pernah tanya dia, apa dia nak daripada aku. Aku tak cantik, aku baran. Aku tak ada apa-apa yang istimewa. Jawapan yang dia bagi sangat ringkas dan bermakna bagi aku, " Nak jadikan isteri ".

Tu pun selepas berbaik, aku hanya bagitahu dia kalau betul sayang aku, ada niat nak memperisterikan aku, datang masuk meminang. Tak lama selepas aku keluar ayat tu, dia ajak pergi beli cincin. Dan selepas seminggu beli cincin, keluarga dia datang masuk meminang dan bertunang.

Alhamdulillah.. selamat bergelar tunang orang pada 09 Januari 2021. Perjalanan baru untuk aku selepas bergelar tunangan orang. Masa dah bergelar tunangan orang, makin kuat dan besar dugaan yang datang. Kerap berselisih faham, diuji dengan kewangan sebab risaukan tak sempat dengan tarikh nikah yang makin dekat, masalah pandemik Covid-19 yang melanda. Kejap PKPP, PKPB, PKPD dan PKP. Nak decide tarikh nikah, entah berapa kali kena tukar tarikh.

Diuji lagi olehNya, pada 01 Jun 2021 jam 3.30 petang, nenek aku meninggal dunia. Sakitnya hanya Allah swt je yang tahu. Aku cuba fikir positive. Mungkin ini hikmahnya bila aku terpaksa tangguh nikah aku.

Baca: Perginya Insan Yang Aku Sayangi

Bila dah ada plan nak akad nikah, tetiba wujudnya Kluster Gong Pasir. Kampung aku sendiri. Akibatnya? PKPD selama sebulan lebih. Menangis! Memang aku menangis fikir hal nikah. Entah kenapa susah sangat nak bina masjid.

Tujuh bulan itu terlampau singkat untuk kami. Aku focus banyak benda pada satu masa sampai aku penat. Aku burn out! Aku menangis bila aku tak mampu. Pernah aku minta putuskan tali pertunangan sebab aku penat. Tapi dia tenangkan aku suruh bersabar.

Tanpa aku sedar, Allah swt bantu kami permudahkan segalanya. Duit cukup untuk beli barang hantaran, mudah untuk selesaikan borang-borang nikah, dapat rumah sewa yang dekat dengan tempat kerja dan harga sewaan yang murah. Rumah tu pun selesa.

Nak nangis bila nampak satu persatu selesai mengikut masa yang ditetapkan. Rasa macam tak bersyukur bila asyik merungut takut tak sempat nak siapkan semuanya. Sedangkan Allah swt dah permudahkan tanpa aku sedar.

Sekarang dah berdebar menanti saat untuk diijabkabulkan. Doakan untuk hubungan aku dan dia. Tak sangka bakal menjadi isteri pada usia 26 tahun. Dan tak sangka bakal menjadi isteri kepada seseorang yang aku tak pernah sangka dia yang aku sayang dan cinta walhal aku tak nak dia dulu.

By the way, ada doa yang aku amalkan sejak aku jatuh sayang padanya. Aku amalkan sampai sekarang dan insyaAllah berterus.

Ya Allah, jadikanlah dia (namanya) jodohku yang baik dari segi akhlak dan juga penciptaan (rupa paras). Jadikanlah dia seorang yang taat serta menjaga maruah diri, mampu membimbingku (nama sendiri) untuk ke jalan yang diredhai olehMu.

" If you love something, let it go free. If it doesn't come back, you never had it. If it comes back, love it forever ". - Douglas Horton

Assalamualaikum

Kempen 916 Gold Day Dan Kempen Beli Barangan Malaysia Di PG Mall | Penat dan kebas jari asyik scroll je cari barang keperluan. Nak keluar, malas dengan keadaan sekarang yang banyak virus menyerang. Nak mudah? Beli online je laa. Klik klik pilih, bayar dan tunggu sampai depan pintu rumah je.

Tapi kalau aku, aku akan PG Mall. Platform online shopping; PG Mall nie mula ditubuhkan sejak tahun 2017 lagi. Dan PG Mall ini platform e-dagang nombor satu di Malaysia dan satu-satunya e-dagang tempatan. Walaupun PG Mall baru lagi tetapi ia tersenarai sebagai Top 3 Most Visited Online Marketplace di Malaysia oleh ipriceinsight tau! Korang boleh baca disini https://iprice.my/insights/mapofecommerce/en/.

Selain itu, sekarang ramai yang lebih gemar benda yang mudah. Kalau nak buat apa-apa pembayaran pun nak mudah je. Dengan PG Mall, kaedah pembayaran sangat mudah. Kerana PG Mall satu-satunya platform online shopping yang menerima semua kemudahan pembayaran melalui e-wallet dan payment getaway.

Kempen 916 Gold Day

Nak labur duit beli emas, berbaloi atau tidak? Haruslaa berbaloi kerana emas tidak susut nilainya. Setiap hari makin tinggi nilainya. Tetapi bagi peminat emas, tidak menjadi masalah untuk melabur duit. Kerana emas ini aset untuk masa depan katanya.

Kenali Jenis Dan Kualiti Emas

EMAS 999

  • 99.9% adalah emas tulen tanpa campuran kandungan lain
  • Dikenali sebagai emas 24K (emas 24 karat)
  • Harga lebih mahal berbanding kualiti emas yang lain
  • Kualiti emas yang terbaik untuk simpanan dan juga pelaburan


EMAS 916

  • Mempunyai kandungan emas 91.6%
  • Mempunyai 8.4% adalah dari campuran kandungan lain seperti besi, tembaga, aluminium dan sebagainya
  • Dikenali juga sebagai emas 22K


EMAS 950

  • Mempunyai kandungan emas 95.0%
  • Mempunyai 5.0% campuran kandungan lain seperti besi, aluminium dan sebagainya
  • Dikenali emas 23 karat atau 23K


EMAS 850

  • Mempunyai kandungan 83.5% emas
  • Mempunyai 16.5% campuran kandungan lain iaitu besi, tembaga, aluminium dan sebagainya


EMAS 750

  • Mempunyai kandungan 75.0% emas
  • Mempunyai 25% ialah campuran kandungan lain iaitu besi, tembaga, aluminium dan sebagainya
  • Dikenali juga sebagai paun atau emas 18 karat (18K)


Untuk pengetahuan, emas 916 ini paling popular dalam kalangan rakyat Malaysia kerana harga lebih rendah berbanding emas 999. Emas 916 ini juga mudah dibentuk mengikut rekaan semasa.

Tak lama lagi, PG Mall bakal mengadakan Kempen 916 Gold Day pada 15 hingga 17 September 2021. Sempena emas 916, maka Malaysia Gold Association (MGA) akan menjadikan tarikh 9.16 (September 16th) sebagai Hari Budaya Emas yang akan jatuh pada setiap tahun pada 16 September.

Elakkan Di Tipu, Beli Dengan Trusted Seller i.e PG Mall

Zaman sekarang banyak yang perlu kita berhati-hati kerana banyak scammer menggunakan teknik bermacam cara ibarat jarum halus kelindan sutera. Jadi, pastikan korang beli penjual yang diiktiraf seperti PG Mall nie.

Jadilah penggunakan yang tajam akal. Kempen akan berlangsung tak lama lagi nie, korang boleh laa melabur secara online dengan membeli emas 916 di PG Mall.

Diskaun Menarik Untuk Pembeli Emas 916

Untuk pembelian yang pertama, korang akan mendapat diskaun sebanyak RM25 dengan minimum pembelian RM400. Dan jika korang dah pernah shopping dalam PG Mall nie, korang boleh dapat diskaun sebanyak RM20 dengan minimum pembelian RM400 dan diskaun sebanyak RM40 dengan minimum pembelian RM600.

Sertai promosi PG Mall di Live Facebook setiap hari, korang akan mendapat diskaun sebanyak RM200 dengan minimum pembelian RM400.

Set reminder di telefon bimbit korang sekarang kerana opening promosi Kempen 916 Gold Day pada 15 September 2021, tepat pada jam 12.00 tengah malam tau! Korang boleh terus ke link https://pgmall.my/916-Gold-Day.

Kempen Beli Barangan Malaysia

Dalam PG Mall nie, korang nak shopping barang keperluan semua ada. Dalam erti kata lain, tak perlu ke kedai dah. Beli je dengan PG Mall, tunggu abang courier hantar sampai depan rumah. Pandemik macam nie, elakkan bersesak di tempat orang ramai.

Kempen Beli Barangan Malaysia berlangsung 01 September 2021 sehingga 31 Disember 2021 ini tau! Mesti banyak laa korang boleh membeli di PG Mall nie. Barangan rumah, makanan, keperluan bayi dan kanak-kanak, kesihatan dan kecantikan, aksesori kereta, barangan elektronik dan lain lain. Semuanya ada dengan PG Mall. Cakap je nak apa, semua ada!

Sebagai rakyat Malaysia, kita perlu support barangan tempatan. Jangan nak jaga standard sampai lupa support barangan tempatan. Kita support barang tempatan dengan #jomsapotlokal.

Diskaun Menanti Dengan Kod Disediakan

Untuk pembelian yang pertama, korang guna kod KBBMNEW10 dan korang akan mendapat diskaun sebanyak RM10 dengan minimum pembelian RM30. Dan jika korang dah pernah shopping dalam PG Mall nie, korang boleh guna kod KBBM5 dan korang akan mendapat diskaun sebanyak RM5 dengan minimum pembelian RM30 dan kod KBBM10 untuk diskaun sebanyam RM10 dengan minimum pembelian RM50.

Selain itu, Kempen Beli Barangan Malaysia ini lebih menarik kerana kempen ini termasuk emas tau! So, berganda untung untuk korang membeli nanti. Maklumat lebih lanjut boleh rujuk disini https://pgmall.my/KBBM-2021.

Pada era globalisasi ini, semuanya makin canggih tau! Nak shopping apa-apa pun mudah je sekarang. So, apa kata korang install PG Mall dalam handphone korang sekarang. Nak tahu lebih lanjut, korang boleh terus ke laman web atau media social di bawah. Haa! Takkan baca je? Jom sama-sama kita kongsikan entry ini biar semua tahu kempen yang berlangsung nie. Benda baik kena kongsi!


Website: https://pgmall.my/

Facebook: https://www.facebook.com/PGMallMalaysia/

Instagram: https://www.instagram.com/pgmall.my/

Tiktok: https://vt.tiktok.com/ZSJW1T1yG/


#PGMall #onlineshopping #shopping #MalaysiaNo1ecommerceplatform #ecommerceplatform #Shopnow #Shoponline #ByMalaysiansToMalaysians #KempenBeliBaranganMalaysia #916GoldDay2021 #GoldDay