Assalamualaikum


Gadis Ini Kongsikan Angan-Angan Majlis Perkahwinan Yang Diidamkan Sejak Kecil Perlu Dilupakan |  Semua orang mempunyai angan-angan sejak kecil, betul? Tak salah nak angan-angan kerana angan-angan itu tak perlu dibayar. Tapi macam mana dengan angan-angan yang sejak kecil perlu dilupakan? Tak kecewa ke?

Aku seorang gadis yang hidup dalam angan-angan yang tak pernah henti. Walaupun hati sekeras kerikil, angan-angan itu wajib okay! Hahahahaa.. geli sangat bila ingat! Alaa.. normal benda tu okay. Tapi angan-angan perlu yang logik laa. Takkan aku nak pasang angan-angan beli banglo kalau gaji seribu sebulan. Hihihii..

Dulu masa aku kecil, aku pasang angan-angan aku nak mengadakan majlis perkahwinan aku yang gah! Nak wang hantaran RM14319.95 tau! Tarikh lahir punya pasal. Hahahahaa.. lepas tu nak barangan hantaran serba mewah. Lepas kahwin, nak terus duduk rumah sendiri tau, bukan sewa. Nak ada kereta mewah! Aku macam taknak rasa susah. Angan-angan tak salahkan?

Lepas aku berangan setinggi langit, aku sedar satu perkara apabila aku masuk alam pekerjaan. Tak semudah itu nak capai sesuatu benda. Aku struggle kumpul duit! Aku bekerja dan bila gaji masuk, gaji tu almost 70% ke arah komitmen bulanan sahaja. Kenapa komitmen terlampau banyak? Itu tanggungjawab aku.

Dan aku sangat susah nak saving sebab komitmen terlampau tinggi. Oleh kerana itu, aku focus kerja blog. Aku cari lubang lain untuk aku menabung. Aku perlu menabung untuk merealisasikan impian sejak kecil aku.

Sehingga aku jumpa partner aku, aku berkenalan dengan dia. Dia serius untuk menghalalkan hubungan nie. Aku nampak macam mana dia struggle kumpul duit. Kerja siang malam untuk cari duit kahwin. Dapat gaji, dia bagi untuk aku pegang setiap bulan sehingga cukup target duit hantaran tu. Seriously, aku appreciate penat lelah dia!

Baca: Nota Sekeping Hati Untuknya

Bila tengok semua tu, aku sedar! Kenapa aku idamkan perkahwinan yang serba mewah untuk sehari? Sedangkan duit yang aku invest untuk majlis sehari tu aku boleh berbelanja untuk selepas kahwin. Perkara-perkara sebegitu aku baru sedar lepas aku tengok dan rasai sendiri macam mana susahnya nak kumpul duit.


Terus aku tukar mood weyy! No more perkahwinan mewah okay. Cukup sekadar majlis yang simple tetapi bermakna untuk aku. Untuk apa aku habiskan duit yang banyak untuk puaskan hati orang sekeliling? Lebih baik aku guna duit itu untuk benda lain. Abaikan mulut makcik pakcik bawang!


Doakan semoga dipermudahkan segalanya. Aku coretkan disini agar menjadi kenangan untuk aku walaupun orang lain mencaci. Hashtag #roadtoRM10k kini menghiasi hari-hari aku!
Assalamualaikum


Kerana Local Skincare, Muka Aku Breakout Part 2 | Sebelum nie ada aku kongsikan dengan korang macam mana teruknya muka aku selepas guna local skincare yang telah jahanamkan kulit muka aku.

Baca: Kerana Local Skincare, Muka Aku Breakout

Sekarang aku nak kongsikan dengan korang produk apa yang akan membantu untuk pulihkan kulit aku. Walaupun belum sepenuhnya pulih tapi kulit aku dalam proses repair. Nak sembuh sesuatu akibat kesan produk yang salah nie ambil masa yang sangat lama ye. So, kesabaran amat diperlukan termasuk moral support.

Aku akan update disini perjalanan aku nak pulihkan kulit aku. Walaupun mengambil masa yang sangat lama, aku akan tetap teruskan. Kerana disini aku akan coretkan kenangan dan aku boleh baca di masa akan datang macam mana dan apa usaha yang telah aku lakukan untuk pulih.

#1 Botanical Effects Cleanser


Aku telah pilih botanical effects cleanser Mary Kay. Seriously, best botanical effects cleanser. Texture tu berbeza sangat jika dibandingkan dengan cleanser yang pernah aku guna sebelum nie. Tidak berbuih seperti Cetaphil tau!

#2 Apricot Scrub St. Ives


Aku kekal pengguna setia brand St.Ives okay! Scrub nie so far paling okay walaupun ada aku baca sesetengah review cakap tak sesuai dan menyebabkan kulit getting worst. Aku pun kalau pakai scrub pun just gosok perlahan-lahan je. Apricot nie bagus untuk acne control.

Baca: Tips/Petua : Hilang Jerawat Dan Parut Dengan Mudah

#3 Spot Solution For Acne-Prone Skin


Yang sangat penting untuk jerawat aku! Bila aku guna spot treatment nie, cepat je kecut jerawat di muka aku. Dan sekarang dah kurang jerawat yang tiba tiba keluar sebiji besar dan sakit berdenyut-denyut tu. Kalau ada pun, baby jerawat. Kecil comel je! Auchhh!

#4 Himalaya Nourishing Cream Moisturiser


Sebenarnya, moisturiser nie sangat penting untuk kulit kita. Moisturiser dapat membantu untuk melembapkan kulit muka. Tetapi pemilihan moisturiser yang betul sangat penting. Jadi, korang perlu kenali jenis kulit muka sendiri dulu sebelum beli.

#5 Oil Free Hydrating Gel


Oil Free Hydrating Gel nie adalah dicipta khas untuk meningkatkan kelembapan kulit dan sangat sesuai yang mempunyai masalah kulit berminyak dan jerawat. Dan tak ada masalah seperti orang kata, nanti kulit tambah berminyak kalau pakai benda nie. No!

#6 Sunblock


Dalam banyak benda yang kita nak pakai, sunblock adalah wajib dan penting! Kenapa? Kerana sunblock membantu untuk melindungi kulit kita daripada sinaran matahari yang berbahaya selain daripada mengurangkan risiko masalah kulit. Aku masih kekal setia dengan sunblock Biore nie tau!

#7 Mud Mask (Charcoal + Black Sugar)


Untuk spa di rumah, aku akan manjakan kulit muka aku dengan mud mask by Freeman. Mud mask nie aku akan guna setiap hari Khamis. Best weyy! Kombinasi charcoal dan black sugar adalah untuk menyerap minyak disamping membersihkan kulit tanpa mengeringkan kulit. Selain itu, membantu untuk membuang sel kulit mati. Detoxifying okay!

#8 Clay Mask (Mint + Lemon)


Clay mask nie pulak aku akan guna setiap hari Ahad. Kelebihan clay mask untuk kulit breakout dan kulit berminyak. Kalau cuci muka lepas pakai clay mask nie, memang kulit totally smooth je. Clay mask nie untuk oil absorbing! So, yang mana mempunyai masalah kulit berminyak dan kulit breakout, highly recommended okay!

#9 Vitamin C 21st Century


Akhir sekali, aku amalkan Vitamin C untuk kulit aku. Sebelum aku beli Vitamin C nie, aku dah google banyak laa apa kebaikan untuk kulit semua. So far, ini yang menarik perhatian aku. Murah dan berbaloi! Baru seminggu aku amalkan, aku perasan kulit aku lembut. Kebiasaannya siku aku nie kasar sikit jika dibandingkan dengan bahagian lain tapi sekarang tidak lagi. Seriously dah lembut!

Ini je laa yang aku amalkan dah nak masuk sebulan nie. Walaupun masih baru dan aku pasti banyak masa yang perlu diambil untuk pulih semula kulit dan usaha lain aku perlu lakukan, aku tetap sabar. Dan di bawah nie, jadual untuk skin routine aku tau! Aku buat supaya aku sentiasa alert dengan skin routine aku.


Nak capai sesuatu, aku perlu sabar dan lakukan dengan kosisten. Tak semudah itu nak pulih segala benda. Betul kan? Doakan supaya kulit aku pulih ya? Walaupun tak glass skin, glowing tapi aku nak kulit aku sihat. Itu yang penting sekarang!


Nanti dah makin nampak progress lain, aku akan kongsikan disini. Sekarang nie, tak ada wajah sendiri lagi tau! Apa kunci untuk kekuatan aku sekarang ialah sabar.
Assalamualaikum


6 Sebab Selalu Gaduh Tapi Hubungan Makin Erat | Sedang bahagia menganyam bahagia, sesekali akan ada badai datang menimpa. Badai yang menimpa memberikan kesan yang maksima dalam diri dan hati masing-masing. Mampu ke bertahan?

Kerap bergaduh atau bertengkar bukan kerana benci. Walaupun teruk pandangan orang lain terhadap pasangan yang bergaduh, tetapi dalam hati pasangan tersebut tetap masih sayang dan cinta. Sebagai orang luar tak perlu menghukum pasangan yang kerap bergaduh kerana kita tidak tahu apa badai yang menimpa mereka.

Selain itu, menjadi kebiasaan selepas bergaduh, kita akan berasa puas kerana telah melepaskan amarah yang tersemat di dalam hati. Tidak lama kemudian, kita pasti akan rasa bersalah terhadap pasangan dan mula mahu memujuk atau dipujuk. Betul?

Jadi aku akan kongsikan dengan korang enam sebab selalu gaduh tetapi hubungan makin erat. Gaduh tetap sayang tau! 

#1 Petanda Hubungan Kekal Lama

Kesilapan yang besar dan sering dilakukan pasangan sehingga menyebabkan perpisahan adalah kerana mereka ini sering “ mengelak ”. Apabila suka nyatakan ketidakpuasan hati, akhirnya kita memilih jalan mudah untuk putuskan hubungan. Walhal, kalau kita berani menyatakan ketidakpuasan hati walaupun kita tahu benda tu akan sakitkan hati pasangan, ianya pasti lebih mudah untuk kita berkomunikasi. 

#2 Bertengkar Buat Komunikasi Lebih Senang

Bertengkar adalah salah satu cara untuk kita dan pasangan berkomunikasi. Biarpun kita berbalah dan menyebut tentang perkara-perkara yang buat kita tak puas hati terhadap pasangan. Setidaknya kita dan pasangan jujur berkata-kata meskipun dengan cara kasar menerusi perasaan marah. Bila dah puas, mesti dua-dua akan senyap. 

#3 Hubungan Yang Sihat

Bergaduh atau bertengkar dengan pasangan dilihat negatif dan dianggap perbuatan kurang ajar. Namun, ia adalah petanda bahawa hubungan yang sihat. Namun begitu, adalah lebih baik andainya pasangan tahu mengawal pertengkaran dengan tidak menyentuh hal-hal sensitif berkenaan ketidakpuashatian terhadap pasangan tanpa menghina atau meninggikan suara. 

#4  Kuatkan Tali Percintaan 

Bergaduh banyak mengajar kita tentang diri pasangan dan diri kita sendiri. Konflik kecil selalunya membuatkan kita melihat sisi-sisi ketidaksempurnaan pasangan dan dari situ, kita mungkin akan berubah demi kebaikan bersama. Bak kata orang, kalau selalunya kita dipujuk, mungkin kali ini giliran kita pula bertindak sebagai pemujuk? 

#5 Bergaduh Tingkat Tahap Ghairah

Sesetengah pasangan selesa bergaduh kerana dia merasakan pergaduhan atau perbalahan itu mampu buat mereka jadi lebih intim. Seperti dalam filem-filem barat, selepas bergaduh teruk akhirnya pasangan akan menjadi lebih intim seterusnya melakukan gerak-geri ghairah umpamanya memeluk pasangan secara mesra, bercumbu dan sebagainya. Semua ini berlaku kerana mereka merasakan pergaduhan itu perkara “ bodoh ” yang sia-sia dan akhirnya berdamai. 

#6 Berbalah Tanda Hubungan Matang

Bayangkan, pada mulanya nak bergaduh je, terus pasangan cakap “ Whatever ”, “ Buatlah ikut suka hati awak ”, “ Awak tenangkan diri dulu, nanti dah okay jumpa lagi ”. Langsung tak best! Pasangan kita lebih suka mengelak daripada mencari penyelesaian. Nampaknya, mereka ini calon suami/isteri yang sangat tak matang kerana takutkan risiko dan rimas berbincang. Jadi, perlu berbincang dengan segera.

Baca: 5 Jenis Dugaan Yang Mengganggu Hubungan Anda

Dan inilah sahaja yang aku kongsikan dengan korang. Tetapi, ada empat perkara yang lagi istimewa untuk korang. Apa itu? Semoga bermanfaat untuk semua!


4 Cara Bergaduh Untuk Pasangan

#1 Hormat

Pasangan kita bukan binatang, jadi elak berbalah dengan cara menghina atau meletakan tekanan melampau dengan cakap-cakap kasar tu. Paling penting, elak juga naik tangan.

#2 Minta Maaf

Setelah puas bergaduh, jangan lupa atau malu untuk minta maaf. Kalau pun salah tu adalah salah dia, minta maaf kerana maaf dapat buat semua orang lembut hati. Jangan ego!

#3 Jangan Ungkit

Dalam Islam, kita juga dihalang untuk mengungkit kesilapan lama pasangan. Kalau bergaduh tentang masalah sekarang, kenapa perlu kaitkan hal lama? Itu akan buat pergaduhan jadi lebih panjang dan parah nanti.

#4 Elak Campur Tangan Orang Ketiga

Campur tangan orang ketiga boleh menyebabkan salah seorang berubah hati. Jadi, elak campur tangan orang ketiga dalam masalah perhubungan. Cukuplah berdua sahaja settle masalah sendiri. Tak perlu mencari telinga dan bahu orang lain.
Assalamualaikum


Resepi Roti Sosej Gulung Cheese Leleh Air Fryer | Bila perut lapar dan teringin sesuatu, kena rajinkan diri walaupun sifat malas dah bertahun-tahun tertanam dalam diri. Hye! Bukan susah pun nak sediakan semua nie.

Bahan-bahan

1. 1 paket sosej
2. 1 pakej cheese slice
3. 1 buku roti
4. 1 biji telur
5. Secubit garam
6. 1 sudu kecil esen vanilla

Cara-cara

1. Rebus sosej selama 5 hingga 7 minit
2. Ambil sekeping roti dan lenyekkan
3. Bila roti dah siap lenyek, letakkan satu keping cheese slice, sosej dan gulungkan
4. Di dalam bekas lain, pecahkan satu biji telur, masukkan satu sudu esen vanilla dan secubit garam. Seterusnya, kepuk telur
5. Celupkan roti yang dah siap digulung di dalam telur
6. Susun roti di dalam air fryer dan bakar selama 5 hingga 10 minit dengan suhu 180°c
7. Selepas masak, balik-balikkan roti tu dan bakar lagi 3 hingga 5 minit dengan suhu yang sama
8. Siap dan sedia untuk dihidangkan


Seriously, memang sedap tau! Haa tips untuk korang, kalau gulung tu terbuka, korang cucuk je toothpick. Memang takkan terbuka dah. Dan esen vanilla tu aku letak untuk kurangkan bau hanyir telur. Selamat mencuba tau!
Assalamualaikum



Kerana Local Skincare, Kulit Muka Aku Breakout | Selepas berminggu-minggu fikir, baru terbuka hati nak menaip tentang kulit muka breakout teruk. Nak menulis entry nie pun, perlukan kekuatan fizikal dan mental. Sama seperti yang aku hadap sekarang, mental kena kuat. Takboleh down bila orang sibuk kritik tentang kulit muka aku.


Aku mula-mula berjinak dengan local skincare nie sejak tahun 2014. Masa tu aku sambung belajar dan kulit yang sedia ada hitam manis nie bertambah gelap sebab masa tu tak pandai nak jaga muka. Tak pakai sunblock semua. Jadi, aku pun ikut saranan kakak aku dan dia laa perkenalkan local skincare.

Disini aku senaraikan produk tempatan yang pernah menghuni di kulit muka aku selama beberapa tahun nie. Dan setiap kali aku pakai, mampu beberapa bulan sahaja kulit cantik. Akibat daripada itu, aku tanggung sekarang dan sangat menyakitkan.

1. Ibu Putih
2. Dnars Skincare
3. Tati Skincare
4. Babies Blink Skincare
5. Glow Glowing Skincare
6. Deeja Skincare
7. Karisma Skincare
8. Kak Ell Skincare
9. Tia Amelia Skincare
10. Beautywise Rejuvenating Skincare

Ini antara yang aku pernah pakai. Aku senaraikan supaya korang lebih berhati-hati. Seksa tahu tak? Masa mula-mula pakai, ya Allah kulit aku cantik. Putih, licin dan glowing sangat. Tak make up pun apa. Ramai yang tegur muka nampak bersih. Tapi side effect tu orang taktahu.

Selepas seminggu puasa haritu, aku beli Beautywise Rejuvenating Skincare dengan seorang hamba Allah swt nie. Masa cuci muka tu, pedih dan gatal tapi aku gigih teruskan. Bila apply toner, sakit tu macam luka ditoreh tapi kena cuci dengan alcohol. Sakit dan aku masih teruskan! Bodohnya aku masa tu.


Hari ketiga, kulit muka dan bibir aku mula menggelupas. Aku contact seller tu tapi dia reply " Nak cantik memang sakit ". Aku pun bersabar. Tapi aku taktahan. Kulit aku jadi extra kering tau! Aku kerap basahkan muka sebab taktahan. Perit kulit muka bila jadi extra kering termasuk bibir aku. Genap hari ketujuh, aku google tentang skincare tu.


Stop! Terus aku stop skincare tu. Aku takut! Aku takut nak hadapi side effect muka breakout tapi aku tak berani nak teruskan. Aku fikir lagi tiga minggu nak raya dan muka aku akan breakout kalau aku stop skincare tu. Selepas aku fikir, aku terus contact seorang kenalan Instagram aku. Dia salah seorang beauty consultant Mary Kay.

Dia tanya aku apa masalah kulit aku, skincare apa aku pakai semuanya and dia suruh aku stop immediately. Yess! Aku terus stop tau sebab aku dah takut. Aku order skincare Mary Kay yang Set Botanical but not one set laa. Aku order for starter dulu sebab aku breakout skin sekarang. Dan di bawah nie muka aku masa breakout teruk sekarang.


Dua minggu! Dua minggu aku tak pakai apa-apa tau. Aku hanya cuci muka pakai Cetaphil sahaja sementara tunggu skincare Mary Kay sampai ke tangan aku. Hari ketiga selepas aku stop local skincare tu, muka aku mula tunjukkan perubahan. Jerawat, parut hitam, tompok-tompok hitam, kusam, kulit tidak sekata dan berminyak teruk muka. Aku malu! Aku mula down dan jauhkan diri dari partner aku. Aku taknak dia tengok muka aku buruk!

Walaubagaimanapun, sekarang aku cuba positif kan diri aku. Aku invest sedikit duit aku untuk beli beberapa barang muka di drugstore. Nanti aku akan kongsikan dengan korang apa yang aku pakai. Dan hasilnya kita tunggu nanti okay?

Cuma aku nak sampaikan kepada korang yang masih amalkan local skincare. Belum terlambat untuk korang stop! Aku dah menyesal dan sekarang aku terpaksa laburkan duit aku untuk pulihkan kulit muka aku yang rosak kerana local skincare.

Dan kepada yang breakout kerana local skincare, semoga korang tabah! Aku tahu apa yang korang rasa dan aku tahu macam mana peritnya nak berhadapan dengan orang lain. Kemana sahaja mesti orang akan tanya masalah kulit kita. Tak marah bila orang tanya cuma kecewa sebab diri nie masih belum kuat mental untuk terima soalan sebegitu.

InsyaAllah bila kulit aku dah okay dengan hasil skincare seperti gambar tu, aku akan kongsikan dengan korang tau! Aku pun tak sabar nak tengok hasilnya. Silakan kongsi supaya ramai lagi tidak terkena dengan local skincare yang mengandungi bahan-bahan yang merbahaya!
Assalamualaikum


Selamat Hari Raya Aidilfitri | Syawal yang ke-11 baru terhegeh-hegeh nak update blog bagi ucapan raya. Entah kenapa.. mungkin sebab kita pun menyambut Ramadhan dan Syawal dalam mood Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) lagi. Menyambut raya pun tak meriah mana sebab tak boleh berkumpul ramai-ramai.


Tak apa laa.. walaupun menyambut dalam mood #stayathome #kitajagakita #breakthechain, kita tetap menyambut Ramadhan dan Syawal, kan? Raya tahun nie aku tak pergi ke mana sangat pun. Pagi tu solat raya di rumah, pergi rumah nenek dan terus ke Terengganu rumah mak cik aku. Lepas tu terus balik Dungun.



Tahun depan jika panjang umur, kita raya sakan okay? Banyak dugaan Ramadhan dan Syawal tahun nie. 30 Ramadhan 1441H anak saudara aku berumur 4 tahun perlu buat pembedahan kaki sebab terkena ekzos motosikal. Sedih tu jangan cakap laa walaupun aku nampak macam rilex je. Dah laa esok nak raya!

Bila raya memang mood raya muncul tak muncul laa. Fikir anak saudara dekat hospital lagi. Raya dalam mood Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang tak ramai boleh balik kampung, anak saudara lagi sakit. Adoii! Dugaan bertimpa-timpa tapi cuba positif lagi. Positif positif positif.. tahun depan je raya sakan!


Dan untuk kali pertama, aku tak ada #ootd raya okay! Kenapa? Muka aku sekarang tengah breakout teruk. Nanti aku cerita macam mana muka aku boleh breakout teruk nie. Sampai nak tengok cermin pun menyampah. Tak aku lupa, terima kasih kepada filter sebab banyak tolong aku. Ye, filter cover my flaws!

Baca: Kerana Local Skincare, Muka Aku Breakout


Haa sambung lagi! Petang raya baru boleh keluar dengan partner okay. Keluar pun tak ke mana. Nak pergi raya tak boleh. So, ambil angin petang je laa. Tu pun sekejap je sebab dia busy dekat studio. Ada shoot raya laa katakan. Sempat curi masa dia pun sejam je!


Selain itu, raya dekat rumah nenek aku pun, yang nie je laa yang ada. Masing-masing tak boleh rentas negeri nak balik. Dalam gambar nie pun kakak ipar aku tak ada sebab jaga anak saudara aku kat hospital. Esok lepas bergambar nie, aku terus ke Terengganu dan ke hospital.



Dan raya kedua tu, malam tu terus hiburkan hati masing-masing dengan bakar satay. Seronok boleh berkumpul walaupun tak ramai. Alhamdulillah.. walaupun Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), masih ada disini saudara mara aku boleh berkumpul hilangkan kesunyian hati.

Disini aku nak ucapkan:

Selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir dan batin. Aku mohon seribu kemaafan jika ada yang terguris hati dengan kata-kata aku sama ada lisan atau bertaip ini. Mungkin ada yang sedar dan tanpa sedar. Yelaa.. mungkin bagi aku tu kata-kata biasa tapi tanpa aku sedar ada hati yang terguris. Aku halalkan semua yang aku kongsikan disini.

Assalamualaikum


Resepi Bihun Goreng Ayam Mudah | Teringin nak bihun goreng, sedapnya! Dah sebulan lebih asyik makan nasi je masa berbuka dan sahur, jemu laa jugak. So, semalam aku gigih laa beli bahan nak buat bihun goreng versi simple.

Jom kita masak-masak okay!

Bahan-bahan

1. 1 paket bihun *rendam sampai lembut
2. Isi ayam *bersih dan toskan
3. 1 biji bawang besar *blend
4. 4 ulas bawang putih *blend
5. 3 biji cili api *blend
6. 20 biji cili kering *blend
7. 2 sudu besar udang kering *blend
8. 1 sudu besar sos cili
9. 1 sudu besar sos tomato
10. 2 sudu besar kicap manis
11. Sawi atau apa-apa jenis sayur-sayuran

Cara-cara

1. Rendam satu paket bihun dengan air sehingga lembut tau, bukan lembik hancur tu
2. Panaskan minyak dan tumis bahan blend sehingga pecah minyak
3. Masukkan isi ayam dan masak sehingga ayam empuk
4. Masukkan sos cili, sos tomato dan kicap manis. Gaul rata dan perasakan dengan garam dan gula
5. Masukkan bihun yang telah ditos dan gaul rata
6. Masukkan sawi dan gaul rata. Siap!

Mudah je kan? Aku pun masak menggunakan bahan-bahan yang aku beli dan apa yang aku makan je. Tak letak banyak jenis sayur-sayuran sebab budak-budak pun makan. Kang dorang tak makan sayur tu, membazir je buang. Seriously, sedap!

So, aku ucapkan kepada korang, selamat mencuba! InsyaAllah, sedap tau! Oh ya, dalam tumisan tu aku tak masukkan air sebab air ayam tu akan keluar sendiri. Rasa semuanya memang sedap! Kalau nak gelap sikit, tambah je kicap.